MAKARON

Bartolini Eko Makaron żytni z pełnego ziarna Muszla nr 2 400 g

Bartolini Eko Makaron żytni z pełnego ziarna Muszla nr 2 400 g Zobacz większe

Nazwa: Bartolini Eko Makaron żytni z pełnego ziarna Muszla nr 2 400 g

Ilość: 400 g

Cena 5,99 zł

Cena za kilogram 14,98 zł

5,99 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta P.P.H. TABIT Sp. z o.o.
ul. Boryszewska 8
05-462 Wiązowna
Zalecenia dla alergików Jaja: Może zawierać
Żyto: Zawiera



Produkt może zawierać jaja.
Składniki mąka żytnia razowa typ 2000 (z upraw ekologicznych mielona na kamiennych żarnach)
Przechowywanie Makaron przechowywać w miejscu suchym i przewiewnym.
Adres zwrotny P.P.H. TABIT Sp. z o.o.
ul. Boryszewska 8
05-462 Wiązowna
biuro@bartolini.com.pl
www.bartolini.com.pl
tel. 22 4982802
tel./fax 22 7890633
Kraj pochodzenia Polska
Nazwa produktu uregulowana prawnie Makaron pełnoziarnisty ekologiczny wytworzony z niskoprzetworzonej mąki żytniej
Wartości odżywcze (w 100 g produktu):
Wartość energetyczna:: 1420 kJ (337 kcal)
Tłuszcz : 1,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0,3 g
Węglowodany : 63 g
w tym cukry : 6,8 g
Błonnik : 16 g
Białko : 9,1 g
Sól : 0,01 g
Składniki mineralne oraz błonnik w 100 g makaronu ugotowanego::
Fosfor : 129 mg (18%)*
Mangan : 1,41 mg (71%)*
Błonnik: 8,0 g
*)% referencyjnej wartości spożycia dla osoby dorosłej.:
Oświadczenia zdrowotne Fosfor i mangan przyczyniają się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego oraz pomagają w utrzymaniu prawidłowego stanu kości.

Opis produktu

Bartolini Eko Makaron żytni z pełnego ziarna Muszla nr 2 400 g
Makaron żytni pełnoziarnisty Bartolini jest doskonałą alternatywą dla klasycznych makaronów pszennych. Produkujemy go z niskoprzetworzonej mąki żytniej mielonej na kamiennych ziarnach. Makaron żytni pełnoziarnisty Bartolini posiada wysoką zawartość błonnika i jest źródłem składników takich jak: fosfor i mangan, które przyczyniają się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego oraz pomagają w utrzymaniu prawidłowego stanu kości.

30 inne produkty w tej samej kategorii: