MIESZANKI PRZYPRAW

Prymat Przyprawa grill pikantny 80 g

Nazwa: Prymat Przyprawa grill pikantny 80 g

Ilość: 80 g

Cena 5,08 zł

Cena za kilogram 63,50 zł

Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie

5,08 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Prymat Sp. z o.o.
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska
Dodatki Nie zawiera: Dodatek MSG
Zalecenia dla alergików Seler: Może zawierać
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Zawiera
Orzeszki ziemne: Może zawierać
Sezam: Może zawierać
Soja: Może zawierać



Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, seler, orzeszki ziemne i sezam.
Składniki sól
papryka słodka
cebula
owoc kolendry
gorczyca biała
majeranek
chili (3%)
cukier
owoc jałowca
pieprz czarny (2,2%)
czosnek
rozmaryn
Przechowywanie Przechowywać zamknięte w suchym i zacienionym miejscu.
Adres zwrotny Prymat Sp. z o.o.
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska
Tel.: +48/32/47 33 833
Nazwa produktu uregulowana prawnie Przyprawa Grill pikantny - suszona mieszanka przyprawowa.
Wartości odżywcze w 100 g produktu:
Wartość energetyczna : 926 kJ / 222 kcal
Tłuszcz : 7,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9 g
Węglowodany : 22 g
w tym cukry : 10 g
Białko : 8,4 g
Sól : 35,2 g
Przepisy Chrupiące grillowane skrzydełka

Składniki:
- 20 dużych skrzydełek z kurczaka,
- świeża kolendra do dekoracji.
Marynata:
- 2 łyżki przyprawy Grill pikantny Prymat,
- 3 łyżki miodu,
- 3 łyżki sosu sojowego,
- 1 łyżka startego świeżego imbiru,
- 1 drobno posiekana papryczka chili bez pestek
- 2 łyżki soku z cytryny.

Przygotowanie:
Wszystkie składniki marynaty dokładnie wymieszać. Umyte i oczyszczone skrzydełka naciąć na zgięciu, zamarynować i odstawić na ok. 4-6 godzin do lodówki. Tak przygotowane skrzydełka grillować ok. 30 min, od czasu do czasu obracając.
Skropić sokiem z cytryny i udekorować listkami świeżej kolendry.

Więcej przepisów na:
www.DoradcaSmaku.pl

Opis produktu

Prymat Przyprawa grill pikantny 80 g
Warto wiedzieć Podczas marynowania mięs na grilla większe kawałki oraz te ze skórą warto ponakłuwać widelcem. Ułatwi to wchłanianie się marynaty w głąb mięsa.

30 inne produkty w tej samej kategorii: