MASY I KREMY

Promocje

Dr. Oetker Krem do karpatki klasyczny 240 g

Dr. Oetker Krem do karpatki klasyczny 240 g Zobacz większe

Nazwa: Dr. Oetker Krem do karpatki klasyczny 240 g

Ilość: 240 g

Cena 3,98 zł

Cena za kilogram 16,58 zł

3,98 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Dodatki Substancje konserwujące: Nie zawiera
Zalecenia dla alergików Mleko: Zawiera
Pszenica: Zawiera
Składniki cukier
skrobia
mąka PSZENNA
MLEKO odtłuszczone w proszku
aromat
barwniki (kurkumina, karoteny)
Przechowywanie Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Adres zwrotny Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk

Serwis Konsumenta
tel.: 801 100 700
koszt 1 impulsu poł. lokalnego
serwis@oetker.pl
www.oetker.pl
Przygotowanie i stosowanie Sposób przygotowania:
Przygotuj: 0,5 l mleka i 200 g masła
1. Z 0,5 l mleka przelej połowę do wysokiego naczynia i rozmieszaj w nim zawartość torebki. Pozostałe mleko zagotuj.
2. Odsuń mleko z ognia, wlej rozprowadzony krem. Gotuj na małym ogniu do zgęstnienia, mieszając i rozcierając ewentualne grudki. Gotowy krem przełóż do miski, odstaw do wystudzenia.
3. Ostudzony krem zmiksuj na najwyższych obrotach miksera, następnie zmniejsz obroty i stopniowo dodawaj 200 g miękkiego masła, aż do połączenia składników. Gotowym kremem przełóż ciasto i wstaw do lodówki.

Wskazówka: można przyrządzić delikatniejszą wersję kremu, zastępując masło ubitą śmietanką 30% tł. (200 ml).
Kraj pochodzenia Polska
Nazwa produktu uregulowana prawnie Krem w proszku.
Wartości odżywcze Wartości odżywcze: Wartość odżywcza Kremu po przyrządzeniu (mleko 2% tł., masło) 100 g / 1 porcja = 39 g / (%*) /
Energia1186 kJ / 463 kJ / 6% /
Energia285 kcal / 111 kcal /
Tłuszcz 18,8 g / 7,3 g / 10% /
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone 11,7 g / 4,6 g / 23% /
Węglowodany 26,4 g / 10,3 g / 4% /
w tym Cukry 18,9 g / 7,4 g / 8% /
Białko 2,4 g / 0,9 g / 2% /
Sól 0,08 g / 0,03 g / 1% /
Po przyrządzeniu, Kremu wystarcza na przełożenie ciasta i podzielenie go na 24 porcje.
1 porcja = około 39 g kremu.
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).

Opis produktu

Krem budyniowy tradycyjny w proszku Przy użyciu Kremów budyniowych Dr.Oetkera wyczarujesz przepyszne ciasto karpatkowe i masz pewność, że się uda. Delikatny smak i konsystencja zachwycą Ciebie i Twoich gości. Kremy możesz także użyć do innych ciast i ciasteczek. Doskonale komponują się z różnymi owocami i dodatkami. Sprawdzone przepisy na opakowaniu są cenną wskazówką przy tworzeniu udanych wypieków. Krem budyniowy tradycyjny przygotujesz, dodając do kremu mleko i masło. Na opakowaniu znajdziesz też przepis na zastąpienie masła śmietanką - wtedy krem będzie jeszcze delikatniejszy i lżejszy w smaku.

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

26 inne produkty w tej samej kategorii: