Brak produktów
Minimalna kwota: 50,00 zł
Brakuje jeszcze: -50,00 zł
DOWÓZ | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Środa 2024-04-24 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Czwartek 2024-04-25 |
||||||
Piątek 2024-04-26 |
||||||
Poniedziałek 2024-04-29 |
||||||
Wtorek 2024-04-30 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
ODBIÓR W SKLEPIE Lublin, ul. Turystyczna 1 |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Środa 2024-04-24 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Czwartek 2024-04-25 |
||||||
Piątek 2024-04-26 |
||||||
Poniedziałek 2024-04-29 |
||||||
Wtorek 2024-04-30 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
DOWÓZ dla niektórych kodów (dwa przedziały) |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Środa 2024-04-24 |
10:30-12:30 |
16:30-18:00 |
||||
Czwartek 2024-04-25 |
||||||
Piątek 2024-04-26 |
||||||
Poniedziałek 2024-04-29 |
||||||
Wtorek 2024-04-30 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
Nazwa: Melvit Mąka gryczana 1 kg
Ilość: 1.00 kg
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Adres producenta | MELVIT S.A. ul. Grójecka 194/91 02-390 Warszawa Zakład produkcyjny: ul. Nowowiejska 35 Kruki 07-415 Olszewo - Borki |
Zalecenia dla alergików | Zboża zawierające gluten: Może zawierać Informacja dla alergików: Produkt może zawierać gluten pochodzący ze zbóż. |
Składniki | mąka gryczana |
Przechowywanie | Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. |
Adres zwrotny | MELVIT S.A. ul. Grójecka 194/91 02-390 Warszawa tel. /+48 29/ 760 98 51 fax /+48 29/ 760 98 41 handel@melvit.com.pl www.melvit.com.pl |
Przygotowanie i stosowanie | Przygotujesz w Thermomixie Chleb gryczany Składniki: 400 g mąki gryczanej Melvit, 0,6 litra przegotowanej ciepłej wody, 100 g mąki żytniej Melvit, 100 g płatek owsianych Melvit, 100 g wyłuskanych pestek słonecznika Melvit, 100 g wyłuskanych pestek dyni, 100 g siemienia lnu, 50 g drożdży, 1 łyżka stołowa soli, 1 łyżka stołowa octu balsamico Sposób przygotowania: Mąki, drożdże, sól i wodę umieścić w Thermomixie i wyrabiać 10 sekund w poz. 4, następnie wyrabiać przez 7 minut dodając resztę składników. Ciasto powinno być luźne. Wyłożyć do blaszki i pozostawić do wyrośnięcia na około 15-20 minut. Piec 60 min. w temperaturze 185 °C. |
Nazwa produktu uregulowana prawnie | Mąka gryczana |
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza suchego produktu w 100 g Wartość energetyczna: 1221 kJ / 288 kcal Tłuszcz: 0,7 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g Węglowodany: 62 g w tym cukry: 0,2 g Błonnik : 2,3 g Białko : 7,2 g Sól : 0,07 g |
Przepisy | Przygotujesz w Thermomixie Chleb gryczany Składniki: 400 g mąki gryczanej Melvit, 0,6 litra przegotowanej ciepłej wody, 100 g mąki żytniej Melvit, 100 g płatek owsianych Melvit, 100 g wyłuskanych pestek słonecznika Melvit, 100 g wyłuskanych pestek dyni, 100 g siemienia lnu, 50 g drożdży, 1 łyżka stołowa soli, 1 łyżka stołowa octu balsamico. Sposób przygotowania: Mąki, drożdże, sól i wodę umieścić w Thermomixie i wyrabiać 10 sekund w poz. 4, następnie wyrabiać przez 7 minut w poz. dodając resztę składników. Ciasto powinno być luźne. Wyłożyć do blaszki i pozostawić do wyrośnięcia na około 15-20 minut. Piec 60 min w temperaturze 185°C. |
1.00 kg
500 g
500 g
500 g
500 g
500 g
500 g
1.00 kg
500 g
300 g
299 g
175 g
1.00 kg
1.00 kg