MASY I KREMY

Gellwe Krem do tiramisu 150 g

Gellwe Krem do tiramisu 150 g Zobacz większe

Nazwa: Gellwe Krem do tiramisu 150 g

Ilość: 150 g

Cena 4,16 zł

Cena za kilogram 27,73 zł

Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie

4,16 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta FoodCare Sp. z o.o.
ul. Spokojna 4
32-080 Zabierzów
Dodatki Nie zawiera: Barwniki sztuczne
Zalecenia dla alergików Orzechy laskowe: Może zawierać
Składniki cukier
syrop glukozowy (z pszenicy)
utwardzony tłuszcz roślinny
skrobia modyfikowana
żelatyna wieprzowa
emulgatory: E 471, E 472a, E 472e
białka mleka
aromat
barwnik: ryboflawina
Przechowywanie Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Adres zwrotny FoodCare Sp. z o.o.
ul. Spokojna 4
32-080 Zabierzów
Przygotowanie i stosowanie Przygotuj
375 ml zimnego mleka (ok. 1 i 1/2 szklanki)

Przygotuj krem
Do wysokiego naczynia wlać 375 ml zimnego mleka. Wsypać zawartość opakowania, miksować na najwyższych obrotach ok. 3 min. Gotowy krem nakładać na ciasto lub do pucharków.

Tiramisu w pucharkach
Przygotuj: okrągłe biszkopty. Krem wykonaj wg podanego wyżej przepisu. Biszkopty nasącz ponczem przygotowanym: z 400 ml przegotowanej wody (ok. 1 i 2/3 szkl.), 2 łyżek kawy rozpuszczalnej oraz 5 łyżek rumu lub innego alkoholu. Do szklanych pucharków nakładać na przemian krem i biszkopty. Każdą warstwę kremu oraz wierzch deseru oprószyć Cacao Royal Holland Gellwe i udekorować Śnieżką bitą śmietaną Gellwe. Gotowy deser schłodzić.

Ciasto Tiramisu
Przygotuj: 140 g mąki pszennej (ok. 1 szklanka), 5 jajek, płaską łyżeczkę proszku do pieczenia Gellwe, 130 g Cukru Pudru Gellwe (ok. 1 szklanka).
Sposób przygotowania:
1. Piekarnik podgrzać do temperatury 180°C. Formę 21 x 32 cm natłuścić i oprószyć mąką.
2. Jajka ubijać z cukrem pudrem do momentu aż masa zgęstnieje (przez ok. 5 min.). Dodać przesianą mąkę z proszkiem i wymieszać delikatnie łyżką.
3. Ciasto przełożyć do formy i piec przez ok. 35 min.
4. Upieczone i wystudzone ciasto przekroić poziomo na dwie części. Każdą warstwę nasączyć ponczem przygotowanym wg podanego wyżej przepisu.
5. Otrzymanym kremem przełożyć części ciasta, a następnie przesypać kakao. Wierzch ciasta cienko posmarować kremem. Całość oprószyć kakao. Tak przygotowane ciasto włożyć do lodówki na ok. 2 godziny.
Nazwa produktu uregulowana prawnie Mieszanka do przygotowania Kremu do Tiramisu
Wartości odżywcze Wartość odżywcza w 100 g produktu po przyrządzeniu z mlekiem 2% tł.:
Wartość energetyczna : 693 kJ / 165 kcal
Białko : 3,7 g
Węglowodany : 26,5 g
w tym cukry : 22,9 g
Tłuszcz : 4,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 4,0 g
Błonnik : 0,0 g
Sód : 0,04 g

Opis produktu

Gellwe Krem do tiramisu 150 g

24 inne produkty w tej samej kategorii: