MASY I KREMY

Dr. Oetker Masa śmietanowa słony karmel 85 g

Nazwa: Dr. Oetker Masa śmietanowa słony karmel 85 g

Ilość: 85 g

Cena 4,16 zł

Cena za kilogram 48,94 zł

Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie

4,16 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Zalecenia dla alergików Jęczmień: Zawiera
Mleko: Zawiera
Pszenica: Zawiera
Składniki cukier
karmelki z solą (cukier, tłuszcz kakaowy, 19% karmel w proszku (MLEKO odtłuszczone w proszku, SERWATKA słodka w proszku, cukier, MASŁO, aromat naturalny), MLEKO pełne w proszku, 1,1% sól, emulgator (lecytyny słonecznikowe), ekstrakt z papryki)
skrobia modyfikowana
2% sól
1,4% cukier karmelizowany
1% ŚMIETANKA w proszku
ekstrakt słodu JĘCZMIENNEGO
barwnik (karoteny)
aromaty
Przechowywanie Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Adres zwrotny Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk

Serwis Konsumenta
tel.: 585 111 001
opłata zgodna z cennikiem operatora
serwis@oetker.pl
www.oetker.pl
Przygotowanie i stosowanie Sposób przygotowania:
Przygotuj 0,5 l schłodzonej, słodkiej śmietanki 30% tł.
1. 0,5 l mocno schłodzonej śmietanki 30% tł. ubij mikserem.
2. Pod koniec ubijania zawartość torebki wsyp do śmietanki i delikatnie wymieszaj mikserem na najniższych obrotach lub energicznie rózgą. Gotową masę wyłóż na ciasto lub deser. Do czasu podania przechowuj w lodówce.

Ilość masy po przyrządzeniu wystarcza na przełożenie i obłożenie biszkoptu o Ø 24 cm.
Nazwa produktu uregulowana prawnie Masa w proszku do przyrządzenia bitej śmietany Słony Karmel.
Wartości odżywcze Wartość odżywcza po przyrządzeniu ze śmietanką 30% tł. 100 g
1 porcja = 48 g
(%*)
Energia: 1278 kJ
613 kJ
7%
Energia: 308 kcal
148 kcal
7%
Tłuszcz : 26 g
13 g
19%
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone : 16 g
7,6 g
38%
Węglowodany : 16 g
7,5 g
3%
w tym Cukry : 14 g
6,6 g
7%
Białko : 2,1 g
1 g
2%
Sól : 0,40 g
0,19 g
3%
Po podzieleniu masy na 12 porcji 1 porcja = około 48 g.:


*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).:
Przepisy Tort słony karmel & popcorn
Składniki: Biszkopt (2 szt.): 90 g mąki pszennej, 3 łyżki Ciemnego Kakao Dr. Oetkera, 0,5 łyżeczki Proszku do pieczenia Dr. Oetkera, 6 jajek rozm. M (osobno białka i żółtka), 150 g drobnego cukru. Masa śmietanowa: 500 ml schłodzonej śmietanki 30% tł., 1 opak. Masy śmietanowej Słony Karmel Dr. Oetkera. Do dekoracji: 50 g solonego popcornu.
Przygotowanie: Biszkopt (1 szt.): Dno formy o Ø 20 cm wyłóż papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzej do 170°C. Z połowy składników przygotuj pierwszy biszkopt. Mąkę, kakao i proszek do pieczenia przesiej razem do miski. Białka ubij na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodawaj stopniowo cukier. Następnie ciągle ubijając dodawaj kolejno żółtka i miksuj dokładnie na jednolitą masę. Do masy wsypuj stopniowo suche składniki delikatnie mieszając. Ciasto wyłóż do formy i wyrównaj. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez ok. 30 min (do suchego patyczka). Po upieczeniu wyjmij biszkopt i delikatnie uderz dnem o blat, aby pozbyć się nadmiaru pęcherzyków powietrza. Odstaw do wystudzenia. Z drugiej połowy składników upiecz drugi biszkopt. Obydwa biszkopty należy przekroić w poprzek, aby uzyskać 4 blaty. Masa śmietanowa: Schłodzoną śmietankę ubij na sztywno. Pod koniec ubijania dodaj Masę śmietanową Słony Karmel i delikatnie zmiksuj. Jeden blat biszkoptu ułóż na paterze, pokryj go równomiernie masą, przykryj następnym blatem i ponownie przykryj masą. Tak postępuj z pozostałymi blatami biszkoptu. Dokładnie wygładź masę na bokach tortu, ale nie pokrywaj nią boków biszkoptu. Schłodź w lodówce przez 1-2 godz. Udekoruj tort solonym popcornem.

Opis produktu

Dr. Oetker Masa śmietanowa słony karmel 85 g
Szybki sposób aby zaskoczyć bliskich pysznym, delikatnym ciastem bądź deserem z bitą śmietaną. Masa śmietanowa Słony Karmel: - sprawia, że bita śmietana jest lekka, puszysta i utrzymuje swoją formę - nadaje bitej śmietanie słodko-słony smak i aromat - z dodatkiem karmelków - opakowanie na 500 ml śmietanki 30% tł. - nie podchodzi wodą - do dekorowania i przekładania ciast oraz deserów

24 inne produkty w tej samej kategorii: