MĄKI INNE

Polskie Młyny Mieszanka do wypieku chleb pszenno-żytni z pestkami dyni 500 g

Polskie Młyny Mieszanka do wypieku chleb pszenno-żytni z pestkami dyni 500 g Zobacz większe

Nazwa: Polskie Młyny Mieszanka do wypieku chleb pszenno-żytni z pestkami dyni 500 g

Ilość: 500 g

Cena 5,80 zł

Cena za kilogram 11,60 zł

5,80 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta POLSKIE MŁYNY S.A.
ul. Połczyńska 97A
01-303 Warszawa
Dodatki Nie zawiera: Barwniki
Nie zawiera: Aromaty
Nie zawiera: konserwanty
Zalecenia dla alergików Jęczmień: Zawiera
Mleko: Może zawierać
Orzechy: Może zawierać
Orzeszki ziemne: Może zawierać
Żyto: Zawiera
Sezam: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Pszenica: Zawiera



Może zawierać nasiona sezamu, mleko, soję, orzechy oraz orzeszki ziemne.
Składniki mąka pszenna (63,2%)
mąka żytnia (15,6%)
pestki dyni (9%)
ziarno słonecznika
suszony zakwas żytni
mąka ze słodu jęczmiennego
gluten pszenny
sól
emulgator: lecytyny (z rzepaku)
środek do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy
Przechowywanie Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Adres zwrotny POLSKIE MŁYNY S.A.
ul. Połczyńska 97A
01-303 Warszawa
Znajdź nas na
facebook.com/polskiemlyny
kontakt@polskiemlyny.pl
Nazwa produktu uregulowana prawnie Mieszanka do wypieku chleba pszenno-żytniego
Wartości odżywcze w 100 g
Wartość energetyczna: 1564 kJ /371 kcal
Tłuszcz: 8,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,4 g
Węglowodany: 59 g
w tym cukry: 1,1 g
Błonnik: 4,7 g
Białko: 13 g
Sól: 1,76 g
Przepisy Sposób przygotowania - piekarnik:
1. Do miski wsyp 500 g mieszanki do wypieku chleba i wlej 300 ml wody o temp. pokojowej. Dodaj 7 g suchych lub 15 g świeżych drożdży.
2. Wyrabiaj ciasto mikserem na wolnych obrotach do wymieszania wszystkich składników, a następnie około 5 minut na szybkich obrotach do uzyskania ciasta o gładkiej konsystencji. Pozostaw ciasto pod przykryciem na 20 min.
3. Wyjmij ciasto, uformuj podłużny wałek i włóż do wysmarowanej tłuszczem formy o wymiarach 25 x 11 x 7 cm. Przykryj i pozostaw ciasto w ciepłym miejscu na około 60 min do wyrośnięcia (do dwukrotnego zwiększenia objętości). Po 30 min wyrastania można delikatnie naciąć wierzch kęsa, co zapobiegnie niekontrolowanemu pęknięciu.
4. Wstaw formę do gorącego piekarnika (200 - 220°C) na środkowy poziom i piecz przez 50 minut. Aby uzyskać odpowiednią wilgotność w piekarniku należy równocześnie wstawić naczynie z gorącą wodą.

Sposób przygotowania - automat:
1. Do formy automatu wlej 280 ml wody o temperaturze pokojowej.
2. Do wody wsyp 500 g mieszanki i dodaj 7 g suchych lub 15 g świeżych drożdży.
3. Uruchom automat do pieczenia w podstawowym programie do wypieku chleba.
4. Po wypieku wyjmij chleb z automatu.

Jeśli szukasz inspiracji, na www.polskiemlyny.pl znajdziesz wiele ciekawych przepisów.

Opis produktu

Polskie Młyny Mieszanka do wypieku chleb pszenno-żytni z pestkami dyni 500 g

21 inne produkty w tej samej kategorii: