MIESZANKI PRZYPRAW

Nadir Przyprawa do kurczaka klasyczna 25 g

Nadir Przyprawa do kurczaka klasyczna 25 g Zobacz większe

Nazwa: Nadir Przyprawa do kurczaka klasyczna 25 g

Ilość: 25 g

Cena 1,19 zł

Cena za kilogram 47,60 zł

Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie

1,19 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Prymat sp. z o.o.,
ul. Chlebowa 14,
44-337 Jastrzębie-Zdrój,
Polska,
Tel.: +48/32/47 33 833,
www.prymatgroup.pl
Zalecenia dla alergików Seler: Może zawierać
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Może zawierać
Orzeszki ziemne: Może zawierać
Sezam: Może zawierać
Soja: Może zawierać



Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler, orzeszki ziemne i sezam.
Składniki sól
wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy
papryka słodka (13,2%)
cebula (2,5%)
chili
rozmaryn
pieprz czarny
majeranek
Przechowywanie Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Adres zwrotny Prymat sp. z o.o.,
ul. Chlebowa 14,
44-337 Jastrzębie-Zdrój,
Polska,
Tel.: +48/32/47 33 833,
www.prymatgroup.pl
Nazwa produktu uregulowana prawnie Przyprawa do kurczaka klasyczna - suszona mieszanka przyprawowa.
Wartości odżywcze w 100 g produktu:
Wartość energetyczna : 453 kJ / 108 kcal
Tłuszcz : 2,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0,4 g
Węglowodany : 9,3 g
w tym cukry : 2,0 g
Białko : 10 g
Sól : 68,3 g
Przepisy Podudzia z kurczaka po włosku

Składniki:
4 podudzia z kurczaka zagrodowego, 1 pokrojona w dużą kostkę cebula, 4 pokrojone w plastry ząbki czosnku z ziołami, 6 pokrojonych w paski pomidorów suszonych, 1 łyżka kaparów, 8 zielonych oliwek, 8 czarnych oliwek, 1 szklanka rosołu z kury, 200 ml pomidorów pelati, ser parmezan

Marynata:
2 łyżki przyprawy do kurczaka klasycznej Nadir, 1/2 szklanki oleju z suszonych pomidorów, 2 łyżki musztardy czeskiej, 2 łyżki syropu klonowego.

Do smaku:
sól morska, pieprz czarny, tymianek suszony, oregano suszone

Sposób przygotowania:
Osuszone podudzia z kurczaka nacieramy połączonym uprzednio wszystkimi składnikami marynaty i wkładamy do lodówki na minimum godzinę. W garnku na rozgrzanym oleju smażymy mięso z każdej strony na złoty kolor, dodając cebulę, czosnek, suszone pomidory, kapary, oliwki, wlewamy rosół i dusimy na wolnym ogniu około pół godziny. Pod koniec duszenia wlewamy pomidory pelati i doprawiamy do smaku. Tak przygotowane podudzia podajemy w miseczce, posypujemy parmezanem, dekorujemy jabłuszkami kaparowymi i listkami bazylii.

Opis produktu

Nadir Przyprawa do kurczaka klasyczna 25 g

30 inne produkty w tej samej kategorii: