MIESZANKI

FRoSTA Warzywa na patelnię żółte 400 g

FRoSTA Warzywa na patelnię żółte 400 g Zobacz większe

Nazwa: FRoSTA Warzywa na patelnię żółte 400 g

Ilość: 400 g

Cena 11,99 zł

Cena za kilogram 29,98 zł

Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie

11,99 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta FRoSTA sp. z o.o.,
ul. Witebska 63,
85-778 Bydgoszcz,
Polska
www.frosta.pl,
info@frosta.pl
Dodatki Nie zawiera: Barwniki
Nie zawiera: Wzmacniacze smaku
Nie zawiera: Aromaty
Zalecenia dla alergików Seler: Może zawierać
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Soja: Może zawierać



Produkt może zawierać śladowe ilości glutenu, soi, mleka, selera.
Składniki żółte warzywa 75% (ziemniak smażone (ziemniaki, olej słonecznikowy, dekstroza, sól), marchew żółta, kukurydza)
cebula
czerwona papryka
woda
koperek 1,5%
sól
Przechowywanie Przechowując poniżej -18°C najlepiej spożyć przed końcem: patrz nadruk na opakowaniu.
Przechowywanie w domu:
*(-6°C): 4 dni;
**(-12°C): 3 tygodnie;
***(-18°C): do daty minimalnej trwałości (patrz nadruk na opakowaniu).

Rozmrożonego produktu ponownie nie zamrażać.
Adres zwrotny FRoSTA sp. z o.o.,
ul. Witebska 63,
85-778 Bydgoszcz,
Polska
www.frosta.pl,
info@frosta.pl
Przygotowanie i stosowanie Kulinarne inspiracje
...i z pomysłem: Zapiekanka bałkańska

Składniki: 1 opakowanie Żółtych warzyw na patelnię FRoSTY, 250 g pieczarek, 100 g pikantnej kiełbasy (np. pepperoni), 100 g oscypka, olej

Sposób przygotowania:
1. Warzywa ułóż w naczyniu żaroodpornym i wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C, na 15 minut.
2. Na patelni rozgrzej olej. Pieczarki przekrój na pół, kiełbasę pokrój w plastry i podsmaż na patelni.
3. Usmażone pieczarki i kiełbasę wyłóż na warzywa, posyp startym oscypkiem i zapiekaj jeszcze przez 7 minut.
Oscypek możesz zastąpić serem wędzonym.
Nazwa produktu uregulowana prawnie Żółte warzywa na patelnię z koperkiem. Produkt głęboko mrożony.
Wartości odżywcze Wartość odżywcza na 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 341 kJ/ 81 kcal
Tłuszcz: 1,4 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 14,3 g
- w tym cukry: 2,7 g
Białko: 1,6 g
Sól: 0,93 g
Instrukcje dotyczące przyrządzenia Odgrzać w kuchence mikrofalowej
Od postaci zamrożonej
Kuchenka mikrofalowa: Do odpowiedniego naczynia wrzuć zamrożone warzywa. Podgrzewaj pod przykryciem przy mocy 850 W przez 5 minut. Następnie wymieszaj i podgrzewaj bez przykrycia przy mocy 850 W przez 3 minuty.

Smażyć w płytkim tłuszczu
Od postaci zamrożonej
Patelnia: Na patelni rozgrzej dwie łyżki oleju. Wrzuć zamrożone warzywa i smaż na średnim ogniu pod przykryciem przez 9 minut, od czasu do czasu mieszając.

Opis produktu

FRoSTA Warzywa na patelnię żółte 400 g

30 inne produkty w tej samej kategorii: