MIESZANKI PRZYPRAW

Kamis Przyprawa do mięsa wieprzowego Mieszanka przyprawowa 20 g

Kamis Przyprawa do mięsa wieprzowego Mieszanka przyprawowa 20 g Zobacz większe

Nazwa: Kamis Przyprawa do mięsa wieprzowego Mieszanka przyprawowa 20 g

Ilość: 20 g

Cena 1,94 zł

Cena za kilogram 97,00 zł

1,94 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Zalecenia dla alergików Seler: Może zawierać
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Zawiera
Soja: Może zawierać



Może zawierać jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
Składniki sól
czosnek - 20%
gorczyca biała
kminek
kolendra - 7%
majeranek
papryka słodka
cząber - 3,6%
chili
rozmaryn
Przechowywanie Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Adres zwrotny McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Więcej inspiracji znajdziecie na:
www.facebook.com/Kamis. Życie ze smakiem
www.kamis.pl
Kraj pochodzenia Polska
Nazwa produktu uregulowana prawnie Mieszanka przyprawowa.
Wartości odżywcze Średnia wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna : 1035/249 (kJ/kcal)
Tłuszcz : 9,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0,8 g
Węglowodany : 18 g
w tym cukry : 18 g
Białko : 12 g
Sól : 31,5 g
Przepisy Aromatyczne polędwiczki wieprzowe

Składniki (dla 4 osób): 600 g polędwiczek wieprzowych, 2 słodkie jabłka, 2 szklanki poszatkowanej kapusty włoskiej i czerwonej, 2 pokrojone w kostkę szalotki, 2 szklanki soku pomarańczowego, 2 łyżki miodu, 2 łyżki masła, olej, Przyprawa do mięsa wieprzowego Kamis.

Przygotowanie:
1. Pokrojone w plastry polędwiczki oprósz przyprawą i obsmaż po 2 minuty z każdej strony.
2. Jabłka pokrojone w plastry ok. 0,5 cm usmaż na maśle na złoty kolor.
3. Zdejmij jabłka, na tej samej patelni podgrzej sok z miodem, wrzuć kapustę i szalotkę, smaż 5-6 minut, cały czas mieszając.
4. Polędwiczki podawaj na plastrach jabłek, przykryte kapustą.

Opis produktu

Kamis Przyprawa do mięsa wieprzowego Mieszanka przyprawowa 20 g
Podobno najwięcej wieprzowiny jadają Europejczycy i Chińczycy, ale najsmaczniejszą - szarpaną, czyli pulled pork - jadłem w Ameryce. Po długim marynowaniu piecze się ją w niskiej temperaturze nawet 12 godzin. Po takim czasie aromatyczne mięso wprost rozpada się na soczyste włókna.

30 inne produkty w tej samej kategorii: