MĄKI INNE

Polskie Młyny Chleb mieszany Mieszanka do wypieku 500 g

Nazwa: Polskie Młyny Chleb mieszany Mieszanka do wypieku 500 g

Ilość: 499 g

Cena 2,85 zł

Cena za kilogram 5,70 zł

Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie

2,85 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta POLSKIE MŁYNY S.A.
ul. Połczyńska 97A
01-303 Warszawa
Zalecenia dla alergików Jęczmień: Zawiera
Mleko: Może zawierać
Orzechy: Może zawierać
Orzeszki ziemne: Może zawierać
Żyto: Zawiera
Sezam: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Pszenica: Zawiera



Może zawierać nasiona sezamu, mleko, soję, orzechy oraz orzeszki ziemne.
Składniki mąka pszenna typ 750 (62,8%)
mąka żytnia typ 2000 (18,1%)
mąka żytnia typ 720 (9,1%)
suszony zakwas żytni
mąka ze słodu jęczmiennego
gluten pszenny
sól
emulgator: lecytyny (z rzepaku)
środek do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy
Przechowywanie Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Adres zwrotny POLSKIE MŁYNY S.A.
ul. Połczyńska 97A
01-303 Warszawa
www.polskiemlyny.pl
Przygotowanie i stosowanie Sposób przygotowania - piekarnik:
1. Do miski wsyp 500 g mieszanki do wypieku chleba i wlej 330 ml wody o temp. pokojowej. Dodaj 6 g suchych lub 12,5 g świeżych drożdży.
2. Wyrabiaj ciasto mikserem na wolnych obrotach do wymieszania wszystkich składników, a następnie około 5 minut na szybkich obrotach do uzyskania ciasta o gładkiej konsystencji. Pozostaw ciasto pod przykryciem na 20 min.
3. Wyjmij ciasto, uformuj podłużny wałek i włóż do wysmarowanej tłuszczem formy o wymiarach 25 x 11 x 7 cm. Przykryj i pozostaw ciasto w ciepłym miejscu na około 60 min do wyrośnięcia (do dwukrotnego zwiększenia objętości). Po 30 min wyrastania można delikatnie naciąć wierzch kęsa, co zapobiegnie niekontrolowanemu pęknięciu.
4. Wstaw formę do gorącego piekarnika (200 - 220°C) na środkowy poziom i piecz przez 50 minut. Aby uzyskać odpowiednią wilgotność w piekarniku należy równocześnie wstawić naczynie z gorącą wodą.

Sposób przygotowania - automat:
1. Do formy automatu wlej 300 ml wody o temperaturze pokojowej.
2. Do wody wsyp 500 g mieszanki i dodaj 6 g suchych lub 12,5 g świeżych drożdży.
3. Uruchom automat do pieczenia w podstawowym programie do wypieku chleba.
4. Po wypieku wyjmij chleb z automatu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie Mieszanka do wypieku chleba pszenno-żytniego
Wartości odżywcze w 100 g
% RWS * w 100 g
Wartość energetyczna: 1424 kJ
17%
Wartość energetyczna: /337 kcal

Tłuszcz: 2,9 g
4%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
3%
Węglowodany: 63 g
24%
w tym cukry: 1,3 g
1%
Błonnik: 6,0 g
-
Białko: 12 g
23%
Sól: 2,1 g
36%
* RWS - Referencyjna Wartość Spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ /2000 kcal).:
Przepisy Sposób przygotowania - piekarnik:
1. Do miski wsyp 500 g mieszanki do wypieku chleba i wlej 330 ml wody o temp. pokojowej. Dodaj 6 g suchych lub 12,5 g świeżych drożdży.
2. Wyrabiaj ciasto mikserem na wolnych obrotach do wymieszania wszystkich składników, a następnie około 5 minut na szybkich obrotach do uzyskania ciasta o gładkiej konsystencji. Pozostaw ciasto pod przykryciem na 20 min.
3. Wyjmij ciasto, uformuj podłużny wałek i włóż do wysmarowanej tłuszczem formy o wymiarach 25 x 11 x 7 cm. Przykryj i pozostaw ciasto w ciepłym miejscu na około 60 min do wyrośnięcia (do dwukrotnego zwiększenia objętości). Po 30 min wyrastania można delikatnie naciąć wierzch kęsa, co zapobiegnie niekontrolowanemu pęknięciu.
4. Wstaw formę do gorącego piekarnika (200 - 220°C) na środkowy poziom i piecz przez 50 minut. Aby uzyskać odpowiednią wilgotność w piekarniku należy równocześnie wstawić naczynie z gorącą wodą.

Sposób przygotowania - automat:
1. Do formy automatu wlej 300 ml wody o temperaturze pokojowej.
2. Do wody wsyp 500 g mieszanki i dodaj 6 g suchych lub 12,5 g świeżych drożdży.
3. Uruchom automat do pieczenia w podstawowym programie do wypieku chleba.
4. Po wypieku wyjmij chleb z automatu.

Opis produktu

Polskie Młyny Chleb mieszany Mieszanka do wypieku 500 g

22 inne produkty w tej samej kategorii: