MIESZANKI PRZYPRAW

Prymat Przyprawa do pizzy i dań kuchni włoskiej 18 g

Prymat Przyprawa do pizzy i dań kuchni włoskiej 18 g Zobacz większe

Nazwa: Prymat Przyprawa do pizzy i dań kuchni włoskiej 18 g

Ilość: 18 g

Cena 1,38 zł

Cena za kilogram 76,67 zł

1,38 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Prymat sp. z o.o.,
ul. Chlebowa 14,
44-337 Jastrzębie-Zdrój,
Polska,
Tel.: +48/32/47 33 833,
www.prymatgroup.pl
Dodatki Nie zawiera: Dodatek MSG
Zalecenia dla alergików Seler: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Może zawierać
Orzeszki ziemne: Może zawierać
Soja: Może zawierać



Produkt może zawierać: jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler i orzeszki ziemne.
Składniki oregano
sól
cebula
bazylia (10 %)
pieprz czarny (6 %)
rozmaryn (3 %)
tymianek
natka pietruszki
olej rzepakowy
Przechowywanie Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Adres zwrotny Prymat sp. z o.o.,
ul. Chlebowa 14,
44-337 Jastrzębie-Zdrój,
Polska,
Tel.: +48/32/47 33 833,
www.prymatgroup.pl
Nazwa produktu uregulowana prawnie Przyprawa do pizzy i dań kuchni włoskiej - suszona mieszanka przyprawowa.
Wartości odżywcze Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 913 kJ / 219 kcal
Tłuszcz: 4,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,3 g
Węglowodany: 24 g
w tym cukry: 7,0 g
Białko: 8,2 g
Sól: 26,4 g
Przepisy Mini pizze
4 porcje, 60 min

Składniki:
- 300 g mąki do pizzy,
- 3/4 szklanki letniej wody,
- 20 g świeżych drożdży,
- 1 łyżka cukru,
- 2 łyżki oliwy z oliwek,
- szczypta Soli gruboziarnistej Prymat,
- 200 g passaty pomidorowej,
- 200 g żółtego sera mozzarella,
- 200 g zielonej fasolki szparagowej,
- 4 plastry szynki,
- 100 g pieczarek,
- 4 plastry ananasa,
- 2 łyżki Przyprawy do pizzy Prymat,
- masło do smażenia.

Sposób przygotowania:
Drożdże rozpuścić z cukrem w 1/2 wody i odstawić na 15 min. Przygotowany rozczyn, mąkę, oliwę, sól i resztę wody zmiksować, przełożyć na stolnicę i zagniatać, aż ciasto będzie miękkie i nie będzie się kleić. Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia (ok. 45 min). Ciasto podzielić na 4 porcje i uformować okrągłe placki. Ułożyć na blasze posmarowanej oliwą, przykryć ścierką i odstawić na 15 min. Pieczarki pokroić w plastry, podsmażyć na maśle, doprawić przyprawą do pizzy. Szynkę i ananasa pokroić w kostkę, fasolkę na mniejsze kawałki. Placki posmarować passatą, posypać przyprawą do pizzy i 1/2 startego sera. Ułożyć na nich szynkę, pieczarki, ananasa i fasolkę. Posypać serem i przyprawą do pizzy. Piec ok. 10 min w piekarniku rozgrzanym do 250°C.

Więcej przepisów na www.DoradcaSmaku.pl

Opis produktu

Prymat Przyprawa do pizzy i dań kuchni włoskiej 18 g
Warto wiedzieć: Przyprawa do pizzy to niezwykle aromatyczna mieszanka przyprawowa. Można w niej wyczuć wyraźne nuty bazylii, rozmarynu i pieprzu czarnego. Pasuje do: - pizzy - calzone - foccacii - sałatek - sosów Nietypowe zastosowanie: jest ciekawym dodatkiem do ciasta na wytrawne naleśniki.

30 inne produkty w tej samej kategorii: