MIESZANKI PRZYPRAW

Vegeta Natur Mieszanka przyprawowa do bigosu i dań z kapusty 20 g

Vegeta Natur Mieszanka przyprawowa do bigosu i dań z kapusty 20 g Zobacz większe

Nazwa: Vegeta Natur Mieszanka przyprawowa do bigosu i dań z kapusty 20 g

Ilość: 20 g

Cena 1,56 zł

Cena za kilogram 78,00 zł

Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie

1,56 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Podravka d.d.,
A. Starčevića 32,
48000 Koprivnica,
Chorwacja
Dodatki Nie zawiera: Dodatek MSG
Zalecenia dla alergików Seler: Zawiera
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Pszenica: Może zawierać



MOŻE ZAWIERAĆ MĄKĘ PSZENNĄ, MLEKO, JAJA.
Składniki sól morska 30%
cukier
słodka czerwona papryka 9,5%
suszona marchew
suszony SELER
majeranek
koperek 5%
czarny pieprz
kolendra
ostra czerwona papryka
liść pietruszki
ziele angielskie
kminek 3%
liść laurowy 2%
imbir
Przechowywanie Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Adres zwrotny Podravka Polska Sp. z o.o.
ul. Cypryjska 72,
02-761 Warszawa,
Polska
T +48 22 427-30-10
podravka@podravka.pl
www.vegeta.pl
Adres dystrybutora Podravka Polska Sp. z o.o.
ul. Cypryjska 72,
02-761 Warszawa,
Polska
T +48 22 427-30-10
podravka@podravka.pl
www.vegeta.pl
Nazwa produktu uregulowana prawnie Mieszanka przyprawowa do bigosu i dań z kapusty.
Wartości odżywcze w 100 g produktu
Wartość energetyczna : 895 kJ / 215 kcal
tłuszcz : 4,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0,5 g
węglowodany : 23 g
w tym cukry : 19 g
błonnik : 26 g
białko : 8,5 g
sól: 30,2 g
Przepisy Bigos z kapusty: 2 kg kapusty kiszonej, 1 kg świeżej kapusty, 250 g karkówki, 250 g łopatki, 100 g boczku wędzonego, 5 grzybków suszonych, 2 cebule, 2 listki laurowe, 3 łyżeczki Vegety Natur do bigosu i dań z kapusty, 50 g smalcu, 1 łyżka koncentratu pomidorowego Podravka

Sposób przygotowania:
1. Kiszoną kapustę wrzucić do garnka z wrzącą wodą, gotować bez przykrycia 40 minut.
2. Mięso ugotować, wyjąć, pokroić w kostkę. Pokrojoną świeżą kapustę gotować na wywarze z mięsa około 30 minut.
3. Na patelni zeszklić pokrojoną cebulkę na smalcu. Dodać pokrojony w kostkę boczek i podsmażyć. Suszone grzybki namoczyć i ugotować.
4. Cebulę, boczek, drobno pokrojone grzybki i przyprawy dodać do słodkiej kapusty, dusić około 30 minut.
5. Obie kapusty połączyć, dodać 1 łyżkę koncentratu pomidorowego i gotować jeszcze 1 godzinę.

Wskazówka: Bigos następnego dnia gotować jeszcze raz 1 godzinę.

Opis produktu

Vegeta Natur Mieszanka przyprawowa do bigosu i dań z kapusty 20 g

30 inne produkty w tej samej kategorii: