MAKARON

Podravka Makaron spaghetti 500 g

Podravka Makaron spaghetti 500 g Zobacz większe

Nazwa: Podravka Makaron spaghetti 500 g

Ilość: 500 g

Cena 4,50 zł

Cena za kilogram 9,00 zł

4,50 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Dla:
PODRAVKA d.d.
A. Starčevića 32
48000 Koprivnica
Chorwacja
Zalecenia dla alergików Jaja: Może zawierać
Pszenica: Zawiera
Składniki semolina z pszenicy twardej durum
Przechowywanie Przechowywać w suchym miejscu.
Adres zwrotny Podravka Polska Sp. z o.o.
ul. Cypryjska 72
02-761 Warszawa
Polska
T +48 22 427-30-10
podravka@podravka.pl
www.podravka.pl
Przygotowanie i stosowanie Instrukcje dotyczące przygotowania:
Przygotowanie makaronu ''al dente''.
Na 100 g makaronu użyć 1 litr lekko osolonej wody. Do wrzącej wody należy wrzucić makaron i dokładnie zamieszać. Po upływie wskazanego czasu gotowania makaron należy odcedzić. Makaron jest ugotowany "al dente" i wyśmienicie smakuje.
Czas gotowania 9 min.
Adres dystrybutora Podravka Polska Sp. z o.o.
ul. Cypryjska 72
02-761 Warszawa
Polska
Kraj pochodzenia Czechy
Nazwa produktu uregulowana prawnie Makaron z pszenicy twardej durum
Wartości odżywcze Wartości odżywcze: w 100 g produktu

wartość energetyczna 1502 kJ / 354 kcal /
tłuszcz 1,7 g /
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,3 g /
węglowodany 70 g /
w tym cukry 2,8 g /
błonnik3,5 g /
białko 13 g /
sól <0,01 g /

Opis produktu

We Włoszech za makaron uznawany jest tylko produkt wytworzony wyłącznie z semoliny, czyli pszenicy durum i wody. Semolina to mąka grubomielona o żółtej barwie, otrzymywana z pszenicy durum. Nazwa pochodzi od łacińskiego "simila", co oznacza dobrą, szlachetną mąkę.

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

30 inne produkty w tej samej kategorii: