PIEPRZ

Nadir Pieprz czarny ziarnisty 15 g

Nadir Pieprz czarny ziarnisty 15 g Zobacz większe

Nazwa: Nadir Pieprz czarny ziarnisty 15 g

Ilość: 15 g

Cena 1,19 zł

Cena za kilogram 79,33 zł

1,19 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Prymat sp. z o.o.,
ul. Chlebowa 14,
44-337 Jastrzębie-Zdrój,
Polska,
Tel.: +48/32/47 33 833,
www.prymatgroup.pl
Zalecenia dla alergików Seler: Może zawierać
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Może zawierać
Orzeszki ziemne: Może zawierać
Soja: Może zawierać



Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler i orzeszki ziemne.
Przechowywanie Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Adres zwrotny Prymat sp. z o.o.,
ul. Chlebowa 14,
44-337 Jastrzębie-Zdrój,
Polska,
Tel.: +48/32/47 33 833,
www.prymatgroup.pl
Przygotowanie i stosowanie Zastosowanie: mięsa, zupy, sosy, ryby
Kraj pochodzenia Produkt UE
Nazwa produktu uregulowana prawnie Pieprz czarny ziarnisty.
Przepisy Zapiekanka w cieście filo z pieczonymi buraczkami

Składniki:
1 opakowanie ciasta filo, 2 pokrojone w piórka słodkie cebule, 400 g młodego szpinaku, 4 pokrojone w cienkie plasterki ząbki czosnku, 1 łyżka kaparów, 8 pokrojonych oliwek zielonych, 8 pokrojonych oliwek czarnych, 8 pokrojonych suszonych pomidorów, 2 łyżki prażonych orzeszków pinii, 4 ziarna Pieprzu czarnego ziarnistego Nadir, 2 jaja kurze, 100 ml śmietany kremówki, 4 upieczone buraczki pokrojone w plastry, 2 pokrojone w plastry sery camembert, 3 łyżki masła do smarowania ciasta.

Do smaku:
gałka muszkatołowa mielona, sól morska.

Do dekoracji:
świeże zioła, 4 łyżki kwaśnej śmietany.

Sposób przygotowania:
Na patelni smażymy na złocisty kolor cebule, a następnie dodajemy szpinak, czosnek, kapary, oliwki, suszone pomidory, orzeszki pinii, ziarenka pieprzu i doprawiamy do smaku. Śmietanę kremówkę łączymy z jajkami i doprawiamy do smaku. Mieszamy farsz z zalewą śmietanowo-jajeczną. Delikatnie rozwijamy ciasto filo, pojedynczo układamy w formie do tarty i smarujemy całość rozpuszczonym masłem. Wykładamy farsz do naczynia, a następnie układamy na wierzchu plastry upieczonych buraczków i sera camembert, po czym wkładamy do piekarnika. Pieczemy 30 minut, w temperaturze 180°C. Podajemy ze świeżymi ziołami i kwaśną śmietaną.

Opis produktu

Nadir Pieprz czarny ziarnisty 15 g
Warto wiedzieć Pieprz czarny ziarnisty stopniowo uwalnia swój aromat podczas gotowania, dlatego warto dodać go na początku przyrządzania potrawy. Doskonale nadaje się również do zmielenia w młynku.

30 inne produkty w tej samej kategorii: