MASY I KREMY

Dr. Oetker Krem do karpatki 3 minuty 136 g

Nazwa: Dr. Oetker Krem do karpatki 3 minuty 136 g

Ilość: 136 g

Cena 4,85 zł

Cena za kilogram 35,66 zł

Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie

4,85 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Dodatki Substancje konserwujące: Nie zawiera
Zalecenia dla alergików Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Mleko: Zawiera



Możliwa obecność GLUTENU.
Składniki cukier
skrobia modyfikowana
syrop glukozowy
rafinowany olej kokosowy
emulgator (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem mlekowym)
białko MLEKA (zawiera LAKTOZĘ)
żelatyna
aromaty (zawierają LAKTOZĘ)
barwnik (karoteny)
ekstrakt wanilii
Przechowywanie Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Adres zwrotny Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk

Serwis Konsumenta
tel.: 585 111 001
opłata zgodna z cennikiem operatora
serwis@oetker.pl
www.oetker.pl
Przygotowanie i stosowanie Sposób przygotowania:
Przygotuj tylko: 0,4 l mleka
1. Do wysokiego naczynia wlej 400 ml mleka.
2. Wysyp zawartość torebki i miksuj przez ok. 3 minuty.

Do gotowego Kremu możesz dodać:
(propozycje do wyboru)
- 2-3 łyżeczki kakao
- 2-3 łyżki masy krówkowej (kajmaku)
- 2 łyżki ajerkoniaku
- 1-2 saszetki kawy cappuccino (kawę wsyp do kremu i zmiksuj)
- 5-6 łyżek rumu
- drobno pokrojone lub zmielone orzechy
- 0,5 szklanki wiórków kokosowych + 5 łyżek amaretto
Kraj pochodzenia Polska
Nazwa produktu uregulowana prawnie Krem do karpatki 3 minuty, w proszku.
Wartości odżywcze Wartość odżywcza po przyrządzeniu (mleko 2% tł.) 100 g
1 porcja = 22 g
(%*)
Energia: 675 kJ
149 kJ
2%
Energia: 161 kcal
35 kcal
2%
Tłuszcz : 6,1 g
1,3 g
2%
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone : 5,2 g
1,1 g
6%
Węglowodany : 23 g
5,1 g
2%
w tym Cukry : 16 g
3,5 g
4%
Białko : 3,3 g
0,7 g
1%
Sól : 0,11 g
0,02 g
<1%
Po przyrządzeniu kremu wystarcza na udekorowanie lub przełożenie ciasta i podzielenie go na 24 porcje.:


1 porcja = około 22 g kremu.:


*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).:
Przepisy przepis na ciasto Karpatka
Szklankę wody (250 ml) zagotuj z dodatkiem masła lub margaryny (125 g). Do wrzącej wody wsyp szklankę mąki (200 g) i dokładnie wymieszaj. Gotuj na małym ogniu, ucierając 1 min aż do utworzenia się z ciasta kuli. Ciasto wystudź, wbij kolejno 5 jajek, dokładnie ucierając mikserem. Dodaj płaską łyżeczkę Proszku do pieczenia Dr. Oetkera. Blachę z wyposażenia piekarnika wysmaruj tłuszczem, połowę ciasta rozsmaruj łyżką na ok. 3/4 długości blachy. Piekarnik rozgrzej do temp. 220°C, ciasto podpiecz 10 min. Nie otwieraj piekarnika! Następnie zmniejsz temp. do 170°C i piecz jeszcze 10-15 min. Drugą część ciasta upiecz tak samo. Wystudzone blaty ciasta przełóż Kremem do karpatki 3 minuty Dr. Oetkera.

Opis produktu

Dr. Oetker Krem do karpatki 3 minuty 136 g
Krem do karpatki 3 minuty Dr. Oetkera to błyskawiczny wybór do przygotowania ciasta typu karpatka: - kremowa, delikatna konsystencja - wyrazisty smak i subtelny aromat - bez gotowania - wystarczy dodać tylko mleko - po przełożeniu ciasta kremem, podziel go aż na 24 porcje!

27 inne produkty w tej samej kategorii: