MIESZANKI PRZYPRAW

Kamis Przyprawa do kurczaka po staropolsku Mieszanka przyprawowa 25 g

Kamis Przyprawa do kurczaka po staropolsku Mieszanka przyprawowa 25 g Zobacz większe

Nazwa: Kamis Przyprawa do kurczaka po staropolsku Mieszanka przyprawowa 25 g

Ilość: 25 g

Cena 1,94 zł

Cena za kilogram 77,60 zł

1,94 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Dodatki MSG (glutaminian): Nie zawiera
Zalecenia dla alergików Seler: Może zawierać
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Może zawierać



Może zawierać gorczycę, jaja, mleko, seler, zboża zawierające gluten.
Składniki sól
czosnek - 30%
majeranek - 7,5%
cebula
tymianek
kminek - 4%
imbir
oregano
kwas: kwas cytrynowy
Przechowywanie Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Adres zwrotny McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Więcej inspiracji znajdziecie na:
www.facebook.com/Kamis. Życie ze smakiem
www.kamis.pl
Kraj pochodzenia Polska
Nazwa produktu uregulowana prawnie Mieszanka przyprawowa.
Wartości odżywcze Średnia wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna : 784/186 (kJ/kcal)
Tłuszcz : 1,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0,2 g
Węglowodany : 28 g
w tym cukry : 27 g
Białko : 9,1 g
Sól : 43,0 g
Przepisy Skrzydełka w sosie cebulowym

Składniki (dla 4 osób): 8 skrzydełek, 1 duża cebula, 2 kromki razowego chleba, 2 łyżki białego wytrawnego wina, olej, 2 łyżki Przyprawy do kurczaka po staropolsku Kamis.

Przygotowanie:
1. Skrzydełka natrzyj przyprawą wymieszaną z 4 łyżkami oleju.
2. Ułóż w brytfance do pieczenia, wstaw do gorącego piekarnika i piecz w temperaturze 200°C przez ok. 1 godzinę, kilkakrotnie polewając sosem z pieczenia.
3. Skrzydełka przełóż na talerz. Wylej nadmiar tłuszczu z brytfanki.
4. Cebulę i pokruszony chleb podsmaż na złoto na 2 łyżkach oleju i przełóż do brytfanki, w której piekły się skrzydełka.
5. Do brytfanki wlej 1 szklankę wody i wino, gotuj na małym ogniu ok. 5 minut. Dokładnie zmiksuj. Skrzydełka podawaj z sosem.

Opis produktu

Kamis Przyprawa do kurczaka po staropolsku Mieszanka przyprawowa 25 g
Najbardziej ceniony w kuchni staropolskiej był kapłon, czyli kastrowany młody kogut, dobrze podtuczony. Sarmaci rozpływali się nad jego delikatnym i smakowitym mięsem, które wystarczyło tylko polać rumianym masłem. Słyszałem, że wykwintności dodaje mu polanie w czasie pieczenia białym winem albo sokiem z cytryny. Smak ma wtedy wyborny.

30 inne produkty w tej samej kategorii: