Brak produktów
Minimalna kwota: 50,00 zł
Brakuje jeszcze: -50,00 zł
DOWÓZ | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Poniedziałek 2024-04-22 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Wtorek 2024-04-23 |
||||||
Środa 2024-04-24 |
||||||
Czwartek 2024-04-25 |
||||||
Piątek 2024-04-26 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
ODBIÓR W SKLEPIE Lublin, ul. Turystyczna 1 |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Poniedziałek 2024-04-22 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Wtorek 2024-04-23 |
||||||
Środa 2024-04-24 |
||||||
Czwartek 2024-04-25 |
||||||
Piątek 2024-04-26 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
DOWÓZ dla niektórych kodów (dwa przedziały) |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Poniedziałek 2024-04-22 |
10:30-12:30 |
16:30-18:00 |
||||
Wtorek 2024-04-23 |
||||||
Środa 2024-04-24 |
||||||
Czwartek 2024-04-25 |
||||||
Piątek 2024-04-26 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
Nazwa: Appetita Przyprawa do mięs 100 g
Ilość: 100 g
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Adres producenta | Colian sp. z o.o. ul. Zdrojowa 1 62-860 Opatówek Polska |
Dodatki | Nie zawiera: MSG (glutaminian) |
Zalecenia dla alergików | Seler: Może zawierać Gorczyca: Może zawierać Soja: Może zawierać Pszenica: Zawiera Może zawierać gorczycę, seler, soję. |
Składniki | sól morska (35%) papryka słodka cukier cebula czosnek pomidor w proszku mąka pszenna rozmaryn majeranek papryka ostra tymianek pieprz czarny oregano pietruszka nać olej roślinny rzepakowy |
Przechowywanie | Przechowywać w suchym miejscu. |
Adres zwrotny | Colian sp. z o.o. ul. Zdrojowa 1 62-860 Opatówek Polska www.appetita.pl www.colian.com |
Nazwa produktu uregulowana prawnie | Przyprawa do mięs |
Wartości odżywcze | w 100 g Wartość energetyczna: 898 kJ / 215 kcal Tłuszcz : 4,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0,9 g Węglowodany : 28 g w tym cukry : 14 g Białko : 7,3 g Sól : 34,1 g |
Przepisy | Schab pieczony z jabłkami Składniki: 1 kg schabu bez kości, 2 łyżki przyprawy do mięs Appetita, 2 ząbki czosnku, 2 łyżki oleju do smażenia, 1 cebula, 4 jabłka. Przygotowanie: Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Przeciśnięty przez praskę czosnek połączyć z olejem i przyprawą do mięs Appetita. Taką marynatą natrzeć schab, owinąć folią, odstawić do lodówki na kilka godzin. Patelnię rozgrzać, wlać łyżkę oleju i obsmażyć schab ze wszystkich stron. Mięso przełożyć do natłuszczonej brytfanki. Odrobiną wody "wymyć smak" po smażeniu, wlać do schabu i wstawić go na godzinę do piekarnika (180°C). Co 20 minut podlewać sosem spod pieczenia. Obrane jabłka pozbawić gniazd nasiennych, pokroić na ćwiartki, podobnie pokroić cebulę i wrzucić do podpieczonego mięsa. Wstawić do piekarnika na 30 minut. Po upieczeniu wyjąć z brytfanki jabłka i cebulę, włożyć do miksera, zalać sosem spod pieczeni, zmiksować. Mięso włożyć do wyłączonego, ale ciepłego jeszcze piekarnika na ok. 15 minut. Po takim "odpoczynku" schab wyjąć na deskę, pokroić w centymetrowe plastry i podać z pieczonymi ziemniakami oraz sosem jabłkowym. Smacznego |
20 g
25 g
25 g
30 g
10 g
20 g
20 g
20 g
15 g
20 g
20 g
30 g
30 g
24 g
45 g
170 g
75 g
25 g
19 g
18 g
30 g
30 g
30 g
12 g
10 g
20 g