Brak produktów
Minimalna kwota: 50,00 zł
Brakuje jeszcze: -50,00 zł
DOWÓZ | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Wtorek 2024-04-23 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Środa 2024-04-24 |
||||||
Czwartek 2024-04-25 |
||||||
Piątek 2024-04-26 |
||||||
Poniedziałek 2024-04-29 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
ODBIÓR W SKLEPIE Lublin, ul. Turystyczna 1 |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Wtorek 2024-04-23 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Środa 2024-04-24 |
||||||
Czwartek 2024-04-25 |
||||||
Piątek 2024-04-26 |
||||||
Poniedziałek 2024-04-29 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
DOWÓZ dla niektórych kodów (dwa przedziały) |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Wtorek 2024-04-23 |
10:30-12:30 |
16:30-18:00 |
||||
Środa 2024-04-24 |
||||||
Czwartek 2024-04-25 |
||||||
Piątek 2024-04-26 |
||||||
Poniedziałek 2024-04-29 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
Nazwa: Primo Gusto Mąka z pszenicy durum do pierogów i makaronu 500 g
Ilość: 500 g
Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Adres producenta | Wyprodukowano i zapakowano dla: MELISSA KIKIZAS FOOD PRODUCTS S.A. 1 Vionos str., 10443, Athens, Greece Tel: (+30)210 5190180, Fax: (+30)210 5190242 www.melissa-kikizas.gr |
Zalecenia dla alergików | Sezam: Może zawierać Soja: Może zawierać Pszenica: Zawiera Może zawierać soję i nasiona sezamu. |
Składniki | semolina z pszenicy durum |
Przechowywanie | Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. |
Adres zwrotny | ATLANTA A.M. Sp. z o.o., Ul. Annopol 4A, 03-236 Warszawa, Polska, www.atlanta-am.pl |
Adres dystrybutora | ATLANTA A.M. Sp. z o.o., Ul. Annopol 4A, 03-236 Warszawa, Polska, www.atlanta-am.pl |
Kraj pochodzenia | Włochy |
Nazwa produktu uregulowana prawnie | Semolina z pszenicy durum. |
Wartości odżywcze | Wartość Odżywcza w 100 g Wartość Energetyczna: 1418 kJ / 339 kcal Tłuszcz: 0,5 g w tym: Kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g Węglowodany: 77 g w tym: Cukry: 1,9 g Białko: 10,7 g Sól: 0,0 g |
Przepisy | Przepis na włoskie wstążki Składniki (jedna porcja): - 100 g mąki do makaronu Primo Gusto - odrobina ciepłej wody - opcjonalnie łyżka oliwy Extra Virgin Przygotowanie: Na stolnicy utwórz kopczyk z mąki z dołkiem w środku i zalej odrobiną ciepłej wody (możesz dodać również oliwę Extra Virgin). Wyrabiaj ciasto aż stanie się twarde i gładkie. Następnie odstaw na około 30 minut przykryte ściereczką. Rozwałkuj lekko przesypane mąką ciasto do grubości około pół milimetra i zwiń w rulon. Następnie pokrój w odpowiedniej szerokości paski, aby uzyskać preferowaną formę makaronu. Tak przygotowany makaron gotuj w osolonej wodzie przez około 3 minuty. Możesz go również zasuszyć. - Tagliatelle (8 mm szerokości) - klasycznie podawane z sosem bolognese z dodatkiem parmezanu, ale również idealne do wszelkich gęstych sosów z wołowiny, cielęciny, wieprzowiny. - Fettuccine (6 mm szerokości) - komponowane głównie z lekkimi i średnimi sosami (pomidorowe, kremowe w zależności od upodobań). Najczęściej spotykane w towarzystwie sosu Alfredo. - Pappardelle (2-3 cm szerokości) - doskonale łączy się z każdym rodzajem sosu, jednak najczęściej podawane jest z ciężkimi sosami na bazie dziczyzny lub owocami morza. Użycie jajka nadaje mu puszystości. |
1.00 kg
500 g
500 g
500 g
500 g
500 g
500 g
1.00 kg
500 g
300 g
299 g
175 g
1.00 kg
1.00 kg