Brak produktów
Minimalna kwota: 50,00 zł
Brakuje jeszcze: -50,00 zł
DOWÓZ | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Środa 2024-04-24 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Czwartek 2024-04-25 |
||||||
Piątek 2024-04-26 |
||||||
Poniedziałek 2024-04-29 |
||||||
Wtorek 2024-04-30 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
ODBIÓR W SKLEPIE Lublin, ul. Turystyczna 1 |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Środa 2024-04-24 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Czwartek 2024-04-25 |
||||||
Piątek 2024-04-26 |
||||||
Poniedziałek 2024-04-29 |
||||||
Wtorek 2024-04-30 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
DOWÓZ dla niektórych kodów (dwa przedziały) |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Środa 2024-04-24 |
10:30-12:30 |
16:30-18:00 |
||||
Czwartek 2024-04-25 |
||||||
Piątek 2024-04-26 |
||||||
Poniedziałek 2024-04-29 |
||||||
Wtorek 2024-04-30 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
Nazwa: Gellwe Krem do tortów i ciast smak waniliowy 120 g
Ilość: 120 g
Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Adres producenta | FoodCare Sp. z o.o. ul. Spokojna 4 32-080 Zabierzów |
Dodatki | Barwniki sztuczne: Nie zawiera |
Zalecenia dla alergików | Mleko: Zawiera Soja: Może zawierać Pszenica: Zawiera Może zawierać soję. |
Składniki | cukier syrop glukozowy oleje roślinne całkowicie utwardzone (kokosowy, palmowy) skrobie (ziemniaczana, pszenna) emulgator (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem octowym) białka mleka żelatyna aromat sól barwnik (karoteny) ekstrakt wanilii |
Przechowywanie | Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. |
Adres zwrotny | FoodCare Sp. z o.o. ul. Spokojna 4 32-080 Zabierzów |
Przygotowanie i stosowanie | Do sporządzenia kremu waniliowego przygotuj: - 300 ml zimnego mleka (ok. 1 i ¼ szklanki), - 100 g masła lub margaryny. Sposób przygotowania: 1. Do wysokiego naczynia wlej 300 ml zimnego mleka. 2. Zawartość torebki wsyp do mleka, miksuj najpierw na najniższych, a następnie na najwyższych obrotach przez 2 minuty 3. W osobnym naczyniu utrzyj miękkie masło lub margarynę, a następnie dodaj do uprzednio przygotowanego kremu. Całość miksuj do momentu uzyskania gładkiej konsystencji (około 1 minutę). |
Nazwa produktu uregulowana prawnie | Krem w proszku o smaku waniliowym do ciast i tortów. |
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza po przygotowaniu z mlekiem 2% tłuszczu i masłem: w 100 g Wartość odżywcza po przygotowaniu z mlekiem 2% tłuszczu i masłem: w 1 porcji (około 32 g) Wartość energetyczna: 1256 kJ / 302 kcal 402 kJ / 97 kcal 5%* Tłuszcz: 22,6 g 7,2 g 10%* w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 16.5 g 5,3 g 27%* Węglowodany: 20,2 g 6,5 g 3%* w tym cukry: 14,7 g 4,7 g 5%* Białko: 3,9 g 1,3 g 3%* Sól: 0,11 g 0,03 g 1%* *Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).: Z jednego opakowania otrzymujemy około 520 g gotowego kremu, co wystarcza na przygotowanie tortu o średnicy 24 cm i podzielenie go na 16 porcji (1 porcja = około 32 g kremu): |
Przepisy | Pomysł na: Tort waniliowy. Przygotuj: 140 g mąki pszennej (ok. 1 szklanka), 130 g cukru pudru (ok. 1 szklanka), 5 jajek, płaską łyżeczkę proszku do pieczenia Gellwe. Sposób przygotowania: Piekarnik nagrzej do temp. 180°C. Tortownicę o średnicy 24 cm posmaruj tłuszczem i oprósz mąką. Jajka ubij z cukrem pudrem do momentu aż masa zgęstnieje (przez ok. 5 minut). Dodaj przesianą mąkę z proszkiem i wymieszaj delikatnie łyżką. Ciasto przełóż do tortownicy i piecz przez ok. 30 min. Upieczone i wystudzone ciasto przekrój poziomo na 2 równe części. Otrzymanym kremem przełóż części ciasta. Słodkiego dnia :) |
30 g
86 g
850 g
400 g
400 g
400 g
250 g
120 g
140 g
120 g
122 g
120 g
800 g
460 g
400 g
89 g
56 g
70 g
850 g
400 g
400 g