MIESZANKI PRZYPRAW

Vegeta Natur Mieszanka przyprawowa do indyka i dań z drobiu 15 g

Vegeta Natur Mieszanka przyprawowa do indyka i dań z drobiu 15 g Zobacz większe

Nazwa: Vegeta Natur Mieszanka przyprawowa do indyka i dań z drobiu 15 g

Ilość: 15 g

Cena 1,77 zł

Cena za kilogram 118,00 zł

1,77 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Podravka d.d.,
A. Starčevića 32,
48000 Koprivnica,
Chorwacja
Dodatki Nie zawiera: Dodatek MSG
Zalecenia dla alergików Seler: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Pszenica: Może zawierać



Może zawierać mąkę pszenną, mleko, jaja i seler.
Składniki słodka czerwona papryka 28%
suszona cebula
czosnek
cukier
kurkuma 9,5%
biały pieprz
liść pietruszki 5%
gałka muszkatołowa
pieprz cayenne 0,5%
Przechowywanie Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Adres zwrotny Podravka Polska Sp. z o.o.
ul. Cypryjska 72,
02-761 Warszawa,
Polska
T +48 22 427-30-10
podravka@podravka.pl
www.vegeta.pl
Adres dystrybutora Podravka Polska Sp. z o.o.
ul. Cypryjska 72,
02-761 Warszawa,
Polska
T +48 22 427-30-10
podravka@podravka.pl
www.vegeta.pl
Nazwa produktu uregulowana prawnie Mieszanka przyprawowa do indyka i dań z drobiu.
Wartości odżywcze w 100 g produktu
Wartość energetyczna : 1366 kJ / 326 kcal
tłuszcz : 5,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 2,4 g
węglowodany : 43 g
w tym cukry : 39 g
błonnik : 27 g
białko : 12 g
sól*: 0,2 g
*zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.:
Przepisy Pieczony filet z indyka

Składniki: 1 pierś z indyka, 1 opakowanie Vegety Natur do indyka i dań z drobiu, 5 łyżek oleju, 4 ząbki czosnku, 1 cebula

Sposób przygotowania:
1. Pierś umyć i pokroić w plastry.
2. Przygotować marynatę łącząc Vegetę Natur do indyka i dań z drobiu, olej i drobno pokrojony czosnek.
3. Piersi zamarynować i odstawić do lodówki na kilka godzin.
4. Naczynie żaroodporne wysmarować olejem, włożyć drobno pokrojoną cebule i mięso. Dosolić do smaku według uznania.
5. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 220 stopni. Piec pod przykryciem przez 35 minut, na koniec odkryć i piec jeszcze przez 10 minut, aby mięso się zarumieniło.

Wskazówka: Mięso podczas duszenia można podlać bulionem z kostki rosołowej Vegeta Natur

Opis produktu

Vegeta Natur Mieszanka przyprawowa do indyka i dań z drobiu 15 g

30 inne produkty w tej samej kategorii: