Brak produktów
Minimalna kwota: 50,00 zł
Brakuje jeszcze: -50,00 zł
DOWÓZ | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Piątek 2024-04-19 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Poniedziałek 2024-04-22 |
||||||
Wtorek 2024-04-23 |
||||||
Środa 2024-04-24 |
||||||
Czwartek 2024-04-25 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
ODBIÓR W SKLEPIE Lublin, ul. Turystyczna 1 |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Piątek 2024-04-19 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Poniedziałek 2024-04-22 |
||||||
Wtorek 2024-04-23 |
||||||
Środa 2024-04-24 |
||||||
Czwartek 2024-04-25 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
DOWÓZ dla niektórych kodów (dwa przedziały) |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Piątek 2024-04-19 |
10:30-12:30 |
16:30-18:00 |
||||
Poniedziałek 2024-04-22 |
||||||
Wtorek 2024-04-23 |
||||||
Środa 2024-04-24 |
||||||
Czwartek 2024-04-25 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
Nazwa: Dr. Oetker Masa śmietanowa słony karmel 85 g
Ilość: 85 g
Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Adres producenta | Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk |
Zalecenia dla alergików | Jęczmień: Zawiera Mleko: Zawiera Pszenica: Zawiera |
Składniki | cukier karmelki z solą (cukier, tłuszcz kakaowy, 19% karmel w proszku (MLEKO odtłuszczone w proszku, SERWATKA słodka w proszku, cukier, MASŁO, aromat naturalny), MLEKO pełne w proszku, 1,1% sól, emulgator (lecytyny słonecznikowe), ekstrakt z papryki) skrobia modyfikowana 2% sól 1,4% cukier karmelizowany 1% ŚMIETANKA w proszku ekstrakt słodu JĘCZMIENNEGO barwnik (karoteny) aromaty |
Przechowywanie | Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. |
Adres zwrotny | Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk Serwis Konsumenta tel.: 585 111 001 opłata zgodna z cennikiem operatora serwis@oetker.pl www.oetker.pl |
Przygotowanie i stosowanie | Sposób przygotowania: Przygotuj 0,5 l schłodzonej, słodkiej śmietanki 30% tł. 1. 0,5 l mocno schłodzonej śmietanki 30% tł. ubij mikserem. 2. Pod koniec ubijania zawartość torebki wsyp do śmietanki i delikatnie wymieszaj mikserem na najniższych obrotach lub energicznie rózgą. Gotową masę wyłóż na ciasto lub deser. Do czasu podania przechowuj w lodówce. Ilość masy po przyrządzeniu wystarcza na przełożenie i obłożenie biszkoptu o Ø 24 cm. |
Nazwa produktu uregulowana prawnie | Masa w proszku do przyrządzenia bitej śmietany Słony Karmel. |
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza po przyrządzeniu ze śmietanką 30% tł. 100 g 1 porcja = 48 g (%*) Energia: 1278 kJ 613 kJ 7% Energia: 308 kcal 148 kcal 7% Tłuszcz : 26 g 13 g 19% w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone : 16 g 7,6 g 38% Węglowodany : 16 g 7,5 g 3% w tym Cukry : 14 g 6,6 g 7% Białko : 2,1 g 1 g 2% Sól : 0,40 g 0,19 g 3% Po podzieleniu masy na 12 porcji 1 porcja = około 48 g.: *Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).: |
Przepisy | Tort słony karmel & popcorn Składniki: Biszkopt (2 szt.): 90 g mąki pszennej, 3 łyżki Ciemnego Kakao Dr. Oetkera, 0,5 łyżeczki Proszku do pieczenia Dr. Oetkera, 6 jajek rozm. M (osobno białka i żółtka), 150 g drobnego cukru. Masa śmietanowa: 500 ml schłodzonej śmietanki 30% tł., 1 opak. Masy śmietanowej Słony Karmel Dr. Oetkera. Do dekoracji: 50 g solonego popcornu. Przygotowanie: Biszkopt (1 szt.): Dno formy o Ø 20 cm wyłóż papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzej do 170°C. Z połowy składników przygotuj pierwszy biszkopt. Mąkę, kakao i proszek do pieczenia przesiej razem do miski. Białka ubij na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodawaj stopniowo cukier. Następnie ciągle ubijając dodawaj kolejno żółtka i miksuj dokładnie na jednolitą masę. Do masy wsypuj stopniowo suche składniki delikatnie mieszając. Ciasto wyłóż do formy i wyrównaj. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez ok. 30 min (do suchego patyczka). Po upieczeniu wyjmij biszkopt i delikatnie uderz dnem o blat, aby pozbyć się nadmiaru pęcherzyków powietrza. Odstaw do wystudzenia. Z drugiej połowy składników upiecz drugi biszkopt. Obydwa biszkopty należy przekroić w poprzek, aby uzyskać 4 blaty. Masa śmietanowa: Schłodzoną śmietankę ubij na sztywno. Pod koniec ubijania dodaj Masę śmietanową Słony Karmel i delikatnie zmiksuj. Jeden blat biszkoptu ułóż na paterze, pokryj go równomiernie masą, przykryj następnym blatem i ponownie przykryj masą. Tak postępuj z pozostałymi blatami biszkoptu. Dokładnie wygładź masę na bokach tortu, ale nie pokrywaj nią boków biszkoptu. Schłodź w lodówce przez 1-2 godz. Udekoruj tort solonym popcornem. |
30 g
86 g
850 g
400 g
400 g
400 g
250 g
120 g
140 g
120 g
240 g
122 g
120 g
800 g
460 g
400 g
89 g
56 g
70 g
850 g
400 g
400 g
400 g