MAKARON

Lubella Jajeczna Makaron zacierka 250 g

Nazwa: Lubella Jajeczna Makaron zacierka 250 g

Ilość: 250 g

Cena 2,18 zł

Cena za kilogram 8,72 zł

Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie

2,18 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Lubella Sp. z o.o. Sp. k.
ul. Wrotkowska 1
20-469 Lublin
Zalecenia dla alergików Jaja: Zawiera
Pszenica: Zawiera
Składniki mąka makaronowa pszenna
masa jajowa pasteryzowana 9,9%
Przechowywanie Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Adres zwrotny Lubella Sp. z o.o. Sp. k.
ul. Wrotkowska 1
20-469 Lublin
www.lubella.pl
Przygotowanie i stosowanie Sposób przygotowania:
W dużym garnku gotujemy wodę (1 l na 100 g makaronu). Dodajemy niewielką ilość soli. Do gotującej się wody wrzucamy porcję makaronu. Gotujemy na wolnym ogniu przez około 12 min, od czasu do czasu mieszając. Ugotowany makaron odcedzamy, przelewamy zimną wodą i dodajemy do zupy.
Nazwa produktu uregulowana prawnie Makaron jajeczny. Zacierka.
Wartości odżywcze w 100 g ugotowanego produktu
Wartość energetyczna: 689 kJ / 163 kcal
Tłuszcz: 1,2 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
Węglowodany : 31 g
- w tym cukry : 0,9 g
Błonnik : 1,9 g
Białko : 6,0 g
Sól : 0,02 g
Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.:
Instrukcje dotyczące przyrządzenia Gotować we wrzątku
Od temperatury otoczenia
Jak ugotować makaron?
Zagotuj wodę, 1 l na 100 g makaronu. Posól według uznania. Do gotującej się wody wrzuć porcję makaronu Lubella Jajeczna. Gotuj około 8 minut. Od czasu do czasu zamieszaj. Ugotowany makaron przelej zimną wodą i odcedź.
Przepisy Aromatyczna grzybowa

Potrzebujesz:
Makaron Lubella Jajeczna Zacierka 250 g
Pieczarki 200 g
Podgrzybek suszony 100 g
Marchew 150 g
Cebula 2 szt.
Por 1 szt.
Masło 50 g
Rozmaryn 2 gałązki
Sól i pieprz do smaku
Bulion warzywny 1,5 litra
lub koncentrat bulionu 1 butelka

1. Na pierwszy ogień...
Pieczarki oczyść, pokrój w półksiężyce i podsmaż na maśle, aż się zarumienią. Obierz marchew i pokrój w kostkę. Pora pokrój w krążki, a cebulę posiekaj.
2. W międzyczasie...
Przygotuj bulion. Dodaj podsmażone pieczarki i podgrzybki oraz wszystkie warzywa. Zupę gotuj na małym ogniu przez 15 minut. Na sam koniec dopraw solą i pieprzem.
3. To już prawie meta!
Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu, rozłóż na talerze, zalej zupą. Grzybową podawaj posypaną siekanym rozmarynem.
Poszło Ci świetnie! Brawo!

Zainspiruj się! - www.uwielbiam.pl

Opis produktu

Lubella Jajeczna Makaron zacierka 250 g

30 inne produkty w tej samej kategorii: