MAKARON

Lubella Jajeczna Makaron krajaneczka 250 g

Nazwa: Lubella Jajeczna Makaron krajaneczka 250 g

Ilość: 250 g

Cena 4,94 zł

Cena za kilogram 19,76 zł

Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie

4,94 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Lubella Sp. z o.o. Sp. k.
ul. Wrotkowska 1
20-469 Lublin
Zalecenia dla alergików Jaja: Zawiera
Pszenica: Zawiera
Składniki mąka makaronowa pszenna
masa jajowa pasteryzowana 9,9%
Przechowywanie Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Adres zwrotny Lubella Sp. z o.o. Sp. k.
ul. Wrotkowska 1
20-469 Lublin
www.lubella.pl
Przygotowanie i stosowanie Sposób przygotowania:
W dużym garnku gotujemy wodę (1 l na 100 g makaronu). Solimy według uznania. Do gotującej się wody wrzucamy porcję makaronu. Gotujemy na wolnym ogniu przez około 4 min, od czasu do czasu mieszając. Ugotowany makaron odcedzamy, przelewamy zimną wodą i dodajemy do zupy.
Nazwa produktu uregulowana prawnie Makaron jajeczny. Krajaneczka.
Wartości odżywcze w 100 g ugotowanego produktu
Wartość energetyczna : 689 kJ / 163 kcal
Tłuszcz : 1,2 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0,4 g
Węglowodany : 31 g
- w tym cukry : 0,9 g
Błonnik : 1,9 g
Białko : 6,0 g
Sól : 0,02 g
Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.:
Instrukcje dotyczące przyrządzenia Gotować we wrzątku
Od temperatury otoczenia
Jak ugotować makaron?
Zagotuj wodę, 1 l na 100 g makaronu. Posól według uznania. Do gotującej się wody wrzuć porcję Makaronu Lubella Jajeczna. Gotuj około 4 minuty. Od czasu do czasu zamieszaj. Ugotowany makaron przelej zimną wodą i odcedź.
Przepisy Rosół klasyczny

Potrzebujesz:
Makaron Lubella Jajeczna Krajaneczka 200 g
włoszczyzna 1 szt.
podudzie z kurczaka 1 kg
nać pietruszki 5 łodyg
ziele angielskie 5 ziaren
liść laurowy 3 szt.
ziarna pieprzu 6 szt.
lubczyk 2 łodygi
woda 4 litry
sól o smaku

1. Na pierwszy ogień...
Do garnka włóż umyte mięso i zalej 4 litrami wody. Doprowadź do zagotowania.
2. W międzyczasie...
Umyj i obierz włoszczyznę, a następnie dodaj do wrzącego wywaru razem z liściem laurowym, zielem angielskim, ziarnami pieprzu, lubczykiem i nacią pietruszki.
Gotuj na małym ogniu przez 2 godziny. Odcedź bulion i dopraw solą do smaku.
3. To już prawie meta!
Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Ugotowany makaron rozdziel na talerze i zalej rosołem.
Poszło Ci świetnie! Brawo!

Zainspiruj się! - www.uwielbiam.pl

Opis produktu

Lubella Jajeczna Makaron krajaneczka 250 g
Lubella Jajeczna to tradycja i doświadczenie, dzięki którym nasz makaron jest jeszcze bardziej sprężysty i nie skleja się, dlatego Lubella jest idealna do każdej zupy A do tego ten naturalny kolor i wyjątkowy smak! Zanim Lubella Jajeczna trafi na twój głęboki talerz, czeka ją całkiem spora droga. A więc startujemy! Zaczynamy od dokładnej selekcji... zbóż! Mielimy tylko ziarno wysokiej jakości. Tak powstaje mąka, która trafia do makaronu Lubella. I nadszedł czas na jaja! Teraz Lubella jeszcze bardziej jajeczna. Najwyższa pora dokładnie wyrobić i uformować ciasto makaronowe. Lubella Jajeczna jest już gotowa!

30 inne produkty w tej samej kategorii: