Brak produktów
Minimalna kwota: 50,00 zł
Brakuje jeszcze: -50,00 zł
DOWÓZ | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Poniedziałek 2024-04-22 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Wtorek 2024-04-23 |
||||||
Środa 2024-04-24 |
||||||
Czwartek 2024-04-25 |
||||||
Piątek 2024-04-26 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
ODBIÓR W SKLEPIE Lublin, ul. Turystyczna 1 |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Poniedziałek 2024-04-22 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Wtorek 2024-04-23 |
||||||
Środa 2024-04-24 |
||||||
Czwartek 2024-04-25 |
||||||
Piątek 2024-04-26 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
DOWÓZ dla niektórych kodów (dwa przedziały) |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Poniedziałek 2024-04-22 |
10:30-12:30 |
16:30-18:00 |
||||
Wtorek 2024-04-23 |
||||||
Środa 2024-04-24 |
||||||
Czwartek 2024-04-25 |
||||||
Piątek 2024-04-26 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
Nazwa: Primo Gusto Mąka do pizzy chrupiącej 500 g
Ilość: 500 g
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Adres producenta | Wyprodukowano i zapakowano dla: MELISSA KIKIZAS FOOD PRODUCTS S.A. 1 Vionos str., 10443, Athens, Greece Tel: (+30)210 5190180, Fax: (+30)210 5190242 www.melissa-kikizas.gr |
Zalecenia dla alergików | Sezam: Może zawierać Soja: Może zawierać Pszenica: Zawiera Może zawierać soję i nasiona sezamu. |
Składniki | semolina z pszenicy durum |
Przechowywanie | Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. |
Adres zwrotny | ATLANTA A.M. Sp. z o.o., Ul. Annopol 4A, 03-236 Warszawa, Polska, www.atlanta-am.pl |
Adres dystrybutora | ATLANTA A.M. Sp. z o.o., Ul. Annopol 4A, 03-236 Warszawa, Polska, www.atlanta-am.pl |
Kraj pochodzenia | Włochy |
Nazwa produktu uregulowana prawnie | Semolina z pszenicy durum. |
Wartości odżywcze | Wartość Odżywcza w 100 Wartość Energetyczna: 1523 kJ / 359 kcal Tłuszcz: 0,5 g w tym: Kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g Węglowodany: 77 g w tym: Cukry: 1,9 g Białko: 9,8 g Sól: 0,0 g |
Przepisy | Oryginalna włoska pizza z pieca Składniki: ciasto 500 g mąki do pizzy Primo Gusto 350 ml wody 10 g świeżych drożdży piekarskich 5 g cukru (1 łyżeczka) 13 g soli 15 ml oliwy Extra Virgin Primo Gusto dodatki przecier pomidorowy Primo Gusto ser mozzarella oliwa Extra Virgin Primo Gusto inne według uznania Przygotowanie: Mąkę umieść w misce. Drożdże i cukier rozpuść w 300 ml ciepłej wody i powoli wylej na mąkę. Ugniataj, aż do uzyskania miękkiego ciasta. Następnie dodaj sól rozpuszczoną w pozostałej wodzie i stopniowo dodając oliwę energicznie zagniataj, aż do uzyskania gładkiego i zwartego ciasta. Umieść ciasto w wysmarowanej tłuszczem brytfance i pozostaw w ciepłym, suchym i nieprzewiewnym miejscu, aby urosło aż do podwojenia swojej objętości (zajmie to około 2 godzin). Delikatnie naciskając naoliwionymi dłońmi, rozprowadź ciasto po całości foremki. Następnie posmaruj ciasto przecierem pomidorowym doprawionym oliwą. Włóż do rozgrzanego do 250 °C piekarnika na około 10-15 minut. Następnie dodaj mozzarellę i ewentualnie udekoruj wedle uznania. Piecz jeszcze przez 5-10 minut. |
1.00 kg
500 g
500 g
500 g
500 g
1.00 kg
500 g
300 g
300 g
299 g
175 g
1.00 kg
1.00 kg