MAKARON

As-Babuni Fit Makaron z siemieniem lnianym Pappardelle wstęga 400 g

Nazwa: As-Babuni Fit Makaron z siemieniem lnianym Pappardelle wstęga 400 g

Ilość: 400 g

Cena 5,04 zł

Cena za kilogram 12,60 zł

Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie

5,04 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta AS-BABUNI Spółka z o.o.
ul. Różana 37
21-025 Niemce
Zalecenia dla alergików Pszenica: Zawiera
Składniki mąka makaronowa z pszenicy zwyczajnej
zmielone siemię lniane (3%)
O produkcie Czy wiesz, że... zalety lnu znali już starożytni Egipcjanie 2 400 lat p.n.e.? Nasiona tej prawdopodobnie najstarszej rośliny uprawnej, znaleziono w piramidach w pobliżu Nilu. Wykorzystywana była tam, nie tylko w celach kulinarnych, ale także leczniczych i kosmetycznych. Hipokrates (460-377 p.n.e.), którego uważa się za "ojca medycyny", mówił o stosowaniu siemienia lnianego na dolegliwości układu pokarmowego. Ciekawostką jest również to, że według legendy w VIII wieku, ówczesny Król Francji - Karol Wielki, nakazał swoim poddanym, spożywanie nasion lnu w celu utrzymania zdrowia w dobrym stanie. Ceniony był len, także i w Polsce. W poradniku z 1803 roku J. A. Dziarkowskiego Wybór Roślin Kraiowych dla okazania skutków lekarskich ku użytkowi domowemu, czytamy: „Nasienie lnu ma wiele oleju i kleju, dlatego tak pomaga w niejednej chorobie".
Przechowywanie Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Adres zwrotny AS-BABUNI Spółka z o.o.
ul. Różana 37
21-025 Niemce
tel.: 81 756 43 33
fax: 81 756 43 44
e-mail: marketing@asbabuni.pl
www.asbabuni.pl
Przygotowanie i stosowanie Gotować we wrzątku - Od temperatury otoczenia

1. Zagotuj wodę z dodatkiem soli i 1 łyżki oleju roślinnego.
2. Wrzuć makaron w proporcji 100 g na 1 litr wody, gotuj na wolnym ogniu w zależności od preferencji przez około 5 minut od czasu do czasu mieszając.
3. Do garnka z ugotowanym makaronem dolej zimnej wody, odcedź i podaj na stół.
Smacznego!
Kraj pochodzenia Polska
Nazwa produktu uregulowana prawnie Makaron Pappardelle Wstęga z siemieniem lnianym
Wartości odżywcze w 100 g
Wartość energetyczna : 1507 kJ / 356 kcal
Tłuszcz : 2,0 g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0,7 g
Węglowodany : 69,7 g
W tym cukry: 3,4 g
Błonnik : 5,5 g
Białko : 12,0 g
Sól*: 0,012 g
* Zawartość soli wynika wyłącznie z naturalnie występującego sodu:
Oświadczenia zdrowotne źródło błonnika pokarmowego
Instrukcje dotyczące przyrządzenia Gotować we wrzątku
Od temperatury otoczenia
1. Zagotuj wodę z dodatkiem soli i 1 łyżki oleju roślinnego.
2. Wrzuć makaron w proporcji 100 g na 1 litr wody, gotuj na wolnym ogniu w zależności od preferencji przez około 5 minut od czasu do czasu mieszając.
3. Do garnka z ugotowanym makaronem dolej zimnej wody, odcedź i podaj na stół.
Smacznego!
Przepisy Pappardelle z kurczakiem i cukinią

Potrzebujesz:
400 g makaronu pappardelle (wstęgi) z siemieniem lnianym
250 g piersi z kurczaka
200 g pieczarek
1 średnią cukinię
1 mały pęczek natki pietruszki
4 łyżki oleju
80 g serka mascarpone
sól i pieprz do smaku

35 minut, 4 osoby

Przygotowanie:
Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie z 1 łyżką oliwy. Przed odcedzeniem dolej do garnka zimnej wody, aby makaron nabrał sprężystości i nie kleił się.

Kurczaka pokrój w kostkę, a następnie usmaż na rozgrzanym oleju, doprawiając solą i pieprzem. Dodaj pokrojone w talarki pieczarki i cukinię. Następnie dołóż makaron, wymieszaj i całość uduś na wolnym ogniu. Na koniec dodaj serek mascarpone oraz drobno posiekaną natkę pietruszki. Przełóż danie na talerz, a wierzch oraz brzegi naczynia posyp świeżo zmielonym pieprzem.

Na zdrowie!

Opis produktu

As-Babuni Fit Makaron z siemieniem lnianym Pappardelle wstęga 400 g
Czy wiesz, że... zalety lnu znali już starożytni Egipcjanie 2 400 lat p.n.e.? Nasiona tej prawdopodobnie najstarszej rośliny uprawnej, znaleziono w piramidach w pobliżu Nilu. Wykorzystywana była tam, nie tylko w celach kulinarnych, ale także leczniczych i kosmetycznych. Hipokrates (460-377 p.n.e.), którego uważa się za "ojca medycyny", mówił o stosowaniu siemienia lnianego na dolegliwości układu pokarmowego. Ciekawostką jest również to, że według legendy w VIII wieku, ówczesny Król Francji - Karol Wielki, nakazał swoim poddanym, spożywanie nasion lnu w celu utrzymania zdrowia w dobrym stanie. Ceniony był len, także i w Polsce. W poradniku z 1803 roku J. A. Dziarkowskiego Wybór Roślin Kraiowych dla okazania skutków lekarskich ku użytkowi domowemu, czytamy: „Nasienie lnu ma wiele oleju i kleju, dlatego tak pomaga w niejednej chorobie".

30 inne produkty w tej samej kategorii: