MAKARON

Lubella Makaron lasagne 500 g

Obniżka! Lubella Makaron lasagne 500 g Zobacz większe

Nazwa: Lubella Makaron lasagne 500 g

Ilość: 500 g

NASZA CENA! 9,86 zł
do 2024-03-19

Cena za kilogram 19,72 zł

9,86 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta MW FOOD Sp. z o.o. Sp.k.
ul. Chopina 10,
34-100 Wadowice
www.lubella.pl
Zalecenia dla alergików Soja: Może zawierać
Pszenica: Zawiera



Produkt może zawierać soję.
Składniki semolina z pszenicy durum
Przechowywanie Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Adres zwrotny MW FOOD Sp. z o.o. Sp.k.
ul. Chopina 10,
34-100 Wadowice
www.lubella.pl
Przygotowanie i stosowanie Gotuj z Lubellą
Lasagne z beszamelem
50 minut, 4 osoby, łatwe
1 opakowanie makaronu lasagne, 500 g mielonego mięsa wołowo-wieprzowego, 1 szklanka pasty pomidorowej (z kartonika), ½ szklanki czerwonego wytrawnego wina, 1 cebula, 4 łyżki oliwy, 1 opakowanie gotowego sosu beszamelowego, sól, pieprz do smaku, 50 g tartego parmezanu

Makaron obgotowujemy przez ok. 2 min (po kilka płatów) w dużej ilości lekko osolonej wody z dodatkiem odrobiny oliwy, a następnie delikatnie odsączamy i rozdzielamy płaty lasagne. Mięso mielone przesmażamy na oliwie razem z posiekaną cebulą, dodajemy pastę pomidorową i wino. Doprawiamy i dusimy razem ok. 20 minut.
Sos beszamelowy przyrządzamy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Naczynie do zapiekania smarujemy oliwą. Układamy na przemian: płat lasagne, warstwę mielonego mięsa, sos i następnie lasagne, aż do wyczerpania składników. Ostanią warstwę powinien stanowić sos beszamelowy.
Posypujemy parmezanem i zapiekamy w piekarniku przez ok. 25 minut.
Nazwa produktu uregulowana prawnie Makaron lasagne.
Wartości odżywcze Wartość odżywcza w 100 g suchego produktu
energia: 1572 kJ / 371 kcal
tłuszcz: 1,8 g
w tym kwasy nasycone: 0,5 g
węglowodany: 75 g
w tym cukry: 2,5 g
błonnik: 3,3 g
białko: 12 g
sól: 0,03 g
Przepisy Przepis dla Ciebie!
Lasagne

Składniki:
makaron Lubella - Lasagne 6 płatków
mięso mielone wieprzowo-wołowe 200 g
cebula 1 sztuka
marchewka 1 sztuka
passata pomidorowa z czosnkiem 400 g

Dodatkowo:
olej 2 łyżki, tarta mozzarella 50 g, świeża bazylia

Beszamel:
masło 2 łyżki, mąka pszenna 1 łyżka, mleko 3/4 szklanki, gałka muszkatołowa 1/4 łyżeczki, pieprz

Przygotowanie:
Makaron to podstawa!
Płaty lasagne obgotuj przez 2 minuty, pilnując aby się nie skleiły. Wyjmij i rozłóż pojedynczo.

Przygotuj składniki!
Cebulę podsmaż wraz z mięsem. Dodaj passatę pomidorową, startą marchewkę i duś około 10 minut. Podgotowane płaty makaronu przełóż farszem. W rondelku rozpuść masło. Dodaj mąkę i energicznie mieszaj tworząc zasmażkę. Stopniowo dolewaj mleko, ciągle mieszając. Dopraw gałką muszkatołową i pieprzem.

Połącz i ciesz się smakiem!
Gotowym beszamelem polej makaron. Posyp mozzarellą i zapiekaj bez przykrycia ok. 20 minut w 180°C. Udekoruj świeżą bazylią.
Smacznego!

Ilość porcji: 2
Czas przygotowania: 45 min

Opis produktu

Lubella Makaron lasagne 500 g

30 inne produkty w tej samej kategorii: