MĄKI INNE

Melvit Mąka orkiszowa do wypieku domowego chleba 1 kg

Nazwa: Melvit Mąka orkiszowa do wypieku domowego chleba 1 kg

Ilość: 1.00 kg

Cena 6,94 zł

Cena za kilogram 6,94 zł

Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie

6,94 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta MELVIT S.A.
ul. Grójecka 194/91
02-390 Warszawa

Zakład produkcyjny:
ul. Nowowiejska 35
Kruki
07-415 Olszewo - Borki
Zalecenia dla alergików Pszenica: Zawiera
Składniki mąka pełnoziarnista orkiszowa
Przechowywanie Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Adres zwrotny MELVIT S.A.
ul. Grójecka 194/91
02-390 Warszawa
tel. /+48 29/ 760 98 51
fax /+48 29/ 760 98 41
handel@melvit.com.pl
www.melvit.com.pl
Nazwa produktu uregulowana prawnie Mąka orkiszowa
Wartości odżywcze w 100 g
Wartość energetyczna : 1380 kJ/ 326 kcal
Tłuszcz : 2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0,2 g
Węglowodany : 59 g
w tym cukry : 5 g
Błonnik : 6 g
Białko : 14 g
Sól : 0,02 g
Przepisy Przygotujesz w Thermomixie

Chleb orkiszowy

Składniki: 250 g orkiszu, 150 ml wody, 250 ml mleka, 10 g świeżych drożdży, 1 łyżeczka cukru, 250 g mąki pszennej, 1-1,5 łyżeczki soli, 150 g płatków owsianych górskich, 20 ml oleju, 50 g pestek sezamu

Sposób przygotowania: Do naczynia miksującego włożyć orkisz, zemleć 1 min/obr. 10, przełożyć do innego naczynia. Do naczynia miksującego wlać wodę i mleko, dodać drożdże i cukier, podgrzać 2 min/37°C/obr. 1. Dodać zmielony orkisz, mąkę, sól, płatki owsiane, olej i pestki sezamu, wyrabiać 3 min. Ciasto przełożyć do miski, przykryć bawełnianą ściereczkę i pozostawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na ok. 30 min. Ciasto przełożyć do natłuszczonej podłużnej formy o dł. 30 cm, zwilżonymi wodą dłońmi wygładzić powierzchnię chleba, odstawić na kolejne 15 min do wyrośnięcia. W tym czasie rozgrzać piekarnik do temp. 200°C. Piec ok. 40 min.

Opis produktu

Melvit Mąka orkiszowa do wypieku domowego chleba 1 kg

22 inne produkty w tej samej kategorii: