Brak produktów
Minimalna kwota: 50,00 zł
Brakuje jeszcze: -50,00 zł
DOWÓZ | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Piątek 2024-04-19 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Poniedziałek 2024-04-22 |
||||||
Wtorek 2024-04-23 |
||||||
Środa 2024-04-24 |
||||||
Czwartek 2024-04-25 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
ODBIÓR W SKLEPIE Lublin, ul. Turystyczna 1 |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Piątek 2024-04-19 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Poniedziałek 2024-04-22 |
||||||
Wtorek 2024-04-23 |
||||||
Środa 2024-04-24 |
||||||
Czwartek 2024-04-25 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
DOWÓZ dla niektórych kodów (dwa przedziały) |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Piątek 2024-04-19 |
10:30-12:30 |
16:30-18:00 |
||||
Poniedziałek 2024-04-22 |
||||||
Wtorek 2024-04-23 |
||||||
Środa 2024-04-24 |
||||||
Czwartek 2024-04-25 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
Nazwa: Gellwe Krem do tiramisu 150 g
Ilość: 150 g
Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Adres producenta | FoodCare Sp. z o.o. ul. Spokojna 4 32-080 Zabierzów |
Dodatki | Nie zawiera: Barwniki sztuczne |
Zalecenia dla alergików | Orzechy laskowe: Może zawierać |
Składniki | cukier syrop glukozowy (z pszenicy) utwardzony tłuszcz roślinny skrobia modyfikowana żelatyna wieprzowa emulgatory: E 471, E 472a, E 472e białka mleka aromat barwnik: ryboflawina |
Przechowywanie | Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. |
Adres zwrotny | FoodCare Sp. z o.o. ul. Spokojna 4 32-080 Zabierzów |
Przygotowanie i stosowanie | Przygotuj 375 ml zimnego mleka (ok. 1 i 1/2 szklanki) Przygotuj krem Do wysokiego naczynia wlać 375 ml zimnego mleka. Wsypać zawartość opakowania, miksować na najwyższych obrotach ok. 3 min. Gotowy krem nakładać na ciasto lub do pucharków. Tiramisu w pucharkach Przygotuj: okrągłe biszkopty. Krem wykonaj wg podanego wyżej przepisu. Biszkopty nasącz ponczem przygotowanym: z 400 ml przegotowanej wody (ok. 1 i 2/3 szkl.), 2 łyżek kawy rozpuszczalnej oraz 5 łyżek rumu lub innego alkoholu. Do szklanych pucharków nakładać na przemian krem i biszkopty. Każdą warstwę kremu oraz wierzch deseru oprószyć Cacao Royal Holland Gellwe i udekorować Śnieżką bitą śmietaną Gellwe. Gotowy deser schłodzić. Ciasto Tiramisu Przygotuj: 140 g mąki pszennej (ok. 1 szklanka), 5 jajek, płaską łyżeczkę proszku do pieczenia Gellwe, 130 g Cukru Pudru Gellwe (ok. 1 szklanka). Sposób przygotowania: 1. Piekarnik podgrzać do temperatury 180°C. Formę 21 x 32 cm natłuścić i oprószyć mąką. 2. Jajka ubijać z cukrem pudrem do momentu aż masa zgęstnieje (przez ok. 5 min.). Dodać przesianą mąkę z proszkiem i wymieszać delikatnie łyżką. 3. Ciasto przełożyć do formy i piec przez ok. 35 min. 4. Upieczone i wystudzone ciasto przekroić poziomo na dwie części. Każdą warstwę nasączyć ponczem przygotowanym wg podanego wyżej przepisu. 5. Otrzymanym kremem przełożyć części ciasta, a następnie przesypać kakao. Wierzch ciasta cienko posmarować kremem. Całość oprószyć kakao. Tak przygotowane ciasto włożyć do lodówki na ok. 2 godziny. |
Nazwa produktu uregulowana prawnie | Mieszanka do przygotowania Kremu do Tiramisu |
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza w 100 g produktu po przyrządzeniu z mlekiem 2% tł.: Wartość energetyczna : 693 kJ / 165 kcal Białko : 3,7 g Węglowodany : 26,5 g w tym cukry : 22,9 g Tłuszcz : 4,9 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 4,0 g Błonnik : 0,0 g Sód : 0,04 g |
30 g
86 g
850 g
400 g
400 g
400 g
250 g
120 g
140 g
120 g
240 g
122 g
120 g
800 g
460 g
400 g
89 g
56 g
70 g
850 g
400 g
400 g
400 g