MĄKI INNE

Polskie Młyny Mieszanka do wypieku chleb żytni 500 g

Polskie Młyny Mieszanka do wypieku chleb żytni 500 g Zobacz większe

Nazwa: Polskie Młyny Mieszanka do wypieku chleb żytni 500 g

Ilość: 500 g

Cena 5,23 zł

Cena za kilogram 10,46 zł

5,23 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta POLSKIE MŁYNY S.A.
ul. Połczyńska 97A
01-303 Warszawa
Dodatki Nie zawiera: Barwniki
Nie zawiera: Aromaty
Nie zawiera: konserwanty
Zalecenia dla alergików Jęczmień: Zawiera
Mleko: Może zawierać
Orzechy: Może zawierać
Orzeszki ziemne: Może zawierać
Żyto: Zawiera
Sezam: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Pszenica: Zawiera



Może zawierać nasiona sezamu, mleko, soję, orzechy oraz orzeszki ziemne.
Składniki mąka żytnia (60,5%)
mąka pszenna (25,9%)
gluten pszenny
suszony zakwas żytni
mąka ze słodu jęczmiennego
sól
emulgator: lecytyny (z rzepaku)
środek do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy
Przechowywanie Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Adres zwrotny POLSKIE MŁYNY S.A.
ul. Połczyńska 97A
01-303 Warszawa
Znajdź nas na
facebook.com/polskiemlyny
kontakt@polskiemlyny.pl
Nazwa produktu uregulowana prawnie Mieszanka do wypieku chleba żytniego
Wartości odżywcze w 100 g
Wartość energetyczna: 1436 kJ /339 kcal
Tłuszcz: 3,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
Węglowodany: 63 g
w tym cukry: 2,1 g
Błonnik: 5,9 g
Białko: 12 g
Sól: 1,8 g
Przepisy Sposób przygotowania - piekarnik:
1. Do miski wsyp 500 g mieszanki do wypieku chleba i wlej 370 ml wody o temp. pokojowej. Dodaj 6 g suchych lub 12,5 g świeżych drożdży.
2. Wyrabiaj ciasto mikserem na wolnych obrotach do wymieszania wszystkich składników, a następnie około 5 minut na szybkich obrotach do uzyskania ciasta o gładkiej konsystencji. Pozostaw ciasto pod przykryciem na 20 min.
3. Wyjmij ciasto, uformuj podłużny wałek i włóż do wysmarowanej tłuszczem formy o wymiarach 25 x 11 x 7 cm. Przykryj i pozostaw ciasto w ciepłym miejscu na około 60 min do wyrośnięcia (do dwukrotnego zwiększenia objętości). Po 30 min wyrastania można delikatnie naciąć wierzch kęsa, co zapobiegnie niekontrolowanemu pęknięciu.
4. Wstaw formę do gorącego piekarnika (200 - 220°C) na środkowy poziom i piecz przez 50 minut. Aby uzyskać odpowiednią wilgotność w piekarniku należy równocześnie wstawić naczynie z gorącą wodą.

Sposób przygotowania - automat:
1. Do formy automatu wlej 370 ml wody o temperaturze pokojowej.
2. Do wody wsyp 500 g mieszanki i dodaj 6 g suchych lub 12,5 g świeżych drożdży.
3. Uruchom automat do pieczenia w podstawowym programie do wypieku chleba.
4. Po wypieku wyjmij chleb z automatu.

Jeśli szukasz inspiracji, na www.polskiemlyny.pl znajdziesz wiele ciekawych przepisów.

Opis produktu

Polskie Młyny Mieszanka do wypieku chleb żytni 500 g

22 inne produkty w tej samej kategorii: