MAKARON

Lubella Makaron pióra 400 g

Obniżka! Lubella Makaron pióra 400 g Zobacz większe

Nazwa: Lubella Makaron pióra 400 g

Ilość: 400 g

NASZA CENA! 3,75 zł
do 2024-04-26

Cena za kilogram 9,38 zł

3,75 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta MW FOOD Sp. z o.o. Sp.k.
ul. Chopina 10,
34-100 Wadowice
www.lubella.pl
Zalecenia dla alergików Soja: Może zawierać
Pszenica: Zawiera



Produkt może zawierać soję.
Składniki mąka makaronowa pszenna
Przechowywanie Przechowuj w suchym i chłodnym miejscu.
Adres zwrotny MW FOOD Sp. z o.o. Sp.k.
ul. Chopina 10,
34-100 Wadowice
www.lubella.pl
Przygotowanie i stosowanie Jak ugotować makaron?
Na każde 100 g makaronu zagotuj 1 l posolonej wody. Wrzuć makaron, gotuj 8-10 minut, od czasu do czasu mieszając. Następnie odcedź.

Jak odmierzyć 100 g makaronu?
Odmierz 1 i 1/4 szklanki makaronu
i gotowe!
Nazwa produktu uregulowana prawnie Makaron pióra.
Wartości odżywcze Wartość odżywcza w 100 g suchego produktu
energia: 1487 kJ / 351 kcal
tłuszcz: 1,4 g
w tym kwasy nasycone: 0,4 g
węglowodany: 70 g
w tym cukry: 4,2 g
błonnik: 3,0 g
białko: 13 g
sól: 0,03 g
Przepisy Przepis dla Ciebie!
Pióra ze szpinakiem i pieczoną ciecierzycą

Składniki:
makaron Lubella Pióra 200 g
ciecierzyca z puszki 200 g
szpinak baby świeży, garść
szklanka passaty pomidorowej
+ zioła prowansalskie
+ sól i pieprz

Dodatkowo:
2 łyżki oliwy,
2 łyżki mielonej słodkiej papryki

Ilość porcji: 2
Czas przygotowania: 40 min

Przygotowanie:
Makaron to podstawa!
Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Przygotuj dodatki i sos!
Ciecierzycę opłucz, wymieszaj z oliwą i mieloną papryką. Piecz 20 minut w 180°C. Przygotuj sos - passatę pomidorową dopraw solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.

Połącz i ciesz się smakiem!
Upieczoną ciecierzycę wymieszaj z makaronem, szpinakiem i sosem.

Smacznego!

Opis produktu

Lubella Makaron pióra 400 g

30 inne produkty w tej samej kategorii: