MAKARON

Makaron – CANNELLONI – Rurki.

Makaron – CANNELLONI – Rurki. Zobacz większe

Nazwa: Makaron – CANNELLONI – Rurki.

Ilość: 250 g

Cena 5,49 zł

Cena za kilogram 21,96 zł

5,49 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Dystrybutor: SCAWAR Sp. z o.o.,
ul. Jutrzenki 137, 02-231 Warszawa
Zalecenia dla alergików Produkt może zawierać: JAJA i SOJĘ.
Składniki semolina z PSZENICY twardej najwyższej jakości.
Produkt może zawierać: JAJA i SOJĘ.
Przechowywanie Przechowywać w suchym i chlodnym miejscu.
Adres zwrotny Dystrybutor: SCAWAR Sp. z o.o.,
ul. Jutrzenki 137, 02-231 Warszawa
Przygotowanie i stosowanie rurki cannelloni z 3 serami (porcja na 4 osoby). Składniki: 1 paczka cannelloni, 300 g sera Ricotta, 150 g sera Gorgonzola, 1 szczypta papryki espelette, 12 plastrów szynki, 1 żółtko, 2 łyżki posiekanego szczypiorku, sos beszamelowy, 3 łyżki tartego parmezanu, oliwa z oliwek. Przygotowanie: 1. Piekarnik rozgrzać do 180°C. 2. W misce wymieszaj ricottę z gorgonzolą, żółtkiem, szczypiorkiem i papryką Espelette. 3. Pokrój szynkę w cienkie paski i dodaj do mieszanki serów. 4. W misce wymieszaj beszamel z parmezanem i skrop oliwą z oliwek. Wyłóż spód zapiekanki połową sosu beszamelowego. 5. Wypełnij cannelloni farszem serowo szynkowym za pomocą małej łyżeczki lub szprycy wyposażonej w dużą dyszę. Policz 3 cannelloni na osobę. 6. Umieść cannelloni w naczyniu do zapiekania i polej resztą sosu beszamelowego. 7. Włóż do piekarnika i piecz do zarumienienia 20 do 30 minut. Podawaj na gorąco z sałatką.
Adres dystrybutora Dystrybutor: SCAWAR Sp. z o.o.,
ul. Jutrzenki 137, 02-231 Warszawa
Nazwa produktu uregulowana prawnie WM MAKARON CANNELLONI 250g
Ostrzeżenie dotyczące bezpieczeństwa rurki cannelloni z 3 serami (porcja na 4 osoby). Składniki: 1 paczka cannelloni, 300 g sera Ricotta, 150 g sera Gorgonzola, 1 szczypta papryki espelette, 12 plastrów szynki, 1 żółtko, 2 łyżki posiekanego szczypiorku, sos beszamelowy, 3 łyżki tartego parmezanu, oliwa z oliwek. Przygotowanie: 1. Piekarnik rozgrzać do 180°C. 2. W misce wymieszaj ricottę z gorgonzolą, żółtkiem, szczypiorkiem i papryką Espelette. 3. Pokrój szynkę w cienkie paski i dodaj do mieszanki serów. 4. W misce wymieszaj beszamel z parmezanem i skrop oliwą z oliwek. Wyłóż spód zapiekanki połową sosu beszamelowego. 5. Wypełnij cannelloni farszem serowo szynkowym za pomocą małej łyżeczki lub szprycy wyposażonej w dużą dyszę. Policz 3 cannelloni na osobę. 6. Umieść cannelloni w naczyniu do zapiekania i polej resztą sosu beszamelowego. 7. Włóż do piekarnika i piecz do zarumienienia 20 do 30 minut. Podawaj na gorąco z sałatką.
Wartości odżywcze Wartość odżywcza: Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna: 1552 kJ/ 366 kcal
Całkowita zawartość tłuszczu: 1,4 g
Tłuszcze nasycone: 0,4 g
Węglowodany: 74 g
Cukry: 2 g
Błonnik: 2,6 g
Białko: 13 g
Sól: 0,02 g

Opis produktu

Makaron – CANNELLONI – Rurki.

30 inne produkty w tej samej kategorii: