MAKARON

Podravka Makaron kokardki farfalle 500 g

Nazwa: Podravka Makaron kokardki farfalle 500 g

Ilość: 500 g

Cena 4,16 zł

Cena za kilogram 8,32 zł

Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie

4,16 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Dla:
PODRAVKA d.d.
A. Starčevića 32
48000 Koprivnica
Chorwacja
Zalecenia dla alergików Jaja: Może zawierać
Pszenica: Zawiera



Może zawierać jaja.
Składniki semolina z pszenicy twardej durum
Przechowywanie Przechowywać w suchym miejscu.
Adres zwrotny Podravka Polska Sp. z o.o.
ul. Cypryjska 72
02-761 Warszawa
Polska
T +48 22 427-30-10
podravka@podravka.pl
www.podravka.pl
Przygotowanie i stosowanie Jak ugotować makaron "al dente":
na 100 g makaronu użyć 1 litr lekko osolonej wody. Gdy woda zawrze, wrzucić makaron. Od czasu do czasu zamieszać. Po upływie wskazanego czasu makaron odcedzić. Makaron jest ugotowany "al dente" i osiągnął pełnię smaku.
Adres dystrybutora Podravka Polska Sp. z o.o.
ul. Cypryjska 72
02-761 Warszawa
Polska
Kraj pochodzenia Czechy
Nazwa produktu uregulowana prawnie Makaron z pszenicy twardej durum
Wartości odżywcze w 100 g produktu
wartość energetyczna : 1502 kJ / 354 kcal
tłuszcz : 1,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
węglowodany : 70 g
w tym cukry : 2,8 g
błonnik: 3,5 g
białko : 13 g
sól : <0,01 g
Instrukcje dotyczące przyrządzenia Gotować we wrzątku
Od temperatury otoczenia
Makaron wrzucić do wrzącej, osolonej wody (na 100 g makaronu użyć 1 litra wody), do wody można dodać 1 łyżeczkę oleju. Gotować przez 11-13 minut, od czasu do czasu mieszając. Sprawdzić czy makaron jest odpowiednio ugotowany. Makaron odcedzić i podawać.

Opis produktu

Podravka Makaron kokardki farfalle 500 g

30 inne produkty w tej samej kategorii: