MIESZANKI PRZYPRAW

Kotányi Przyprawa korzenna do piernika 27 g

Kotányi Przyprawa korzenna do piernika 27 g Zobacz większe

Nazwa: Kotányi Przyprawa korzenna do piernika 27 g

Ilość: 27 g

Cena 2,77 zł

Cena za kilogram 102,59 zł

2,77 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta KOTÁNYI GmbH,
A-2120 Wolkersdorf, PF 66,
Austria

dla
Kotányi Polonia Sp. z o.o.,
ul. Bitwy Warszawskiej 1920 r. 7,
02-366 Warszawa,
www.kotanyi.com,
info.pl@kotanyi.com
Dodatki Barwniki: Nie zawiera
Wzmacniacze smaku: Nie zawiera
Zalecenia dla alergików Seler: Może zawierać
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Może zawierać
Sezam: Może zawierać
Soja: Może zawierać



Produkt może zawierać zboża zawierające gluten, jaja, soję, seler, sezam, mleko (laktoza) i gorczycę.
Składniki cynamon
gałka muszkatołowa
kolendra
imbir
koper włoski
goździki
ziele angielskie
anyż
anyż gwiazdkowy
pieprz
kardamon
Przechowywanie Przechowywać w suchym miejscu.
Adres zwrotny Kotányi Polonia Sp. z o.o.,
ul. Bitwy Warszawskiej 1920 r. 7,
02-366 Warszawa,
www.kotanyi.com,
info.pl@kotanyi.com
Przygotowanie i stosowanie Zastosowanie: Niezastąpiona podczas pieczenia pierników świątecznych, drożdżowej strucli, herbatników i kompotu. Łatwy
Nazwa produktu uregulowana prawnie Przyprawa korzenna do piernika, mieszanka przypraw.
Przepisy Pierniczki na 2 blachy do pieczenia:
200 g mąki żytniej,
1 jajko,
50 g masła,
120 g cukru pudru,
1 łyżka miodu,
15 g przyprawy korzennej do piernika Kotányi,
skórka cytrynowa,
1/2 łyżeczki sody oczyszczonej,
40 g zmielonych orzechów włoskich,
1 jajko do posmarowania

Przygotowanie:
Zmiksuj masło, cukier i jajko. Dodaj pozostałe składniki i wyrób ciasto.

Rozwałkuj ciasto na grubość około 1 cm i wytnij różne kształty. Piecz w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 °C przez 10 minut.

Przechowuj w szczelnie zamkniętym blaszanym pudełku z laskami cynamonu i wanilii.

Opis produktu

Kotányi Przyprawa korzenna do piernika 27 g

30 inne produkty w tej samej kategorii: