MAKARON

Polmak Makaron Fusilli 250 g Niski Indeks Glikemiczny

FUSILLI 250 NISKI INDEX GLIKEMI Zobacz większe

Nazwa: Polmak Makaron Fusilli 250 g Niski Indeks Glikemiczny

Ilość: 250 g

Cena 7,99 zł

Cena za kilogram 31,96 zł

7,99 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Wytwórnia Makaronu Domowego Pol-Mak S.A.
Ludwin Kolonia 58 21-075 Ludwin www.pol-mak.pl • jakosc@pol-mak.pl
Składniki mąka z pszenicy durum (67,5%), mąka łubinowa (20%), błonnik owsiany (7,5%), gluten witalny (5%).
O produkcie NISKI INDEKS GLIKEMICZY MAKARON
to jedyny na rynku jasny makaron o określonym IG 38, który dzięki zawartości węglowodanów o niskim
indeksie glikemicznym i wysokiej zawartości białka syci na długo i utrzymuje stabilny poziom cukru we
krwi, dlatego jest odpowiedni dla cukrzyków i osób dbających o prawidłową masę ciała.
Przechowywanie Przechowywać w suchym, przewiewnym i zacienionym miejscu.
Adres zwrotny Wytwórnia Makaronu Domowego Pol-Mak S.A.
Ludwin Kolonia 58 21-075 Ludwin www.pol-mak.pl • jakosc@pol-mak.pl
Przygotowanie i stosowanie Makaron wsypać do wrzącej, osolonej wody ( 1 litr wody na 100g makaronu). Gotować przez 7 minut
na wolnym ogniu, od czasu do czasu mieszając. Ugotowany makaron odcedzić.
Indeks glikemiczny gwarantowany przy wskazanym czasie (7 min) i sposobie gotowania. Krótszy czas
gotowania może sprawić, że makaron będzie miał niższy IG.
Kraj pochodzenia EU
Nazwa produktu uregulowana prawnie NISKI INDEKS GLIKEMICZNY MAKARON
38 FUSILLI 250g
Wartości odżywcze Wartość odżywcza w 100 g UGOTOWANEGO produktu
Wartość energetyczna 626 kJ/149 kcal
Tłuszcz 2,8 g
w tym kwasy tłuszczowe
nasycone 1,3 g
Węglowodany 20 g
w tym cukry 0,9 g
Błonnik 5,7 g
Białko 7,8 g

Opis produktu

MĄKA ŁUBINOWA
- obniża IG
MĄKA DURUM
- odpowiada za jasny kolor
- nadaje tradycyjny smak
- utrzymanie idealny kształt po ugotowaniu
BŁONNIK POKARMOWY
- wspomaga perystaltykę jelit

- pomaga kontrolować poziom insuliny we krwi

30 inne produkty w tej samej kategorii: