MAKARON

Pudliszki Makaron nitki 500 g

Pudliszki Makaron nitki 500 g Zobacz większe

Nazwa: Pudliszki Makaron nitki 500 g

Ilość: 500 g

Cena 3,75 zł

Cena za kilogram 7,50 zł

Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie

3,75 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Wyprodukowano dla:
HJ Heinz Polska Sp. z o.o.
Pudliszki
ul. Fabryczna 7
63-840 Krobia
Zalecenia dla alergików Pszenica: Zawiera
Jaja: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Składniki semolina z pszenicy durum
Przechowywanie Przechowywać w miejscu suchym i chłodnym.
Adres zwrotny HJ Heinz Polska Sp. z o.o.
Pudliszki
ul. Fabryczna 7
63-840 Krobia
Podziel się opinią: 801 190 190
www.pudliszki.pl
Całkowity koszt połączenia: 1 impuls wg taryfy operatora.
Przygotowanie i stosowanie Sposób przygotowania:
Zagotować wodę (1 l na 100 g makaronu). Dodać niewielką ilość soli. Do gotującej się wody wrzucić porcję makaronu Pudliszki. Gotować na wolnym ogniu zgodnie z czasem podanym na opakowaniu. Od czasu do czasu zamieszać. Ugotowany makaron odcedzić.
Kraj pochodzenia UE
Nazwa produktu uregulowana prawnie Makaron Nitki
Wartości odżywcze Wartości odżywcze: w 100 g suchego makaronu / w porcji (100 g) suchego makaronu /
Wartość energetyczna 1504 kJ/355 kcal / 1504 kJ/355 kcal /
Tłuszcz 1,5 g / 1,5 g /
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,1 g / 0,1 g /
Węglowodany 72 g / 72 g /
w tym cukry 3,5 g / 3,5 g /
Błonnik 2,5 g / 2,5 g /
Białko 12 g / 12 g /
Sól 0,03 g / 0,03 g /
Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.

Opis produktu

Pszenica durum i otrzymywana z niej semolina to jeden z najlepszych gatunków mąki pszennej. Makaron Pudliszki Nitki w 100% powstaje z pszenicy durum. Dzięki temu po ugotowaniu makaron nie klei się - jest idealnie sprężysty i ma ładny kolor. Makaron 100% pszenicy durum to koniec z klejącym się makaronem w Twojej kuchni. Makaron 100% pszenicy durum to gwarancja makaronu doskonałej jakości, który jest idealnie sprężysty - al dente.

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

30 inne produkty w tej samej kategorii: