PRODUKTY BEZ LAKTOZY

Kasia 100% roślinna bez laktozy Tłuszcz roślinny 250 g

Kasia 100% roślinna bez laktozy Tłuszcz roślinny 250 g Zobacz większe

Nazwa: Kasia 100% roślinna bez laktozy Tłuszcz roślinny 250 g

Ilość: 250 g

Cena 3,29 zł

Cena za kilogram 13,16 zł

3,29 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Unilever Polska Sp. z o.o.
Al. Jerozolimskie 134
02-305 Warszawa
Polska
Dodatki Nie zawiera: konserwanty
Zalecenia dla alergików Laktoza: Nie zawiera
Składniki oleje roślinne (palmowy, rzepakowy, słonecznikowy, w zmiennych proporcjach)
woda
emulgatory (lecytyny (słonecznikowe), mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych)
sól (0,2%)
aromaty
kwas (kwas cytrynowy)
witaminy A i D
barwnik (karoteny)
Zawartość tłuszczu 72%
Przechowywanie Przechowywać w temperaturze od +2°C do +10°C.
Adres zwrotny Unilever Polska Sp. z o.o.
Al. Jerozolimskie 134
02-305 Warszawa
Polska

Unilever Polska Sp. z o.o.
skr. poczt. 315
00-987 Warszawa 4
z dopiskiem KASIA
Infolinia: 801 109 387
całkowity koszt połączenia: 1 impuls wg taryfy operatora
Nazwa produktu uregulowana prawnie Tłuszcz roślinny 72% do wypieków i kremów, gotowania i smażenia.
Wartości odżywcze 100 g
Porcja**
%* w porcji**
Energia: 2663 kJ / 636 kcal
266 kJ / 64 kcal
3%
Tłuszcz : 72 g
7,2 g
10%
w tym kwasy nasycone : 34 g
3,4 g
17%
Węglowodany : <0,5 g
<0,5 g
<1%
w tym cukry : <0,5 g
<0,5 g
<1%
Białko : <0,5 g
<0,5 g
<1%
Sól : 0,21 g
0,02 g
<1%
Witamina A : 800 µg (100%***)
80 µg (10%***)

Witamina D : 7,5 µg (150%***)
0,75 µg (15%***)

*referencyjnej wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal):


**1 porcja = 10 g. Opakowanie zawiera 25 porcji produktu.:


***% dziennej referencyjnej wartości spożycia.:
Przepisy Szarlotka
Czas przygotowania: ok. 40 minut
Czas pieczenia: 60 minut

Ciasto: 1 kostka do pieczenia Kasia bez laktozy (250 g), 1/2 szklanki cukru pudru (100 g), 2 pełne szklanki mąki (350 g), 1 łyżeczka proszku do pieczenia
nadzienie: 5-6 dużych jabłek (1,5 kg), 4 łyżki cukru
dodatkowo: cukier puder do posypania, bułka tarta do formy

W misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, Kasię i cukier. Ciasto wyłóż na podsypany mąką stół i zagnieć w kulkę. Jeśli ciasto nie chce się zagnieść, dodaj 2-3 łyżki zimnej wody. Podziel na dwie nierówne części. 1/3 ciasta zawiń w folię i odłóż do zamrażarki, 2/3 ciasta również zawiń w folię i schowaj do lodówki. Jabłka obierz i pokrój w kostkę. Połowę włóż do rondla i upraż z cukrem. Wystudź i wymieszaj z pozostałymi jabłkami. Tortownicę o średnicy 26 cm wysmaruj Kasią i posyp bułką tartą. Ciastem z lodówki wyłóż dno i boki tortownicy. Na ciasto wyłóż przestudzone jabłka, a na ich powierzchnię wysyp pokruszone ciasto z zamrażarki. Całość piecz około 60 minut w 200 st. C. Przed podaniem posyp cukrem pudrem.

Opis produktu

Kasia 100% roślinna bez laktozy Tłuszcz roślinny 250 g

30 inne produkty w tej samej kategorii: