MAKARON

Międzybrodzki Makaron 4 jajeczny nitka cienka 250 g

Międzybrodzki Makaron 4 jajeczny nitka cienka 250 g Zobacz większe

Nazwa: Międzybrodzki Makaron 4 jajeczny nitka cienka 250 g

Ilość: 250 g

Cena 3,13 zł

Cena za kilogram 12,52 zł

Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie

3,13 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Międzybrodzkie Makarony Dybał Spółka Jawna
ul. Cicha 3
34-312 Międzybrodzie Bialskie
Polska

Wyprodukowano w zakładzie produkcyjnym 2:
ul. Wodociągowa 6
43-356 Kobiernice
Zalecenia dla alergików Jaja: Zawiera
Pszenica: Zawiera
Składniki mąka semolina z pszenicy durum
mąka makaronowa pszenna
świeże jaja 17% (4 szt./kg)
woda
Przechowywanie Makaron przechowywać w miejscu suchym i przewiewnym.
Adres zwrotny Międzybrodzkie Makarony Dybał Spółka Jawna
ul. Cicha 3
34-312 Międzybrodzie Bialskie
Polska
tel.: 33 / 810 87 70
fax: 33 / 810 87 90
www.miedzybrodzki.pl
e-mail: kontakt@miedzybrodzki.pl
Nazwa produktu uregulowana prawnie Makaron 4 jajeczny nitka cienka
Wartości odżywcze w 100 g produktu (porcja)
RWS**
Wartość energetyczna : 1530 kJ/361 kcal
18%
Tłuszcz : 2,4 g
3%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0,9 g
5%
Węglowodany : 69,3 g
27%
w tym cukry : 3,9 g
4%
Białko : 13,9 g
28%
Sól* : 0,07 g
1%
* zawartość soli wynika z naturalnie występującego sodu:

** Referencyjna Wartość Spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej wynosi 8 400 kJ/2 000 kcal.:
Instrukcje dotyczące przyrządzenia Gotować we wrzątku
Od temperatury otoczenia
W dużym garnku zagotować wodę (1 litr wody na 100 g makaronu). Dodać niewielką ilość soli. Do gotującej się wody wsypać makaron nie przerywając wrzenia. Gotować na słabym ogniu od czasu do czasu mieszając. Czas gotowania 5-6 min.
Przepisy Krem z pieczonych pomidorów i papryki

Składniki:
3-4 czerwone papryki
1 kg dojrzałych pomidorów
1 cebula
1 szklanka bulionu warzywnego
sól i czarny pieprz
oliwa z oliwek
ulubiona zielenina (np. koperek, natka pietruszki)

Wykonanie:
- Makaron gotujemy wg zaleceń na opakowaniu.
- Paprykę i pomidory myjemy i kroimy na pół. Z papryki wycinamy gniazda nasienne, a z pomidorów szypułki.
- Cebulę obieramy i kroimy w talarki.
- Warzywa układamy na dużej blaszce piekarnika, wyłożonej papierem do pieczenia (paprykę skórą do góry, pomidory skórą do dołu). Całość skrapiamy oliwą z oliwek.
- Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni, przez około 35-40 minut.
- Następnie gorące papryki wkładamy do szczelnego plastikowego woreczka i odstawiamy na 15 minut. Dzięki temu łatwiej będzie zdjąć skórkę. Pomidory również obieramy ze skórki.
- Warzywa przekładamy do garnka, dolewamy bulion, przyprawiamy solą i pieprzem.
- Gotujemy na małym ogniu, przez około 20 minut, a następnie blendujemy na gładką masę.
- Podajemy z makaronem i ulubioną zieleniną.

Więcej przepisów na: facebook.com
www.miedzybrodzki.pl

Opis produktu

Międzybrodzki Makaron 4 jajeczny nitka cienka 250 g

30 inne produkty w tej samej kategorii: