MĄKI INNE

Primo Gusto Mąka z pszenicy durum do pierogów i makaronu 500 g

Nazwa: Primo Gusto Mąka z pszenicy durum do pierogów i makaronu 500 g

Ilość: 500 g

Cena 6,28 zł

Cena za kilogram 12,56 zł

Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie

6,28 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Wyprodukowano i zapakowano dla:
MELISSA KIKIZAS FOOD PRODUCTS S.A.
1 Vionos str.,
10443, Athens,
Greece
Tel: (+30)210 5190180,
Fax: (+30)210 5190242
www.melissa-kikizas.gr
Zalecenia dla alergików Sezam: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Pszenica: Zawiera



Może zawierać soję i nasiona sezamu.
Składniki semolina z pszenicy durum
Przechowywanie Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
Adres zwrotny ATLANTA A.M. Sp. z o.o.,
Ul. Annopol 4A,
03-236 Warszawa,
Polska,
www.atlanta-am.pl
Adres dystrybutora ATLANTA A.M. Sp. z o.o.,
Ul. Annopol 4A,
03-236 Warszawa,
Polska,
www.atlanta-am.pl
Kraj pochodzenia Włochy
Nazwa produktu uregulowana prawnie Semolina z pszenicy durum.
Wartości odżywcze Wartość Odżywcza w 100 g
Wartość Energetyczna: 1418 kJ / 339 kcal
Tłuszcz: 0,5 g
w tym: Kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
Węglowodany: 77 g
w tym: Cukry: 1,9 g
Białko: 10,7 g
Sól: 0,0 g
Przepisy Przepis na włoskie wstążki

Składniki (jedna porcja):
- 100 g mąki do makaronu Primo Gusto
- odrobina ciepłej wody
- opcjonalnie łyżka oliwy Extra Virgin

Przygotowanie:
Na stolnicy utwórz kopczyk z mąki z dołkiem w środku i zalej odrobiną ciepłej wody (możesz dodać również oliwę Extra Virgin). Wyrabiaj ciasto aż stanie się twarde i gładkie. Następnie odstaw na około 30 minut przykryte ściereczką. Rozwałkuj lekko przesypane mąką ciasto do grubości około pół milimetra i zwiń w rulon. Następnie pokrój w odpowiedniej szerokości paski, aby uzyskać preferowaną formę makaronu. Tak przygotowany makaron gotuj w osolonej wodzie przez około 3 minuty. Możesz go również zasuszyć.
- Tagliatelle (8 mm szerokości) - klasycznie podawane z sosem bolognese z dodatkiem parmezanu, ale również idealne do wszelkich gęstych sosów z wołowiny, cielęciny, wieprzowiny.
- Fettuccine (6 mm szerokości) - komponowane głównie z lekkimi i średnimi sosami (pomidorowe, kremowe w zależności od upodobań). Najczęściej spotykane w towarzystwie sosu Alfredo.
- Pappardelle (2-3 cm szerokości) - doskonale łączy się z każdym rodzajem sosu, jednak najczęściej podawane jest z ciężkimi sosami na bazie dziczyzny lub owocami morza. Użycie jajka nadaje mu puszystości.

Opis produktu

Primo Gusto Mąka z pszenicy durum do pierogów i makaronu 500 g
Prawdziwy Włoski makaron Al Dente Najlepszy makaron produkowany jest z twardej odmiany pszenicy o nazwie durum. Uzyskuje się z niej semolinę, która następnie służy do wytwarzania makaronu. Podczas gotowania makaron z semoliny nie rozgotowuje się i zachowuje kształt. Ma naturalny, lekko bursztynowy odcień. Dzięki swojej strukturze nie wchłania zbyt dużej ilości sosu, a jednocześnie doskonale się z nim łączy. Ponadto makaron z semoliny charakteryzuje się niskim indeksem glikemicznym, co sprawia, że dłużej uwalnia energię i utrzymuje uczucie sytości. Makaron jajeczny czy bezjajeczny? Semolina dzięki swoim naturalnym właściwościom jest najlepszą mąką do wyrobu makaronu. Makaron wytworzony z semoliny nie wymaga użycia jaj, a ich zastosowanie zależy od przepisu i własnych preferencji.

21 inne produkty w tej samej kategorii: