MIESZANKI

Hortex Mieszanka chińska 450 g

Hortex Mieszanka chińska 450 g Zobacz większe

Nazwa: Hortex Mieszanka chińska 450 g

Ilość: 450 g

Cena 7,61 zł

Cena za kilogram 16,91 zł

7,61 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Polski Ogród sp. z o.o.,
ul. Mszczonowska 2,
02-337 Warszawa
Zalecenia dla alergików Seler: Może zawierać
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Może zawierać
Soja: Może zawierać



Produkt może zawierać: seler, gorczycę, mleko, jaja, soję, zboża zawierające gluten.
Składniki warzywa 80 % w zmiennych proporcjach: marchew, kiełki fasoli Mung, papryka, por, cebula
pędy bambusa 10 %
grzyby mun 10 %
Przechowywanie Chronić przed rozmrożeniem.
Nie zamrażać powtórnie.

Sposób przechowywania w warunkach domowych (temperatura / okres przechowywania)
* -6 °C - 4 dni
** -12 °C - 1 miesiąc
*** poniżej -18 °C - do daty podanej na opakowaniu

Przechowywać w temperaturze poniżej -18 °C
Adres zwrotny Polski Ogród sp. z o.o.,
ul. Mszczonowska 2,
02-337 Warszawa
Przygotowanie i stosowanie Spożywać po obróbce termicznej
Kraj pochodzenia Produkt UE
Nazwa produktu uregulowana prawnie Mieszanka chińska. Mieszanka warzywna z pędami bambusa i grzybami mun. Produkt głęboko mrożony.
Wartości odżywcze Wartosć odżywcza 100 g produktu
Wartość energetyczna: 116 kJ / 28 kcal
Tłuszcz: <0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
Węglowodany: 3,3 g
w tym cukry: 2,8 g
Błonnik: 2,9 g
Białko: 1,5 g
Sól: 0,05 g
Instrukcje dotyczące przyrządzenia Gotować we wrzątku
Od postaci zamrożonej
bez rozmrażania
Garnek: Zawartość opakowania wsypać do wrzącej, osolonej wody. Warzywa gotować ok. 5-8 minut, odcedzić. Podawać jw.

Smażyć w płytkim tłuszczu
Od postaci zamrożonej
bez rozmrażania
Patelnia: Zawartość opakowania wsypać na rozgrzany olej, posolić. Smażyć 5-8 minut. W trakcie smażenia można dodać olej sojowy, posypać przyprawą chińską. Podawać z ryżem lub makaronem sojowym.
Przepisy Kulinarne inspiracje Hortex
Sajgonki

Składniki:
- Mieszanka chińska Hortex - 1 opakowanie
- 300 g mięsa z udek kurczaka
- 1 opakowanie papieru ryżowego
- olej do smażenia (najlepiej ryżowy)
- sól, pieprz

marynata:
- 4-5 łyżek sosu chili słodko-pikantnego

Gotowe w 40 minut

Przygotowanie:
Mięso pokrój w wąskie paski i włóż do marynaty na 30 minut. Później usmaż je na gorącym oleju, a po kilku minutach dodaj warzywa. Smaż dalsze 10 minut, lekko przestudź. Dopraw do smaku. Przygotuj papier ryżowy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Farsz zawiń w papier ryżowy. Zwinięte sajgonki osusz na ręczniku papierowym, a następnie usmaż na kolor złoty.

Opis produktu

Hortex Mieszanka chińska 450 g

29 inne produkty w tej samej kategorii: