MIESZANKI PRZYPRAW

Vegeta Natur Mieszanka przyprawowa do duszonego mięsa i pieczeni 15 g

Vegeta Natur Mieszanka przyprawowa do duszonego mięsa i pieczeni 15 g Zobacz większe

Nazwa: Vegeta Natur Mieszanka przyprawowa do duszonego mięsa i pieczeni 15 g

Ilość: 15 g

Cena 1,77 zł

Cena za kilogram 118,00 zł

Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie

1,77 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Podravka d.d.,
A. Starčevića 32,
48000 Koprivnica,
Chorwacja
Dodatki Nie zawiera: Dodatek MSG
Zalecenia dla alergików Seler: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Pszenica: Może zawierać



Może zawierać mąkę pszenną, mleko, jaja i seler.
Składniki czosnek
suszona cebula 21,2%
kolendra
słodka czerwona papryka 8,5%
suszona marchew
majeranek 4,5%
czarny pieprz
ziele angielskie
gałka muszkatołowa
rozmaryn 2,1%
skrobia kukurydziana
ostra czerwona papryka
kardamon
goździki
liść laurowy
Przechowywanie Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Adres zwrotny Podravka Polska Sp. z o.o.
ul. Cypryjska 72,
02-761 Warszawa,
Polska
T +48 22 427-30-10
podravka@podravka.pl
www.vegeta.pl
Adres dystrybutora Podravka Polska Sp. z o.o.
ul. Cypryjska 72,
02-761 Warszawa,
Polska
T +48 22 427-30-10
podravka@podravka.pl
www.vegeta.pl
Nazwa produktu uregulowana prawnie Mieszanka przyprawowa do duszonego mięsa i pieczeni.
Wartości odżywcze w 100 g produktu
Wartość energetyczna : 1360 kJ / 326 kcal
tłuszcz : 6,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 1,3 g
węglowodany : 38 g
w tym cukry : 37 g
błonnik : 33 g
białko : 13 g
sól*: 0,2 g
*zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.:
Przepisy Polędwiczka wieprzowa z grzybami i śliwkami

Składniki: 40 g surowego boczku, 1 polędwiczka wieprzowa, 20 g masła, Vegeta Natur do duszonego i pieczonego mięsa, 200 g grzybów, 10 suszonych śliwek, 2 ogórki korniszony, 1 kostka wołowa Vegeta Natur

Sposób przygotowania:
1. Boczek pokroić w kostkę i usmażyć na patelni.
2. Dodać masło, po stopieniu wrzucić pokrojone grzyby, śliwki i ogórki.
3. Krótko dusić (10 minut), następnie podlać bulionem wołowym Vegeta Natur, aby uzyskać sos o pożądanej gęstości.
4. Mięso pokroić w kawałki, krótko obsmażyć na patelni na oleju, następnie dodać do sosu i dusić pod przykryciem przez ok. 40 minut. W razie potrzeby doprawić solą i pieprzem.

Wskazówka: Można użyć świeżych grzybów, najlepiej łącząc co najmniej dwa lub trzy rodzaje.

Opis produktu

Vegeta Natur Mieszanka przyprawowa do duszonego mięsa i pieczeni 15 g

30 inne produkty w tej samej kategorii: