Brak produktów
Minimalna kwota: 50,00 zł
Brakuje jeszcze: -50,00 zł
DOWÓZ | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Czwartek 2024-04-25 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Piątek 2024-04-26 |
||||||
Poniedziałek 2024-04-29 |
||||||
Wtorek 2024-04-30 |
||||||
Środa 2024-05-01 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
ODBIÓR W SKLEPIE Lublin, ul. Turystyczna 1 |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Czwartek 2024-04-25 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Piątek 2024-04-26 |
||||||
Poniedziałek 2024-04-29 |
||||||
Wtorek 2024-04-30 |
||||||
Środa 2024-05-01 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
DOWÓZ dla niektórych kodów (dwa przedziały) |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Czwartek 2024-04-25 |
10:30-12:30 |
16:30-18:00 |
||||
Piątek 2024-04-26 |
||||||
Poniedziałek 2024-04-29 |
||||||
Wtorek 2024-04-30 |
||||||
Środa 2024-05-01 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
Nazwa: Vegeta Natur Mieszanka przyprawowa do bigosu i dań z kapusty 20 g
Ilość: 20 g
Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Adres producenta | Podravka d.d., A. Starčevića 32, 48000 Koprivnica, Chorwacja |
Dodatki | Nie zawiera: Dodatek MSG |
Zalecenia dla alergików | Seler: Zawiera Jaja: Może zawierać Mleko: Może zawierać Pszenica: Może zawierać MOŻE ZAWIERAĆ MĄKĘ PSZENNĄ, MLEKO, JAJA. |
Składniki | sól morska 30% cukier słodka czerwona papryka 9,5% suszona marchew suszony SELER majeranek koperek 5% czarny pieprz kolendra ostra czerwona papryka liść pietruszki ziele angielskie kminek 3% liść laurowy 2% imbir |
Przechowywanie | Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. |
Adres zwrotny | Podravka Polska Sp. z o.o. ul. Cypryjska 72, 02-761 Warszawa, Polska T +48 22 427-30-10 podravka@podravka.pl www.vegeta.pl |
Adres dystrybutora | Podravka Polska Sp. z o.o. ul. Cypryjska 72, 02-761 Warszawa, Polska T +48 22 427-30-10 podravka@podravka.pl www.vegeta.pl |
Nazwa produktu uregulowana prawnie | Mieszanka przyprawowa do bigosu i dań z kapusty. |
Wartości odżywcze | w 100 g produktu Wartość energetyczna : 895 kJ / 215 kcal tłuszcz : 4,1 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0,5 g węglowodany : 23 g w tym cukry : 19 g błonnik : 26 g białko : 8,5 g sól: 30,2 g |
Przepisy | Bigos z kapusty: 2 kg kapusty kiszonej, 1 kg świeżej kapusty, 250 g karkówki, 250 g łopatki, 100 g boczku wędzonego, 5 grzybków suszonych, 2 cebule, 2 listki laurowe, 3 łyżeczki Vegety Natur do bigosu i dań z kapusty, 50 g smalcu, 1 łyżka koncentratu pomidorowego Podravka Sposób przygotowania: 1. Kiszoną kapustę wrzucić do garnka z wrzącą wodą, gotować bez przykrycia 40 minut. 2. Mięso ugotować, wyjąć, pokroić w kostkę. Pokrojoną świeżą kapustę gotować na wywarze z mięsa około 30 minut. 3. Na patelni zeszklić pokrojoną cebulkę na smalcu. Dodać pokrojony w kostkę boczek i podsmażyć. Suszone grzybki namoczyć i ugotować. 4. Cebulę, boczek, drobno pokrojone grzybki i przyprawy dodać do słodkiej kapusty, dusić około 30 minut. 5. Obie kapusty połączyć, dodać 1 łyżkę koncentratu pomidorowego i gotować jeszcze 1 godzinę. Wskazówka: Bigos następnego dnia gotować jeszcze raz 1 godzinę. |
20 g
20 g
80 g
20 g
70 g
50 g
10 g
20 g
100 g
25 g
25 g
30 g
10 g
20 g
20 g
20 g
15 g
20 g
20 g
30 g
30 g
24 g
45 g
170 g
75 g
25 g
19 g