KONCENTRATY POMIDOROWE

Podravka Przecier pomidorowy z bazylią 500 g

Nazwa: Podravka Przecier pomidorowy z bazylią 500 g

Ilość: 500 g

Cena 4,37 zł

Cena za kilogram 8,74 zł

Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie

4,37 zł

Zobacz więcej danych

Dodatki Nie zawiera: konserwanty
Składniki pomidory (96%)
cukier
bazylia (1%)
cebula
sól kuchenna
regulator kwasowości: kwas cytrynowy
Przechowywanie Po otwarciu przechowywać w lodówce do trzech dni.
Adres zwrotny Podravka Polska Sp. z o.o.
ul. Cypryjska 72
02-761 Warszawa
Polska
T +48 22 427-30-10
podravka@podravka.pl
Przygotowanie i stosowanie Zastosowanie: zupa pomidorowa, zupa krem, sosy do makaronów, ryżu, pizzy, zapiekanek i wielu innych dań mięsnych i warzywnych. Spróbuj również innych produktów pomidorowych Podravka takich jak: pomidory krojone, sosy pomidorowe czy pomidory bez skórki.
Adres dystrybutora Podravka Polska Sp. z o.o.
ul. Cypryjska 72
02-761 Warszawa
Polska
Nazwa produktu uregulowana prawnie Pasteryzowany przecier pomidorowy z bazylią.
Wartości odżywcze Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna : 133 kJ/32 kcal
Tłuszcz : 0,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0,1 g
Węglowodany : 5,8 g
w tym cukry : 5,2 g
Białko : 1,4 g
Sól : 0,875 g
Przepisy Musaka z ziołami

Liczba porcji: 4
Czas przygotowania: 50-60 minut

Składniki:
500 g mielonego mięsa wieprzowo-wołowego
4 bakłażany pokrojone w plastry
2 łyżki Przecieru Pomidorowego z Bazylią
250 g Pomidorów Krojonych Podravka
250 ml jogurtu naturalnego
2 płaskie łyżki mąki
2 jajka
Vegeta Śródziemnomorska
4 drobno posiekane cebule
½ pęczka natki pietruszki
1 łyżeczka tymianku
5 łyżek oleju

Przygotowanie:
1. Na rozgrzanej patelni z olejem zeszklić cebulę. Dodać mięso i przecier pomidorowy z bazylią. Smażyć ok. 7-10 minut od czasu do czasu mieszając. Plastry bakłażana delikatnie obsmażyć.
2. Naczynie żaroodporne wysmarować olejem. Na dno wyłożyć mięso, a następnie naprzemiennie układać pomidory krojone i bakłażany. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez ok. 30 minut.
3. Jajka połączyć z jogurtem i mąka, zalać zapiekankę i ponownie wstawić do piekarnika na ok. 15 minut.
4. Podawać na ciepło z mieszanką sałat skropioną dresingiem ziołowym.

Kulinarna wskazówka:
Bakłażana można grillować w piekarniku. Będzie idealnie miękki i nie pochłonie tyle tłuszczu jak podczas smażenia.

Opis produktu

Podravka Przecier pomidorowy z bazylią 500 g

30 inne produkty w tej samej kategorii: