Brak produktów
Minimalna kwota: 50,00 zł
Brakuje jeszcze: -50,00 zł
DOWÓZ | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Czwartek 2024-04-18 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Piątek 2024-04-19 |
||||||
Poniedziałek 2024-04-22 |
||||||
Wtorek 2024-04-23 |
||||||
Środa 2024-04-24 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
ODBIÓR W SKLEPIE Lublin, ul. Turystyczna 1 |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Czwartek 2024-04-18 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Piątek 2024-04-19 |
||||||
Poniedziałek 2024-04-22 |
||||||
Wtorek 2024-04-23 |
||||||
Środa 2024-04-24 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
DOWÓZ dla niektórych kodów (dwa przedziały) |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Czwartek 2024-04-18 |
10:30-12:30 |
16:30-18:00 |
||||
Piątek 2024-04-19 |
||||||
Poniedziałek 2024-04-22 |
||||||
Wtorek 2024-04-23 |
||||||
Środa 2024-04-24 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
Nazwa: Polskie Młyny Mieszanka do wypieku pizza ciasto 500 g
Ilość: 500 g
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Adres producenta | POLSKIE MŁYNY S.A. ul. Połczyńska 97A 01-303 Warszawa |
Dodatki | Nie zawiera: Barwniki Nie zawiera: Aromaty Nie zawiera: konserwanty |
Zalecenia dla alergików | Mleko: Może zawierać Orzechy: Może zawierać Orzeszki ziemne: Może zawierać Sezam: Może zawierać Soja: Może zawierać Pszenica: Zawiera Może zawierać nasiona sezamu, mleko, soję, orzechy oraz orzeszki ziemne. |
Składniki | mąka pszenna typ 550 (96,7%) gluten pszenny sól cukier |
O produkcie | dobra pizza - klasyczny smak wystarczy dodać wodą, drożdże i oliwę porcja do przygotowania 2 sztuk 0% konserwantów, barwników, aromatów ciasto grube lub cienkie - jak lubisz do wyrabiana ręcznego i maszynowego |
Przechowywanie | Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. |
Adres zwrotny | POLSKIE MŁYNY S.A. ul. Połczyńska 97A 01-303 Warszawa Znajdź nas na facebook.com/polskiemlyny kontakt@polskiemlyny.pl |
Przygotowanie i stosowanie | Sposób przygotowania - grube ciasto: Rozczyn: - drożdże świeże 20 g, - mieszanka na pizzę 15 g, - woda 50 ml. Wymieszać wszystkie składniki, odstawić na 30 min do wyrośnięcia. Ciasto: - oliwa z oliwek 30 g, - woda 250 ml, - rozczyn. Wszystkie składniki wymieszać łyżką w misce, następnie wyrabiać ręcznie do uzyskania jednolitej masy. Odstawić na 15 min. Wyrabiać ponownie do uzyskania gładkiego ciasta. Uformować 2 kule, ułożyć je w obsypanej mąką misce, przykryć folią spożywczą i włożyć do lodówki na 2 - 24 godz. Pizza: Po 2 - 24 godz. kule rozwałkować do średnicy 30 cm. Przełożyć do wysmarowanej obficie oliwą okrągłej blaszki o wymiarach 30x2,5 cm. Posmarować wierzch placka oliwą i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na 40 - 60 min. Po wyrośnięciu posmarować sosem pomidorowym, nałożyć ser i resztę składników. Piec w temp. 240°C przez 12-14 min. Sposób przygotowania - cienkie ciasto: Rozczyn i ciasto: przygotowanie jak do ciasta grubego. Pizza: Po 2-24 godz. kule rozwałkować do średnicy 30 cm. Przełożyć na blachę do pieczenia. Posmarować sosem pomidorowym, nałożyć ser i resztę składników. Piec w temp. 240°C przez 12-14 min. |
Nazwa produktu uregulowana prawnie | Mieszanka do wypieku pizzy |
Wartości odżywcze | w 100 g Wartość energetyczna: 1442 kJ /340 kcal Tłuszcz: 1,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g Węglowodany: 70 g w tym cukry: 1,9 g Błonnik: 2,1 g Białko: 11 g Sól: 1,4 g |
Przepisy | Sposób przygotowania - grube ciasto: Rozczyn: - drożdże świeże 20 g, - mieszanka na pizzę 15 g, - woda 50 ml. Wymieszać wszystkie składniki, odstawić na 30 min do wyrośnięcia. Ciasto: - oliwa z oliwek 30 g, - pozostała część mieszanki, - woda 250 ml, - rozczyn. Wszystkie składniki wymieszać łyżką w misce, następnie wyrabiać ręcznie do uzyskania jednolitej masy. Odstawić na 15 min. Wyrabiać ponownie do uzyskania gładkiego ciasta. Uformować 2 kule, ułożyć je w obsypanej mąką misce, przykryć folią spożywczą i włożyć do lodówki na 2 - 24 godz. Pizza: Po 2 - 24 godz. kule rozwałkować do średnicy 30 cm. Przełożyć do wysmarowanej obficie oliwą okrągłej blaszki o wymiarach 30 x 2,5 cm. Posmarować wierzch placka oliwą i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na 40 - 60 min. Po wyrośnięciu posmarować sosem pomidorowym, nałożyć ser i resztę składników. Piec w temp. 240°C przez 12-14 min. Sposób przygotowania - cienkie ciasto: Rozczyn i ciasto: przygotowanie jak do ciasta grubego. Pizza: Po 2 - 24 godz. kule rozwałkować do średnicy 30 cm. Przełożyć na blachę do pieczenia. Posmarować sosem pomidorowym, nałożyć ser i resztę składników. Piec w temp. 240°C przez 12-14 min. Jeśli szukasz inspiracji, na www.polskiemlyny.pl znajdziesz wiele ciekawych przepisów. |
1.00 kg
500 g
500 g
500 g
500 g
500 g
1.00 kg
500 g
300 g
300 g
299 g
175 g
1.00 kg
1.00 kg