Brak produktów
Minimalna kwota: 50,00 zł
Brakuje jeszcze: -50,00 zł
DOWÓZ | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Czwartek 2024-04-25 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Piątek 2024-04-26 |
||||||
Poniedziałek 2024-04-29 |
||||||
Wtorek 2024-04-30 |
||||||
Środa 2024-05-01 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
ODBIÓR W SKLEPIE Lublin, ul. Turystyczna 1 |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Czwartek 2024-04-25 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Piątek 2024-04-26 |
||||||
Poniedziałek 2024-04-29 |
||||||
Wtorek 2024-04-30 |
||||||
Środa 2024-05-01 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
DOWÓZ dla niektórych kodów (dwa przedziały) |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Czwartek 2024-04-25 |
10:30-12:30 |
16:30-18:00 |
||||
Piątek 2024-04-26 |
||||||
Poniedziałek 2024-04-29 |
||||||
Wtorek 2024-04-30 |
||||||
Środa 2024-05-01 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
Nazwa: Melvit Żyto do wypieku domowego chleba 1 kg
Ilość: 1.00 kg
Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Adres producenta | MELVIT S.A. ul. Grójecka 194/91 02-390 Warszawa Zakład produkcyjny: Kruki ul. Nowowiejska 35 07-415 Olszewo - Borki Poland |
Zalecenia dla alergików | Żyto: Zawiera |
Składniki | 100% oczyszczone ziarno żyta |
Przechowywanie | Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. |
Adres zwrotny | MELVIT S.A. ul. Grójecka 194/91 02-390 Warszawa Zakład produkcyjny: Kruki ul. Nowowiejska 35 07-415 Olszewo - Borki Poland tel. /+48 29/ 760 98 51 fax /+48 29/ 760 98 41 handel@melvit.com.pl www.melvit.com.pl |
Przygotowanie i stosowanie | Przygotujesz w Thermomixie Chleb żytni Składniki: 400 g żyta Melvit, 300 g mleka, 150 g wody, 50 g drożdży, 200 g mąki żytniej razowej, 50 g oleju, 100 g ziaren słonecznika, cukier i sól. Sposób przygotowania: W thermomixie zemleć 400 g żyta, czas 1 min/obroty 10, otrzymaną mąkę przełożyć do naczynia. Do Thermomixa wlać 300 g mleka i 150 g wody, dodać 50 g świeżych drożdży i łyżeczkę cukru, podgrzać czas 3 min/50°C/ obroty 2. Dodać zmielone żyto, 200 g mąki żytniej razowej, 2 łyżeczki soli, 50 g oleju i 100 g ziaren słonecznika, wyrobić czas 4 min. Ciasto przełożyć do natłuszczonej formy do pieczenia (około 40 x 12 x 7 cm). Pozostawić do wyrośnięcia na około 40 min. Wierzch posmarować roztrzepanym białkiem i posypać ziarnami słonecznika. Piec we wcześniej rozgrzanym piekarniku w temp. 200°C przez 45-50 minut. Po wyjęciu z pieca zostawić chleb w formie na około 10 min., następnie wyjąć i pozostawić do całkowitego ostygnięcia. |
Nazwa produktu uregulowana prawnie | Oczyszczone ziarno żyta |
Wartości odżywcze | w 100 g Wartość energetyczna : 1376 kJ / 326 kcal Tłuszcz : 1,4 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0,3 g Węglowodany : 63 g w tym cukry : 6,8 g Błonnik : 13 g Białko : 8,8 g Sól : <0,01 g |
Przepisy | Przygotujesz w Thermomixie Chleb żytni Składniki: 400 g żyta Melvit, 300 ml mleka, 200 g mąki żytniej razowej Melvit, 150 ml wody, 50 ml oleju, 100 g ziaren słonecznika, 50 g drożdży, cukier i sól. Sposób przygotowania: W Thermomixie zemleć 400 g żyta, czas 1 min/obroty 10, otrzymaną mąkę przełożyć do naczynia. Do Thermomixa wlać 300 ml mleka i 150 ml wody, dodać 50 g świeżych drożdży i łyżeczkę cukru, podgrzać czas 3 min/50°C/ obroty 2. Dodać zmielone żyto, 200 g mąki żytniej razowej, 2 łyżeczki soli, 50 ml oleju i 100 g ziaren słonecznika, wyrobić czas 4 min. Ciasto przełożyć do natłuszczonej formy do pieczenia (około 40 x 12 x 7 cm). Pozostawić do wyrośnięcia na około 40 min. Wierzch posmarować roztrzepanym białkiem i posypać ziarnami słonecznika. Piec we wcześniej rozgrzanym piekarniku w temp. 200°C przez 45-50 minut. Po wyjęciu z pieca zostawić chleb w formie na około 10 min, następnie wyjąć i pozostawić do całkowitego ostygnięcia. |
1.00 kg
500 g
500 g
500 g
500 g
500 g
250 g
500 g
500 g
1.00 kg
500 g
300 g
299 g
175 g
1.00 kg
1.00 kg