Brak produktów
Minimalna kwota: 50,00 zł
Brakuje jeszcze: -50,00 zł
DOWÓZ | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Czwartek 2024-03-28 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Piątek 2024-03-29 |
||||||
Poniedziałek 2024-04-01 |
||||||
Wtorek 2024-04-02 |
||||||
Środa 2024-04-03 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
ODBIÓR W SKLEPIE Lublin, ul. Turystyczna 1 |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Czwartek 2024-03-28 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Piątek 2024-03-29 |
||||||
Poniedziałek 2024-04-01 |
||||||
Wtorek 2024-04-02 |
||||||
Środa 2024-04-03 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
DOWÓZ dla niektórych kodów (dwa przedziały) |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Czwartek 2024-03-28 |
10:30-12:30 |
16:30-18:00 |
||||
Piątek 2024-03-29 |
||||||
Poniedziałek 2024-04-01 |
||||||
Wtorek 2024-04-02 |
||||||
Środa 2024-04-03 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
Nazwa: Knorr Przyprawa czerwone curry 15 g
Ilość: 15 g
Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Adres producenta | Unilever Polska Sp. z o.o. Al. Jerozolimskie 134 02-305 Warszawa |
Zalecenia dla alergików | Seler: Może zawierać Zboża zawierające gluten: Może zawierać Jaja: Może zawierać Mleko: Może zawierać Gorczyca: Może zawierać Soja: Może zawierać Może zawierać zboża (gluten), mleko, jaja, soję, seler i gorczycę. |
Składniki | imbir (17%) papryka (15%) cukier trzcinowy cebula (13%) czosnek trawa cytrynowa (10%) kolendra pieprz cayenne (6,7%) mięta natka kolendry galangal (tajski imbir) (1,4%) liście limonki kaffir (1,4%) pieprz |
O produkcie | Kompozycja m.in. pieprzu cayenne, wyrazistego imbiru i galangalu to sekret dań kuchni tajskiej. Podkreśli smak wołowiny, kurczaka, ryżu, krewetek i ryb. Doskonała do zup, dipów i sosów. Odpowiedni dla wegan. |
Przechowywanie | Przechowywać w suchym, chłodnym i zaciemnionym miejscu. |
Adres zwrotny | Unilever Polska Sp. z o.o. Al. Jerozolimskie 134 02-305 Warszawa Infolinia: 801 109 387 całkowity koszt połączenia: 1 impuls wg taryfy operatora. |
Przygotowanie i stosowanie | Kurczak po tajsku z grilla Lista zakupów: 400 g piersi z kurczaka 1 opakowanie Czerwone Curry Knorr 2 pomidory 2 papryki kolorowe 1 czerwona cebula 200 g mleczka kokosowego 1 trawa cytrynowa 3 listki limonki kaffir 3 cm kawałek galangalu lub imbiru 1 pęczek natki kolendry 1 mała papryczka chilli 50 ml oleju roślinnego Sposób przygotowania: 1. Pomidory zetrzyj na tarce, cebulę i paprykę pokrój. 2. Kurczaka przekrój na mniejsze kawałki, oprósz solą, obsmaż na patelni na rozgrzanym tłuszczu, przełóż na bok. 3. Na patelni smaż chwilę cebulę i paprykę, dodaj mleczko kokosowe, pomidory, trawę cytrynową, listki limonki, starty galangal, chili, przyprawę Knorr. 4. Całość gotuj 10 minut, tak aby sos zredukował się o połowę, po tym czasie dodaj kurczaka. Całość przykryj, gotuj jeszcze około 5 minut. Sos dopraw opcjonalnie odrobiną soli, podawaj z ryżem, obficie oprósz natką kolendry. Inspiracji i przepisów szukaj na www.przepisy.pl |
Nazwa produktu uregulowana prawnie | Mieszanka przypraw czerwone curry |
Wartości odżywcze | 100 g przyprawy Energia: 1280 kJ/306 kcal Tłuszcz : 5,5 g w tym kwasy nasycone : 1,2 g Węglowodany : 49 g w tym cukry : 24 g Błonnik : 22 g Białko : 10 g Sól : 0,6 g Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.: |
Przepisy | Kurczak po tajsku z grilla Lista zakupów: 400 g piersi z kurczaka 1 opakowanie Czerwone Curry Knorr 2 pomidory 2 papryki kolorowe 1 czerwona cebula 200 g mleczka kokosowego 1 trawa cytrynowa 3 listki limonki kaffir 3 cm kawałek galangalu lub imbiru 1 pęczek natki kolendry 1 mała papryczka chilli 50 ml oleju roślinnego Sposób przygotowania: 1. Pomidory zetrzyj na tarce, cebulę i paprykę pokrój. 2. Kurczaka przekrój na mniejsze kawałki, oprósz solą, obsmaż na patelni na rozgrzanym tłuszczu, przełóż na bok. 3. Na patelni smaż chwilę cebulę i paprykę, dodaj mleczko kokosowe, pomidory, trawę cytrynową, listki limonki, starty galangal, chili, przyprawę Knorr. 4. Całość gotuj 10 minut, tak aby sos zredukował się o połowę, po tym czasie dodaj kurczaka. Całość przykryj, gotuj jeszcze około 5 minut. Sos dopraw opcjonalnie odrobiną soli, podawaj z ryżem, obficie oprósz natką kolendry. Inspiracji i przepisów szukaj na www.przepisy.pl |
50 g
10 g
20 g
100 g
20 g
25 g
25 g
30 g
10 g
20 g
20 g
20 g
15 g
20 g
20 g
30 g
30 g
24 g
45 g
170 g
75 g
25 g
19 g
18 g
30 g
30 g
30 g