Brak produktów
Minimalna kwota: 50,00 zł
Brakuje jeszcze: -50,00 zł
DOWÓZ | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Piątek 2024-03-29 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Poniedziałek 2024-04-01 |
||||||
Wtorek 2024-04-02 |
||||||
Środa 2024-04-03 |
||||||
Czwartek 2024-04-04 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
ODBIÓR W SKLEPIE Lublin, ul. Turystyczna 1 |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Piątek 2024-03-29 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Poniedziałek 2024-04-01 |
||||||
Wtorek 2024-04-02 |
||||||
Środa 2024-04-03 |
||||||
Czwartek 2024-04-04 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
DOWÓZ dla niektórych kodów (dwa przedziały) |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Piątek 2024-03-29 |
10:30-12:30 |
16:30-18:00 |
||||
Poniedziałek 2024-04-01 |
||||||
Wtorek 2024-04-02 |
||||||
Środa 2024-04-03 |
||||||
Czwartek 2024-04-04 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
Nazwa: Tao Tao Suszone grzyby Shiitake krojone 50 g
Ilość: 50 g
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Adres producenta | Wyprodukowano wyłącznie dla: TAN-VIET International S.A. ul. Marco Polo 9, 83-031 Łęgowo, Polska tel. (+48 58) 692 90 00 tan-viet@tan-viet.com.pl www.tan-viet.com.pl |
Składniki | suszone grzyby Shiitake (Lentinula edodes) |
Przechowywanie | Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu spożyć w ciągu 30 dni. |
Adres zwrotny | TAN-VIET International S.A. ul. Marco Polo 9, 83-031 Łęgowo, Polska tel. (+48 58) 692 90 00 tan-viet@tan-viet.com.pl www.tan-viet.com.pl |
Kraj pochodzenia | Chiny |
Nazwa produktu uregulowana prawnie | Suszone grzyby Shitake (krojone). |
Wartości odżywcze | na 100 g produktu: Wartość energetyczna:: 1147 kJ / 274 kcal Tłuszcz:: 1,2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone:: 0 g Węglowodany:: 30 g w tym cukry:: 4,2 g Białko:: 20 g Sól:: 0,05 g |
Instrukcje dotyczące przyrządzenia | Instrukcje dotyczące przyrządzenia Ogólnie Grzyby wyczyścić i moczyć w ciepłej wodzie przez co najmniej 30 minut. Zmiękczone grzyby gotować we wrzącej wodzie przez około 10 minut, odsączyć. |
Przepisy | Zapiekanka makaronowa z grzybami shiitake (dla 4 osób) Składniki: 10-20 g Suszonych Grzybów Shiitake Tao Tao - krojonych, 500 g makaronu typu: kokardki, świderki itp.,1 cebula, 250 g pomidorków koktajlowych, plasterki gotowanego boczku, salami lub innej wędliny (opcjonalnie), 2-3 łyżki masła klarowanego, kawałek twardego żółtego sera, sól, pieprz do smaku, listki bazylii. Sposób przyrządzania: Grzyby Shiitake przygotować według instrukcji na opakowaniu, cebulę drobno pokroić, pomidorki przekroić na pół, ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Ugotować makaron al dente w lekko osolonej wodzie. Cebulę usmażyć na złoty kolor na maśle klarowanym, wrzucić na patelnię przygotowane grzyby Shiitake, pomidorki, pokrojone listki bazylii (kilka zostawić do dekoracji), przyprawić solą i pieprzem i krótko podsmażyć. Do naczynia żaroodpornego włożyć ugotowany makaron, składniki podsmażone na patelni i wymieszać (opcjonalnie można dodać plasterki boczku, salami lub innej wędliny) Posypać żółtym serem i piec w przykrytym naczyniu w piekarniku (ok. 20 min 200°C) Smacznego! |
800 g
500 g
220 g
220 g
220 g
220 g
200 g
264 ml
850 g
800 g
400 g
170 g
300 g
285 g
200 g
285 g
260 g
200 g
228 g