MAKARON

Podravka Makaron farfalle 500 g

Podravka Makaron farfalle 500 g Zobacz większe

Nazwa: Podravka Makaron farfalle 500 g

Ilość: 500 g

Cena 3,69 zł

Cena za kilogram 7,38 zł

3,69 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Wyprodukowano w:
EUROPASTA SE
U sila 24
Boršov nas Vitavou 373 80
Czech Republic
Zalecenia dla alergików Pszenica: Zawiera
Składniki semolina z pszenicy durum
Przechowywanie Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu.
Adres zwrotny Podravka Polska Sp. z o.o.
ul. Cypryjska 72
02-761 Warszawa
Polska
T +48 22 427-30-10
podravka@podravka.pl
www.podravka.com
Przygotowanie i stosowanie Jak ugotować makaron "al dente":
na 100 g makaronu użyć 1 litr lekko osolonej wody. Gdy woda zawrze, wrzucić makaron. Od czasu do czasu zamieszać. Po upływie wskazanego czasu makaron odcedzić. Makaron jest ugotowany "al dente" i osiągnął pełnię smaku.
Adres dystrybutora Podravka Polska Sp. z o.o.
ul. Cypryjska 72
02-761 Warszawa
Polska
Kraj pochodzenia Czechy
Nazwa produktu uregulowana prawnie Makaron z semoliny z pszenicy durum
Wartości odżywcze Wartości odżywcze: Wartość odżywcza w 100 g produktu

Wartość energetyczna:1495 kJ/353 kcal /
Tłuszcz:1,9 g /
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,4 g /
Węglowodany:67,9 g /
- w tym cukry 2,8 g /
Białko:13,1 g /
Sól:0,01 g /

Opis produktu

We Włoszech za makaron uznawany jest tylko produkt wytworzony wyłącznie z semoliny, czyli pszenicy durum i wody. Semolina to mąka grubomielona o żółtej barwie, otrzymywana z pszenicy durum. Nazwa pochodzi od łacińskiego "simila", co oznacza dobrą, szlachetną mąkę.

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

30 inne produkty w tej samej kategorii: