Brak produktów
Minimalna kwota: 50,00 zł
Brakuje jeszcze: -50,00 zł
DOWÓZ | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Poniedziałek 2024-04-22 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Wtorek 2024-04-23 |
||||||
Środa 2024-04-24 |
||||||
Czwartek 2024-04-25 |
||||||
Piątek 2024-04-26 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
ODBIÓR W SKLEPIE Lublin, ul. Turystyczna 1 |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Poniedziałek 2024-04-22 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Wtorek 2024-04-23 |
||||||
Środa 2024-04-24 |
||||||
Czwartek 2024-04-25 |
||||||
Piątek 2024-04-26 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
DOWÓZ dla niektórych kodów (dwa przedziały) |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Poniedziałek 2024-04-22 |
10:30-12:30 |
16:30-18:00 |
||||
Wtorek 2024-04-23 |
||||||
Środa 2024-04-24 |
||||||
Czwartek 2024-04-25 |
||||||
Piątek 2024-04-26 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
Nazwa: Vegeta Przyprawa warzywna do potraw 450 g
Ilość: 450 g
Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Adres producenta | PODRAVKA d.d., A. Starčevića 32, 48000 Koprivnica, Chorwacja |
Dodatki | Nie zawiera: Dodatek MSG |
Zalecenia dla alergików | Seler: Zawiera |
Składniki | sól suszone warzywa 17,4 % (marchew, pasternak, ziemniaki, cebula, SELER, natka pietruszki) cukier ekstrakt drożdżowy skrobia kukurydziana przyprawy wzmacniacz smaku (inozynian disodowy) barwnik (ryboflawina) |
Przechowywanie | Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze otoczenia. |
Adres zwrotny | PODRAVKA d.d., A. Starčevića 32, 48000 Koprivnica, Chorwacja |
Przygotowanie i stosowanie | Sposób przyrządzania: Na jedną porcję (250 ml) gotowanej lub duszonej potrawy (zup, sosów, ryżu, warzyw i potraw mięsnych) dodać 1 łyżeczkę (3 g) Vegety na 5 minut przed końcem gotowania. Mięso lub potrawy rybne przed pieczeniem doprawić Vegetą według uznania. |
Nazwa produktu uregulowana prawnie | Przyprawa warzywna do potraw |
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza w 100 g produktu Wartość energetyczna: 567 kJ / 134 kcal Tłuszcz: 0,3 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g Węglowodany: 27 g w tym cukry: 23 g Błonnik: 4,4 g Białko: 3,6 g Sól: 61,9 g |
Przepisy | Pieczony kurczak z warzywami: 4 filety z kurczaka ( ok. 600 g), 3 cebule, 200 g czerwonej papryki, 150 g cukinii, 400 g przecieru pomidorowego Podravka, 2 ząbki czosnku, 100 g startego żółtego sera, szczypta pieprzu, 2 łyżki oliwy z oliwek, 1 łyżka Vegety bez dodatku glutaminianu sodu. Filety z kurczaka doprawić Vegetą i usmażyć z obu stron na rozgrzanej oliwie z oliwek, aż będą złotobrązowe. Filety zdjąć z patelni i odłożyć. Na tej samej patelni smażyć przez 2 minuty drobno posiekaną cebulę i paprykę, następnie dodać drobno posiekany czosnek i pokrojoną cukinię. Dodać przecier pomidorowy, pieprz, łyżkę Vegety i gotować na wolnym ogniu przez dwie minuty. Warzywa przełożyć do niedużego naczynia żaroodpornego (około 20 x 20 cm). Kurczaka ułożyć na wierzchu i lekko zanurzyć w warzywach. Można posypać startym żółtym serem. Piec przez 15 minut w temperaturze 200°C. Podawać na ciepło z grzankami. |
20 g
100 g
25 g
25 g
30 g
10 g
20 g
20 g
20 g
15 g
20 g
20 g
30 g
30 g
24 g
45 g
170 g
75 g
25 g
19 g
18 g
30 g
30 g
30 g
12 g
10 g