MIESZANKI PRZYPRAW

Kamis Przyprawa do ryb Mieszanka przyprawowa 20 g

Kamis Przyprawa do ryb Mieszanka przyprawowa 20 g Zobacz większe

Nazwa: Kamis Przyprawa do ryb Mieszanka przyprawowa 20 g

Ilość: 20 g

Cena 1,94 zł

Cena za kilogram 97,00 zł

1,94 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Dodatki MSG (glutaminian): Nie zawiera
Zalecenia dla alergików Seler: Może zawierać
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Zawiera
Soja: Może zawierać



Może zawierać jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
Składniki sól
czosnek
bazylia - 10%
gorczyca biała
cukier
imbir
tymianek - 3%
natka pietruszki - 3%
kwas: kwas cytrynowy
rozmaryn
Przechowywanie Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Adres zwrotny McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Więcej inspiracji znajdziecie na:
www.facebook.com/Kamis. Życie ze smakiem
www.kamis.pl
Kraj pochodzenia Polska
Nazwa produktu uregulowana prawnie Mieszanka przyprawowa.
Wartości odżywcze Średnia wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna : 902/214 (kJ/kcal)
Tłuszcz : 3,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0 g
Węglowodany : 34 g
w tym cukry : 33 g
Białko : 8,0 g
Sól : 42,0 g
Przepisy Łosoś ze szpinakiem

Składniki (dla 4 osób): 4 filety z łososia (po ok. 200 g), 8 łyżeczek soku z cytryny, 700 g ziemniaków pokrojonych w cienkie plastry, 500 g świeżego szpinaku (lub 250 g mrożonego w liściach), 0,5 l bulionu drobiowego, 80 ml śmietanki 18%, olej, produkty Kamis: 2 łyżeczki Przyprawy do ryb, 4 łyżeczki Czosnku granulowanego.

Przygotowanie:
1. Każdy filet posyp 1/2 łyżeczki przyprawy, polej 1 łyżeczką soku z cytryny, i 1 łyżką oleju. Odstaw w chłodne miejsce na pół godziny.
2. Filety ułóż w naczyniu żaroodpornym i piecz w piekarniku z funkcją grill w temp. 250°C przez 15 minut.
3. Na patelnię wlej 4 łyżki oleju, wrzuć ziemniaki i smaż 10 minut, od czasu do czasu mieszając.
4. Wlej bulion, dodaj czosnek, szpinak i gotuj, aż szpinak i ziemniaki będą miękkie. Dodaj śmietankę.
5. Łososia podawaj ułożonego na warstwie ziemniaków ze szpinakiem i polanego 1 łyżeczką soku z cytryny.

Opis produktu

Kamis Przyprawa do ryb Mieszanka przyprawowa 20 g
Łososia od wieków uważano za rarytas. Nawet dziś, gdy łatwiej go zdobyć, wciąż ma status ryby wykwintnej. Najcenniejszy w łososiu jest delikatny smak i dlatego doprawia się go subtelnie. Niektórzy zapiekają go w miodowo-musztardowym sosie i posypują orzechami, lecz nawet smażony na grillu lub patelni, delikatnie zmacerowany w ziołach i przyprawach, prezentuje się i smakuje bardzo szlachetnie.

30 inne produkty w tej samej kategorii: