MAKARON

Międzybrodzki Makaron 4 jajeczny rurka 250 g

Międzybrodzki Makaron 4 jajeczny rurka 250 g Zobacz większe

Nazwa: Międzybrodzki Makaron 4 jajeczny rurka 250 g

Ilość: 250 g

Cena 3,13 zł

Cena za kilogram 12,52 zł

Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie

3,13 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Międzybrodzkie Makarony Dybał Spółka Jawna
ul. Cicha 3
34-312 Międzybrodzie Bialskie
Polska

Wyprodukowano w zakładzie produkcyjnym 2:
ul. Wodociągowa 6
43-356 Kobiernice
Zalecenia dla alergików Jaja: Zawiera
Pszenica: Zawiera
Składniki mąka semolina z pszenicy durum
mąka makaronowa pszenna
świeże jaja 17% (4 szt./kg)
woda
Przechowywanie Makaron przechowywać w miejscu suchym i przewiewnym.
Adres zwrotny Międzybrodzkie Makarony Dybał Spółka Jawna
ul. Cicha 3
34-312 Międzybrodzie Bialskie
Polska
tel.: 33 / 810 87 70
fax: 33 / 810 87 90
www.miedzybrodzki.pl
e-mail: kontakt@miedzybrodzki.pl
Nazwa produktu uregulowana prawnie Makaron 4 jajeczny rurka
Wartości odżywcze w 100 g produktu (porcja)
RWS**
Wartość energetyczna : 1530 kJ/361 kcal
18%
Tłuszcz : 2,4 g
3%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0,9 g
5%
Węglowodany : 69,3 g
27%
w tym cukry : 3,9 g
4%
Białko : 13,9 g
28%
Sól* : 0,07 g
1%
* zawartość soli wynika z naturalnie występującego sodu:

** Referencyjna Wartość Spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej wynosi 8 400 kJ/2 000 kcal.:
Instrukcje dotyczące przyrządzenia Gotować we wrzątku
Od temperatury otoczenia
W dużym garnku zagotować wodę (1 litr wody na 100 g makaronu). Dodać niewielką ilość soli. Do gotującej się wody wsypać makaron nie przerywając wrzenia. Gotować na słabym ogniu od czasu do czasu mieszając. Czas gotowania 8-10 min.
Przepisy Ser pleśniowy w roli głównej

Składniki:
Międzybrodzki Makaron 250 g
Ser pleśniowy typu rokpol - 250 g
Opakowanie szpinaku - 400 g
Czosnek - 2 ząbki
Śmietana słodka 18% - 150 ml
Sól i pieprz

Wykonanie:
- Międzybrodzki Makaron gotujemy według zaleceń na opakowaniu i hartujemy w zimnej wodzie.
- Ser rozpuszczamy w śmietance, na koniec dodajemy trochę czosnku.
- Do gotowego sosu dodajemy szpinak i gotujemy do miękkości
- Doprawiamy dla smaku
Całość podajemy z makaronem

PS. Jeśli sos będzie zbyt gęsty możemy rozrzedzić go śmietanką

Więcej przepisów na: facebook.com
www.miedzybrodzki.pl

Opis produktu

Międzybrodzki Makaron 4 jajeczny rurka 250 g

30 inne produkty w tej samej kategorii: