Brak produktów
Minimalna kwota: 50,00 zł
Brakuje jeszcze: -50,00 zł
DOWÓZ | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Czwartek 2024-04-25 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Piątek 2024-04-26 |
||||||
Poniedziałek 2024-04-29 |
||||||
Wtorek 2024-04-30 |
||||||
Środa 2024-05-01 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
ODBIÓR W SKLEPIE Lublin, ul. Turystyczna 1 |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Czwartek 2024-04-25 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Piątek 2024-04-26 |
||||||
Poniedziałek 2024-04-29 |
||||||
Wtorek 2024-04-30 |
||||||
Środa 2024-05-01 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
DOWÓZ dla niektórych kodów (dwa przedziały) |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Czwartek 2024-04-25 |
10:30-12:30 |
16:30-18:00 |
||||
Piątek 2024-04-26 |
||||||
Poniedziałek 2024-04-29 |
||||||
Wtorek 2024-04-30 |
||||||
Środa 2024-05-01 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
Nazwa: Lubella Jajeczna Makaron zacierka 250 g
Ilość: 250 g
Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Adres producenta | Lubella Sp. z o.o. Sp. k. ul. Wrotkowska 1 20-469 Lublin |
Zalecenia dla alergików | Jaja: Zawiera Pszenica: Zawiera |
Składniki | mąka makaronowa pszenna masa jajowa pasteryzowana 9,9% |
Przechowywanie | Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. |
Adres zwrotny | Lubella Sp. z o.o. Sp. k. ul. Wrotkowska 1 20-469 Lublin www.lubella.pl |
Przygotowanie i stosowanie | Sposób przygotowania: W dużym garnku gotujemy wodę (1 l na 100 g makaronu). Dodajemy niewielką ilość soli. Do gotującej się wody wrzucamy porcję makaronu. Gotujemy na wolnym ogniu przez około 12 min, od czasu do czasu mieszając. Ugotowany makaron odcedzamy, przelewamy zimną wodą i dodajemy do zupy. |
Nazwa produktu uregulowana prawnie | Makaron jajeczny. Zacierka. |
Wartości odżywcze | w 100 g ugotowanego produktu Wartość energetyczna: 689 kJ / 163 kcal Tłuszcz: 1,2 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g Węglowodany : 31 g - w tym cukry : 0,9 g Błonnik : 1,9 g Białko : 6,0 g Sól : 0,02 g Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.: |
Instrukcje dotyczące przyrządzenia | Gotować we wrzątku Od temperatury otoczenia Jak ugotować makaron? Zagotuj wodę, 1 l na 100 g makaronu. Posól według uznania. Do gotującej się wody wrzuć porcję makaronu Lubella Jajeczna. Gotuj około 8 minut. Od czasu do czasu zamieszaj. Ugotowany makaron przelej zimną wodą i odcedź. |
Przepisy | Aromatyczna grzybowa Potrzebujesz: Makaron Lubella Jajeczna Zacierka 250 g Pieczarki 200 g Podgrzybek suszony 100 g Marchew 150 g Cebula 2 szt. Por 1 szt. Masło 50 g Rozmaryn 2 gałązki Sól i pieprz do smaku Bulion warzywny 1,5 litra lub koncentrat bulionu 1 butelka 1. Na pierwszy ogień... Pieczarki oczyść, pokrój w półksiężyce i podsmaż na maśle, aż się zarumienią. Obierz marchew i pokrój w kostkę. Pora pokrój w krążki, a cebulę posiekaj. 2. W międzyczasie... Przygotuj bulion. Dodaj podsmażone pieczarki i podgrzybki oraz wszystkie warzywa. Zupę gotuj na małym ogniu przez 15 minut. Na sam koniec dopraw solą i pieprzem. 3. To już prawie meta! Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu, rozłóż na talerze, zalej zupą. Grzybową podawaj posypaną siekanym rozmarynem. Poszło Ci świetnie! Brawo! Zainspiruj się! - www.uwielbiam.pl |
500 g
250 g
400 g
500 g
500 g
250 g
250 g
500 g
500 g
500 g
250 g
400 g
200 g
400 g
250 g
250 g
250 g
250 g