Brak produktów
Minimalna kwota: 50,00 zł
Brakuje jeszcze: -50,00 zł
DOWÓZ | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Poniedziałek 2024-04-22 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Wtorek 2024-04-23 |
||||||
Środa 2024-04-24 |
||||||
Czwartek 2024-04-25 |
||||||
Piątek 2024-04-26 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
ODBIÓR W SKLEPIE Lublin, ul. Turystyczna 1 |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Poniedziałek 2024-04-22 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Wtorek 2024-04-23 |
||||||
Środa 2024-04-24 |
||||||
Czwartek 2024-04-25 |
||||||
Piątek 2024-04-26 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
DOWÓZ dla niektórych kodów (dwa przedziały) |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Poniedziałek 2024-04-22 |
10:30-12:30 |
16:30-18:00 |
||||
Wtorek 2024-04-23 |
||||||
Środa 2024-04-24 |
||||||
Czwartek 2024-04-25 |
||||||
Piątek 2024-04-26 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
Nazwa: Melvit Mąka z cieciorki do wypieku orientalnego pieczywa 1 kg
Ilość: 1.00 kg
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Adres producenta | MELVIT S.A. ul. Grójecka 194/91 02-390 Warszawa Zakład produkcyjny: ul. Nowowiejska 35 Kruki 07-415 Olszewo - Borki |
Zalecenia dla alergików | Zboża zawierające gluten: Może zawierać Informacja dla alergików: produkt może zawierać gluten pochodzący ze zbóż |
Składniki | 100% mąka z ciecierzycy |
Przechowywanie | Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. |
Adres zwrotny | MELVIT S.A. ul. Grójecka 194/91 02-390 Warszawa tel. /+48 29/ 760 98 51 fax /+48 29/ 760 98 41 handel@melvit.com.pl www.melvit.com.pl |
Nazwa produktu uregulowana prawnie | Mąka z cieciorki |
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza suchego produktu w 100 g Wartość energetyczna: 1420 kJ/ 336 kcal Tłuszcz: 2,7 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany : 50 g w tym cukry: 4,2 g Błonnik : 12 g Białko : 22 g Sól : <0,01 g |
Przepisy | Przygotujesz w Thermomixie Chlebki pita Składniki: 100 g mąki z ciecierzycy Melvit, 160 g mąki pszennej luksusowej typ 550 Melvit + extra do posypania, 160 g ciepłej wody, 15 g czarnuszki, 10 g drożdży, 2 łyżeczki oleju, 0,5 łyżeczki soli. Sposób przygotowania: 1. Do naczynia miksującego wlać wodę, olej i dodać drożdże, podgrzać 2 min/37°C/obr. 1. Dodać mąkę z ciecierzycy, mąkę pszenną, czarnuszkę i sól, wyrobić 3 min. 2. Wyrobione ciasto przełożyć do miski, oprószyć mąką, przykryć ściereczką i pozostawić do podwojenia objętości. 3. Piekarnik rozgrzać do 250°C, pozostawić formę do pieczenia na środkowej półce. 4. Kiedy ciasto podwoi swoją objętość, połóż na stolnicę posypaną mąką, ugniataj aż powietrze zniknie z ciasta. Podziel na 6 równych części i uformuj w kulki. 5. Wyjmij gorącą blachę z piekarnika, posyp mąką i połóż chlebki pita. 6. Piecz przez 7-10 minut. 7. Po upieczeniu wyjmij z piekarnika i owiń ścierką do momentu wystygnięcia. |
500 g
500 g
500 g
500 g
500 g
1.00 kg
500 g
300 g
300 g
299 g
175 g
1.00 kg
1.00 kg