MASY I KREMY

Dr. Oetker Krem do tortów i ciast z mascarpone smak tiramisu 122 g

Nazwa: Dr. Oetker Krem do tortów i ciast z mascarpone smak tiramisu 122 g

Ilość: 122 g

Cena 5,55 zł

Cena za kilogram 45,49 zł

5,55 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Zalecenia dla alergików Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Mleko: Zawiera



Produkt może zawierać śladowe ilości GLUTENU.
Składniki cukier
syrop glukozowy
olej roślinny palmowy całkowicie utwardzony
skrobia modyfikowana
emulgatory (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem octowym)
żelatyna
białka MLEKA
serwatka w proszku (z MLEKA)
stabilizator (fosforany potasu)
0,3% ekstrakt kawy
aromaty
0,2% SER MASCARPONE w proszku
barwnik (karoteny)
sól
Przechowywanie Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Adres zwrotny Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk

Serwis Konsumenta
tel.: 801 100 700
koszt 1 impulsu poł. lokalnego
serwis@oetker.pl, www.oetker.pl
Przygotowanie i stosowanie Sposób przygotowania:
wersja z mlekiem
1. Do wysokiego naczynia wlej 300 ml schłodzonego mleka.
2. Zawartość torebki wsyp do mleka i miksuj całość - najpierw na niskich, a po chwili na wysokich obrotach przez ok. 3 minuty.

wersja z mlekiem i masłem
Utrzyj 100 g miękkiego masła na puch i dodaj je do ubitego z mlekiem Kremu (patrz pkt. 1 i 2).
Połącz całość miksując przez ok. 2 minuty.
Nazwa produktu uregulowana prawnie Krem do tortów i ciast z mascarpone smak tiramisu w proszku
Wartości odżywcze Wartość odżywcza po przyrządzeniu (masło, mleko 2% tł.): 100 g
1 porcja = 43 g
(%*)
Energia: 1204 kJ
518 kJ
6%
: 290 kcal
125 kcal

Tłuszcz : 22,2 g
9,6 g
14%
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone: 15,2 g
6,5 g
33%
Węglowodany : 19,0 g
8,2 g
3%
w tym Cukry: 15,4 g
6,6 g
7%
Białko : 3,5 g
1,5 g
3%
Sól : 0,13 g
0,05 g
1%
Po przyrządzeniu kremu wystarcza na przełożenie i obłożenie biszkoptu o średnicy 24 cm. :


Po podzieleniu kremu na 12 porcji - 1 porcja = około 43 g.:


*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).:
Przepisy Przepis na deser Tiramisu
1 Krem o smaku Tiramisu Dr. Oetkera
300 ml zimnego mleka
250 ml gorącej, przegotowanej wody
2 łyżki kawy rozpuszczalnej
75 ml likieru amaretto
100 g biszkoptów paluszków
kakao do posypania
Przygotuj poncz z wody, kawy i amaretto. Krem Tiramisu połącz z mlekiem i miksuj przez 3 minuty. Biszkopty namocz w ponczu i ułóż na przemian z kremem w pucharkach. Wierzch deseru posyp kakao.

Opis produktu

Dr. Oetker Krem do tortów i ciast z mascarpone smak tiramisu 122 g
Krem tiramisu z mascarpone do tortów i ciast gotowy w 3 minuty, dla wszystkich osób, które cenią sobie smak oraz szybkość przygotowania: - posiada stabilną, puszystą konsystencję - zawsze się udaje - z dodatkiem serka mascarpone - aromatyczny zapach i charakterystyczny smak tiramisu - do przygotowania na mleku, śmietance bądź maśle - możliwe przygotowanie wersji niskokalorycznej - do dekorowania i przekładania ciast i deserów

26 inne produkty w tej samej kategorii: