OWOCE MORZA

Krewetki tygrysie (Penaeus monodon), całe. Wyhodowane w Wietnamie lub Indiach. Rozmiar: 8-12 Produkt głęboko mrożony. Nie zamraż

Krewetki tygrysie (Penaeus monodon), całe.
Wyhodowane w Wietnamie lub Indiach.
Rozmiar: 8-12
Produkt głęboko mrożony. Nie zamraż Zobacz większe

Nazwa: Krewetki tygrysie (Penaeus monodon), całe. Wyhodowane w Wietnamie lub Indiach. Rozmiar: 8-12 Produkt głęboko mrożony. Nie zamraż

Ilość: 400 g

Cena 52,84 zł

Cena za kilogram 132,10 zł

Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie

52,84 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Dystrybutor: SCAWAR Sp. z o.o.,
ul. Jutrzenki 156, 02-231 Warszawa
Składniki KREWETKI tygrysie (Penaeus monodon), przeciwutleniacz: PIROSIARCZYN sodu.
O produkcie Krewetki tygrysie (Penaeus monodon), całe. Wyhodowane w Wietnamie lub Indiach. Rozmiar: 8-12 Produkt głęboko mrożony. Nie zamrażać powtórnie.

Przechowywanie Lodówka: 24 godziny; półka na lód (-6°C): 3 dni; zamrażarka (-18°C): do daty minimalnej trwałości.
Adres zwrotny Dystrybutor: SCAWAR Sp. z o.o.,
ul. Jutrzenki 156, 02-231 Warszawa
Przygotowanie i stosowanie Bez rozmrażania. Spożywać po przyrządzeniu.
Bulion: krewetki włożyć do zimnego bulionu, gotować przez 6- 8 minut od zagotowania, odcedzić, przepłukać zimną wodą.
Piekarnik: rozgrzać piekarnik do 180ºC (termostat 6). Wyjąć krewetki z opakowania, umieścić na odpowiednim płaskim naczyniu, dodać kawałki masła i oliwę z oliwek. Piec w temperaturze 180ºC (termostat 6) przez około 15 minut.
Patelnia: obsmażyć krewetki na dużym ogniu w niewielkiej ilości oliwy z oliwek a następnie smażyć dalej na małym ogniu przez około 6- 8 minut, od czasu do czasu obracając.
Grill: skopić krewetki oliwą z oliwek i grillować 3- 4 minuty z każdej strony.
Adres dystrybutora Dystrybutor: SCAWAR Sp. z o.o.,
ul. Jutrzenki 156, 02-231 Warszawa
Nazwa produktu uregulowana prawnie WM KREWETKI TYGRYSIE BLACK TIGER CALE SUROWE 8/12 400g
Ostrzeżenie dotyczące bezpieczeństwa Bez rozmrażania. Spożywać po przyrządzeniu.
Bulion: krewetki włożyć do zimnego bulionu, gotować przez 6- 8 minut od zagotowania, odcedzić, przepłukać zimną wodą.
Piekarnik: rozgrzać piekarnik do 180ºC (termostat 6). Wyjąć krewetki z opakowania, umieścić na odpowiednim płaskim naczyniu, dodać kawałki masła i oliwę z oliwek. Piec w temperaturze 180ºC (termostat 6) przez około 15 minut.
Patelnia: obsmażyć krewetki na dużym ogniu w niewielkiej ilości oliwy z oliwek a następnie smażyć dalej na małym ogniu przez około 6- 8 minut, od czasu do czasu obracając.
Grill: skopić krewetki oliwą z oliwek i grillować 3- 4 minuty z każdej strony.
Wartości odżywcze Wartość odżywcza: Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna: 419 kJ/ 99 kcal
Całkowita zawartość tłuszczu: 0,4 g
Tłuszcze nasycone: 0,1 g
Węglowodany: 0,4 g
Cukry: 0 g
Błonnik: 0 g
Białko: 23,4 g
Sól: 1,425 g

Opis produktu

Krewetki tygrysie (Penaeus monodon), całe. Wyhodowane w Wietnamie lub Indiach. Rozmiar: 8-12 Produkt głęboko mrożony. Nie zamrażać powtórnie.

9 inne produkty w tej samej kategorii: