Brak produktów
Minimalna kwota: 50,00 zł
Brakuje jeszcze: -50,00 zł
DOWÓZ | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Piątek 2024-04-19 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Poniedziałek 2024-04-22 |
||||||
Wtorek 2024-04-23 |
||||||
Środa 2024-04-24 |
||||||
Czwartek 2024-04-25 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
ODBIÓR W SKLEPIE Lublin, ul. Turystyczna 1 |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Piątek 2024-04-19 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Poniedziałek 2024-04-22 |
||||||
Wtorek 2024-04-23 |
||||||
Środa 2024-04-24 |
||||||
Czwartek 2024-04-25 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
DOWÓZ dla niektórych kodów (dwa przedziały) |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Piątek 2024-04-19 |
10:30-12:30 |
16:30-18:00 |
||||
Poniedziałek 2024-04-22 |
||||||
Wtorek 2024-04-23 |
||||||
Środa 2024-04-24 |
||||||
Czwartek 2024-04-25 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
Nazwa: Polskie Młyny Chleb mieszany Mieszanka do wypieku 500 g
Ilość: 499 g
Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Adres producenta | POLSKIE MŁYNY S.A. ul. Połczyńska 97A 01-303 Warszawa |
Zalecenia dla alergików | Jęczmień: Zawiera Mleko: Może zawierać Orzechy: Może zawierać Orzeszki ziemne: Może zawierać Żyto: Zawiera Sezam: Może zawierać Soja: Może zawierać Pszenica: Zawiera Może zawierać nasiona sezamu, mleko, soję, orzechy oraz orzeszki ziemne. |
Składniki | mąka pszenna typ 750 (62,8%) mąka żytnia typ 2000 (18,1%) mąka żytnia typ 720 (9,1%) suszony zakwas żytni mąka ze słodu jęczmiennego gluten pszenny sól emulgator: lecytyny (z rzepaku) środek do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy |
Przechowywanie | Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. |
Adres zwrotny | POLSKIE MŁYNY S.A. ul. Połczyńska 97A 01-303 Warszawa www.polskiemlyny.pl |
Przygotowanie i stosowanie | Sposób przygotowania - piekarnik: 1. Do miski wsyp 500 g mieszanki do wypieku chleba i wlej 330 ml wody o temp. pokojowej. Dodaj 6 g suchych lub 12,5 g świeżych drożdży. 2. Wyrabiaj ciasto mikserem na wolnych obrotach do wymieszania wszystkich składników, a następnie około 5 minut na szybkich obrotach do uzyskania ciasta o gładkiej konsystencji. Pozostaw ciasto pod przykryciem na 20 min. 3. Wyjmij ciasto, uformuj podłużny wałek i włóż do wysmarowanej tłuszczem formy o wymiarach 25 x 11 x 7 cm. Przykryj i pozostaw ciasto w ciepłym miejscu na około 60 min do wyrośnięcia (do dwukrotnego zwiększenia objętości). Po 30 min wyrastania można delikatnie naciąć wierzch kęsa, co zapobiegnie niekontrolowanemu pęknięciu. 4. Wstaw formę do gorącego piekarnika (200 - 220°C) na środkowy poziom i piecz przez 50 minut. Aby uzyskać odpowiednią wilgotność w piekarniku należy równocześnie wstawić naczynie z gorącą wodą. Sposób przygotowania - automat: 1. Do formy automatu wlej 300 ml wody o temperaturze pokojowej. 2. Do wody wsyp 500 g mieszanki i dodaj 6 g suchych lub 12,5 g świeżych drożdży. 3. Uruchom automat do pieczenia w podstawowym programie do wypieku chleba. 4. Po wypieku wyjmij chleb z automatu. |
Nazwa produktu uregulowana prawnie | Mieszanka do wypieku chleba pszenno-żytniego |
Wartości odżywcze | w 100 g % RWS * w 100 g Wartość energetyczna: 1424 kJ 17% Wartość energetyczna: /337 kcal Tłuszcz: 2,9 g 4% w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g 3% Węglowodany: 63 g 24% w tym cukry: 1,3 g 1% Błonnik: 6,0 g - Białko: 12 g 23% Sól: 2,1 g 36% * RWS - Referencyjna Wartość Spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ /2000 kcal).: |
Przepisy | Sposób przygotowania - piekarnik: 1. Do miski wsyp 500 g mieszanki do wypieku chleba i wlej 330 ml wody o temp. pokojowej. Dodaj 6 g suchych lub 12,5 g świeżych drożdży. 2. Wyrabiaj ciasto mikserem na wolnych obrotach do wymieszania wszystkich składników, a następnie około 5 minut na szybkich obrotach do uzyskania ciasta o gładkiej konsystencji. Pozostaw ciasto pod przykryciem na 20 min. 3. Wyjmij ciasto, uformuj podłużny wałek i włóż do wysmarowanej tłuszczem formy o wymiarach 25 x 11 x 7 cm. Przykryj i pozostaw ciasto w ciepłym miejscu na około 60 min do wyrośnięcia (do dwukrotnego zwiększenia objętości). Po 30 min wyrastania można delikatnie naciąć wierzch kęsa, co zapobiegnie niekontrolowanemu pęknięciu. 4. Wstaw formę do gorącego piekarnika (200 - 220°C) na środkowy poziom i piecz przez 50 minut. Aby uzyskać odpowiednią wilgotność w piekarniku należy równocześnie wstawić naczynie z gorącą wodą. Sposób przygotowania - automat: 1. Do formy automatu wlej 300 ml wody o temperaturze pokojowej. 2. Do wody wsyp 500 g mieszanki i dodaj 6 g suchych lub 12,5 g świeżych drożdży. 3. Uruchom automat do pieczenia w podstawowym programie do wypieku chleba. 4. Po wypieku wyjmij chleb z automatu. |
1.00 kg
500 g
500 g
500 g
500 g
500 g
1.00 kg
500 g
300 g
300 g
299 g
175 g
1.00 kg
1.00 kg