Brak produktów
Minimalna kwota: 50,00 zł
Brakuje jeszcze: -50,00 zł
DOWÓZ | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Piątek 2024-03-29 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Poniedziałek 2024-04-01 |
||||||
Wtorek 2024-04-02 |
||||||
Środa 2024-04-03 |
||||||
Czwartek 2024-04-04 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
ODBIÓR W SKLEPIE Lublin, ul. Turystyczna 1 |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Piątek 2024-03-29 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Poniedziałek 2024-04-01 |
||||||
Wtorek 2024-04-02 |
||||||
Środa 2024-04-03 |
||||||
Czwartek 2024-04-04 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
DOWÓZ dla niektórych kodów (dwa przedziały) |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Piątek 2024-03-29 |
10:30-12:30 |
16:30-18:00 |
||||
Poniedziałek 2024-04-01 |
||||||
Wtorek 2024-04-02 |
||||||
Środa 2024-04-03 |
||||||
Czwartek 2024-04-04 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
Nazwa: Lubella Makaron spaghetti 1 kg
Ilość: 1.00 kg
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Adres producenta | LUBELLA FOOD Sp. z o.o. Sp. k. ul. Wrotkowska 1, 20-469 Lublin www.lubella.pl |
Zalecenia dla alergików | Pszenica: Zawiera |
Składniki | mąka makaronowa pszenna |
Przechowywanie | Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. |
Adres zwrotny | LUBELLA FOOD Sp. z o.o. Sp. k. ul. Wrotkowska 1, 20-469 Lublin www.lubella.pl |
Nazwa produktu uregulowana prawnie | Makaron Lubella spaghetti |
Wartości odżywcze | w 100 g ugotowanego produktu: Wartość energetyczna : 807 kJ / 190 kcal Tłuszcz : 0,7 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0,2 g Węglowodany : 38 g w tym cukry : 0 g Błonnik : 2,8 g Białko : 6,6 g Sól : 0 g |
Instrukcje dotyczące przyrządzenia | Gotować we wrzątku Od temperatury otoczenia Jak ugotować makaron? Zagotuj wodę, 1 l na 100 g makaronu. Posól według uznania. Do gotującej się wody wrzuć porcję Makaronu Lubella. Gotuj 7-10 minut. Od czasu do czasu zamieszaj. Ugotowany makaron odcedź. |
Przepisy | Krewetki otulone spaghetti Potrzebujesz: Makaron Lubella spaghetti 400 g mrożone krewetki 400 g cukinia 1 szt. masło 50 g passata pomidorowa Łowicz 1 butelka olej słonecznikowy 2 łyżki czosnek 2 ząbki tymianek 2 gałązki sól i pieprz do smaku Czas przygotowania: 15 minut Ilość porcji: 4 Do dzieła! 1. Na pierwszy ogień... Rozmroź krewetki a następnie ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. 2. W międzyczasie... Na rozgrzaną patelnię wlej olej i podsmaż krewetki. Uwaga! Pamiętaj by nie solić krewetek przed smażeniem. Dopraw je dopiero na koniec, bo inaczej stwardnieją. Po 2 minutach umieść na patelni resztkę składników: pokrojoną w kostkę cukinię, posiekany czosnek, tymianek. Smaż je przez kolejne 3 minuty. Po tym czasie dolej passatę pomidorową, dodaj masło, dopraw solą i pieprzem. Tak przygotowany sos duś przez 4 minuty. 3. To już prawie meta! Ugotowany makaron połącz z sosem na patelni i duś 2 minuty na wielkim ogniu. Poszło Ci świetnie! Brawo! |
500 g
400 g
500 g
250 g
250 g
500 g
500 g
500 g
400 g
200 g
250 g
250 g
250 g
250 g
1.00 kg
250 g
500 g
500 g