MĄKI INNE

Polskie Młyny Mieszanka do wypieku pizza ciasto 500 g

Polskie Młyny Mieszanka do wypieku pizza ciasto 500 g Zobacz większe

Nazwa: Polskie Młyny Mieszanka do wypieku pizza ciasto 500 g

Ilość: 500 g

Cena 3,99 zł

Cena za kilogram 7,98 zł

3,99 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta POLSKIE MŁYNY S.A.
ul. Połczyńska 97A
01-303 Warszawa
Dodatki Nie zawiera: Barwniki
Nie zawiera: Aromaty
Nie zawiera: konserwanty
Zalecenia dla alergików Mleko: Może zawierać
Orzechy: Może zawierać
Orzeszki ziemne: Może zawierać
Sezam: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Pszenica: Zawiera



Może zawierać nasiona sezamu, mleko, soję, orzechy oraz orzeszki ziemne.
Składniki mąka pszenna typ 550 (96,7%)
gluten pszenny
sól
cukier
O produkcie dobra pizza - klasyczny smak
wystarczy dodać wodą, drożdże i oliwę
porcja do przygotowania 2 sztuk
0% konserwantów, barwników, aromatów
ciasto grube lub cienkie - jak lubisz
do wyrabiana ręcznego i maszynowego
Przechowywanie Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Adres zwrotny POLSKIE MŁYNY S.A.
ul. Połczyńska 97A
01-303 Warszawa
Znajdź nas na
facebook.com/polskiemlyny
kontakt@polskiemlyny.pl
Przygotowanie i stosowanie Sposób przygotowania - grube ciasto:
Rozczyn:
- drożdże świeże 20 g,
- mieszanka na pizzę 15 g,
- woda 50 ml.
Wymieszać wszystkie składniki, odstawić na 30 min do wyrośnięcia.
Ciasto:
- oliwa z oliwek 30 g,
- woda 250 ml,
- rozczyn.
Wszystkie składniki wymieszać łyżką w misce, następnie wyrabiać ręcznie do uzyskania jednolitej masy. Odstawić na 15 min. Wyrabiać ponownie do uzyskania gładkiego ciasta. Uformować 2 kule, ułożyć je w obsypanej mąką misce, przykryć folią spożywczą i włożyć do lodówki na 2 - 24 godz.
Pizza: Po 2 - 24 godz. kule rozwałkować do średnicy 30 cm. Przełożyć do wysmarowanej obficie oliwą okrągłej blaszki o wymiarach 30x2,5 cm.
Posmarować wierzch placka oliwą i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na 40 - 60 min. Po wyrośnięciu posmarować sosem pomidorowym, nałożyć ser i resztę składników. Piec w temp. 240°C przez 12-14 min.

Sposób przygotowania - cienkie ciasto:
Rozczyn i ciasto:
przygotowanie jak do ciasta grubego.
Pizza:
Po 2-24 godz. kule rozwałkować do średnicy 30 cm. Przełożyć na blachę do pieczenia. Posmarować sosem pomidorowym, nałożyć ser i resztę składników. Piec w temp. 240°C przez 12-14 min.
Nazwa produktu uregulowana prawnie Mieszanka do wypieku pizzy
Wartości odżywcze w 100 g
Wartość energetyczna: 1442 kJ /340 kcal
Tłuszcz: 1,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 70 g
w tym cukry: 1,9 g
Błonnik: 2,1 g
Białko: 11 g
Sól: 1,4 g
Przepisy Sposób przygotowania - grube ciasto:
Rozczyn:
- drożdże świeże 20 g,
- mieszanka na pizzę 15 g,
- woda 50 ml.
Wymieszać wszystkie składniki, odstawić na 30 min do wyrośnięcia.
Ciasto:
- oliwa z oliwek 30 g,
- pozostała część mieszanki,
- woda 250 ml,
- rozczyn.
Wszystkie składniki wymieszać łyżką w misce, następnie wyrabiać ręcznie do uzyskania jednolitej masy. Odstawić na 15 min. Wyrabiać ponownie do uzyskania gładkiego ciasta. Uformować 2 kule, ułożyć je w obsypanej mąką misce, przykryć folią spożywczą i włożyć do lodówki na 2 - 24 godz.
Pizza:
Po 2 - 24 godz. kule rozwałkować do średnicy 30 cm. Przełożyć do wysmarowanej obficie oliwą okrągłej blaszki o wymiarach 30 x 2,5 cm.
Posmarować wierzch placka oliwą i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na 40 - 60 min. Po wyrośnięciu posmarować sosem pomidorowym, nałożyć ser i resztę składników. Piec w temp. 240°C przez 12-14 min.

Sposób przygotowania - cienkie ciasto:
Rozczyn i ciasto:
przygotowanie jak do ciasta grubego.
Pizza:
Po 2 - 24 godz. kule rozwałkować do średnicy 30 cm. Przełożyć na blachę do pieczenia. Posmarować sosem pomidorowym, nałożyć ser i resztę składników. Piec w temp. 240°C przez 12-14 min.

Jeśli szukasz inspiracji, na www.polskiemlyny.pl znajdziesz wiele ciekawych przepisów.

Opis produktu

Polskie Młyny Mieszanka do wypieku pizza ciasto 500 g

22 inne produkty w tej samej kategorii: