MIESZANKI PRZYPRAW

Knorr Przyprawa czerwone curry 15 g

Knorr Przyprawa czerwone curry 15 g Zobacz większe

Nazwa: Knorr Przyprawa czerwone curry 15 g

Ilość: 15 g

Cena 3,01 zł

Cena za kilogram 200,67 zł

Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie

3,01 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Unilever Polska Sp. z o.o.
Al. Jerozolimskie 134
02-305 Warszawa
Zalecenia dla alergików Seler: Może zawierać
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Może zawierać
Soja: Może zawierać



Może zawierać zboża (gluten), mleko, jaja, soję, seler i gorczycę.
Składniki imbir (17%)
papryka (15%)
cukier trzcinowy
cebula (13%)
czosnek
trawa cytrynowa (10%)
kolendra
pieprz cayenne (6,7%)
mięta
natka kolendry
galangal (tajski imbir) (1,4%)
liście limonki kaffir (1,4%)
pieprz
O produkcie Kompozycja m.in. pieprzu cayenne, wyrazistego imbiru i galangalu to sekret dań kuchni tajskiej. Podkreśli smak wołowiny, kurczaka, ryżu, krewetek i ryb. Doskonała do zup, dipów i sosów.

Odpowiedni dla wegan.
Przechowywanie Przechowywać w suchym, chłodnym i zaciemnionym miejscu.
Adres zwrotny Unilever Polska Sp. z o.o.
Al. Jerozolimskie 134
02-305 Warszawa
Infolinia: 801 109 387
całkowity koszt połączenia: 1 impuls wg taryfy operatora.
Przygotowanie i stosowanie Kurczak po tajsku z grilla

Lista zakupów:
400 g piersi z kurczaka
1 opakowanie Czerwone Curry Knorr
2 pomidory
2 papryki kolorowe
1 czerwona cebula
200 g mleczka kokosowego
1 trawa cytrynowa
3 listki limonki kaffir
3 cm kawałek galangalu lub imbiru
1 pęczek natki kolendry
1 mała papryczka chilli
50 ml oleju roślinnego

Sposób przygotowania:
1. Pomidory zetrzyj na tarce, cebulę i paprykę pokrój.
2. Kurczaka przekrój na mniejsze kawałki, oprósz solą, obsmaż na patelni na rozgrzanym tłuszczu, przełóż na bok.
3. Na patelni smaż chwilę cebulę i paprykę, dodaj mleczko kokosowe, pomidory, trawę cytrynową, listki limonki, starty galangal, chili, przyprawę Knorr.
4. Całość gotuj 10 minut, tak aby sos zredukował się o połowę, po tym czasie dodaj kurczaka. Całość przykryj, gotuj jeszcze około 5 minut. Sos dopraw opcjonalnie odrobiną soli, podawaj z ryżem, obficie oprósz natką kolendry.

Inspiracji i przepisów szukaj na www.przepisy.pl
Nazwa produktu uregulowana prawnie Mieszanka przypraw czerwone curry
Wartości odżywcze 100 g przyprawy
Energia: 1280 kJ/306 kcal
Tłuszcz : 5,5 g
w tym kwasy nasycone : 1,2 g
Węglowodany : 49 g
w tym cukry : 24 g
Błonnik : 22 g
Białko : 10 g
Sól : 0,6 g
Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.:
Przepisy Kurczak po tajsku z grilla

Lista zakupów:
400 g piersi z kurczaka
1 opakowanie Czerwone Curry Knorr
2 pomidory
2 papryki kolorowe
1 czerwona cebula
200 g mleczka kokosowego
1 trawa cytrynowa
3 listki limonki kaffir
3 cm kawałek galangalu lub imbiru
1 pęczek natki kolendry
1 mała papryczka chilli
50 ml oleju roślinnego

Sposób przygotowania:
1. Pomidory zetrzyj na tarce, cebulę i paprykę pokrój.
2. Kurczaka przekrój na mniejsze kawałki, oprósz solą, obsmaż na patelni na rozgrzanym tłuszczu, przełóż na bok.
3. Na patelni smaż chwilę cebulę i paprykę, dodaj mleczko kokosowe, pomidory, trawę cytrynową, listki limonki, starty galangal, chili, przyprawę Knorr.
4. Całość gotuj 10 minut, tak aby sos zredukował się o połowę, po tym czasie dodaj kurczaka. Całość przykryj, gotuj jeszcze około 5 minut. Sos dopraw opcjonalnie odrobiną soli, podawaj z ryżem, obficie oprósz natką kolendry.

Inspiracji i przepisów szukaj na www.przepisy.pl

Opis produktu

Knorr Przyprawa czerwone curry 15 g
Kompozycja m.in. pieprzu cayenne, wyrazistego imbiru i galangalu to sekret dań kuchni tajskiej. Podkreśli smak wołowiny, kurczaka, ryżu, krewetek i ryb. Doskonała do zup, dipów i sosów. Odpowiedni dla wegan.

30 inne produkty w tej samej kategorii: